Trumpa kalafiorgeito apžvalga

Autorius: Saulius Veržikauskas Šaltinis: http://www.harmonio.net/trumpa... 2016-05-12 08:37:34, skaitė 2812, komentavo 0

Trumpa kalafiorgeito apžvalga

Ale net keista  –  tokia paprasta, netgi sakyčiau, prasta daržovė, o tokius reikaliukus Lietuvoj užsuko!

Aš čia, žinoma, apie įžymųjį kalafiorą. Ech, jei būtų mąstę ir ateitį spėję, prekybos centrai visas daržoves už dyką būtų dalinę.

Dabar šiek tiek ne į temą. Įkąsti noriu: kur jūs, visi telepatai, atrologai, taro kortų specialistai, rankų linijų tyrėjai, šamanai, horoskopininkai ir kitokie šventieji iš Dangaus mums siųstieji? Ko tylėjot, maximoms apie kalafiorą nepapasakojot? Nejau nežinojot? Blogai dirbat, blogai. Dvejetas jums.

Na, palojau, užteks. Kalbamės toliau  –  apie įžymųjį žiedinį kopūstą.

Ne, nu bet rimtai  –  kas galėjo patikėti, kad tautą suvienys būtent kalafioras? Kaip sakytų Užkalnis: sukilo runkeliai  kopūsto įkvėpti. O gal taip ir nesakytų, nors, žinant jo nepaaiškinamą panieką kitokiems, nei jis pats, gal kažką panašaus ir išlementų.

Tačiau faktas lieka faktu: kalafioro padedami susiorganizavome, akciją prekybos centrams paskelbėme ir nuo šiandien iki 12 dienos kaip ir žadam ten nieko nepirkti. Rezultatus, aišku, matysime kiek vėliau.

Toliau: kalafioras maximoms padarys realių nuostolių: prekybos centrus vienijanti organizacija skelbia apie iki šiol negirdėtas akcijas, kai kurie produktai savaitgaly kainuos net iki 40 procentų pigiau! Alkoholis (visas)  –  iki 30 procentų! Čia jau rimtas pareiškimas. Manau, tauta neatsilaikys, bet tai irgi dar tik matysim.

Aha, kas dar? A, prisiminiau. Pamatėm, koks klastingas gali būti kapitalizmas, kaip žiauriai gali būti iškreipta rinka, net žiauriau, nei anais, tarybiniais laikais. Pasirodo, jei esi stiprus ir turtingas, gali ramiai diktuoti kainas gamintojams, nes jiems, be tavęs  –  stipraus, nėr kur dingti. Tai ir šoki pagal stipresniojo dūdelę. Visgi laisva rinka

Įdomius reiškinius kalafioras iššaukė ir mūsų valdančiųjų sluoksniuose. Palemenęs apie galimai gal kilusias, ar nekilusias, sulyginęs nelyginamas kainas, periode, kažkur tarp 2015 metų pirmo ketvirčio ir 2016 metų pirmo ketvirčio, Premjeras galimai ir nenusišnekėjo, nors jo įžymųjį pasisakymą apie kainas suvokė tikrai retas. Bet problemą Premjeras išsprendė panašiai, kaip Aleksandras Makedonietis pasielgė su Gordijaus mazgu: kirto iš peties, visus komentuotojus viešai išvadinęs psichiniais ligoniais.  Tad, 95 procentams tautos beliko tik gydytis, o tie likę 5 procentai galimai sutinka su Premjero pozicija, nors gal ir nesutinka. Aišku, jei lyginti su 2009 metų trečiuoju ketvirčiu…

Seimūnai netgi pradėjo šnekėti apie PVM mažinimą. Kažką tai kažkas burbėjo, kad šviežiai ir atšaldytai mėsai jis gali sumažėti iki 5 procentų, tačiau iš tų pačių gretų taip pat sklido daug įtaigesnis balsas, kad, po velnių, tokiu būdu “nesurinksim biudžeto”, neteksim ar tai 40 ar tai 80 milijonų. Apie tai, kad sumažėjus mėsos kainoms, nors kiek atsigaus vietiniai ūkininkai ir padidės vidinė apyvartą, tas įtaigesnis skardusis balsas neužsiminė  –  tokie skaičiavimai jam per daug varginantys, sudėtingi. Juk, kaip sakoma, geriau žvirblis rankoj… Be to, mąstymas reikalauja daug energijos sąnaudų, o kai smegenys mažos, jos labai kaista. Ne, geriau nemąstyti.

Kalafioro pažadinti sukruto ūkininkai: va, Vilniuje bus dykai dalinamas pienas. Juk vis tiek už jį buvo mokama tik kiek daugiau, nei už tyrą vandenį, tad, ko gi neprisidėjus prie prekybcentrių boikoto akcijos ir žmonėms nepadavus paragauti šviežutėlio pienelio? Šaunuoliai ūkininkai. Ne todėl, kad už dyką dalina, o kad dalina būtent tada, kada reikia. Tikiu, kad produktus aukojantieji susiras daug naujų klientų, kuriems savo produkciją galės pardavinėti tiesiogiai. Geras geru grįžta.

Tai va, įdomu bus, kaip tas kalafiorgeitas pasibaigs, į ką peraugs.

Bet nuobodžiauti nereiks: pastebėjau, kad jaunasis Landsbergiukas tautai bando prakišti naują užsiėmimą  –  Astravo AE blokadą. Su puolančiais rusais jam su seneliu nelabai pasisekė (nors gal ir pasisekė – tiek šarvuočių šalis įsigijo!)  –  vis tik, pasirodo, mūsų šalelėje daug daugiau mąstančių, nei idiotų. Kuo labai didžiuojuosi.

Taigi, dabar mūsų lauks antrasis išbandymas  –  išbandymas taikiuoju atomu. Logiška būtų prognozuoti, kad pirmiausia turėtų prasidėti didelė gąsdinimo akcija: smarkiai sutirštinti pasakojimai apie Černobilį, apskritai, apie visą rusų atominį sektorių ir jo nepatikimumą, Lukašenkos, kaip tirono, neigiamą vaidmenį ir ryžtą žūti, bet atkeršyti Vakarams, apskritai, apie atomo neigiamą poveikį aplinkai. Žinoma, tokios avarijos įmanomos tik Rytuose, vakarietiškos elektrinės šimtus kartų patikimesnės, o Japonijoj sprogo, nes žemė sudrebėjo. Žodžiu, lauksime tokių ir panašių įspūdingų, įtikinančių pasakojimų

O kol kas  –  džiaukimės kalafioru, išnaudokime jo potencialą!

P.S. Matot, kiek pykčio aš turiu, kaip gražiai moku bet ką apipilti purvu? Tai va, jei nesireklamuosite šioje svetainėje, ilgainiui taip apie visus parašysiu! Ir nebus išsigelbėjimo niekam, o man ir toliau viskas išliks dzin dzin dzin. Juokauju.