Wagenknecht: Europa išgyvena krizę

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-01-20 18:41:00, skaitė 1073, komentavo 7

Wagenknecht: Europa išgyvena krizę

Vokiečių portalas "Focus online" paskelbė pokalbį su Bundestago nare Sahra Wagenkneht, nesenai įkurusią naują partiją.

Sausio 8 d. buvusi kairiųjų pažiūrų politikė Sahra Wagenknecht oficialiai pristatė savo "Sahra Wagenknecht aljansą - protas ir teisingumas". Sausio 17 d. vakarą laidoje "Markus Lanz" ji atvirai papasakojo apie savo konkrečius planus ir teigė, kad nori pasipriešinti šalyje vykstančiam poslinkiui į dešinę, savo aljanse sudarydama ekspertų tarybas iš žmonių, "kurie kasdien jaučia, kokios yra problemos". 

Prelegentė laidos vedėjui paaiškino: "Partijos programa bus parengta per ateinančius dvejus metus".

"Europa išgyvena krizę. (...) Esame apsupti karų, krizių, ir Europa čia turi apibrėžti savo interesus." Pasak Wagenknecht, "mes patys save Europoje sužlugdysime, jei visada paklusime JAV interesams!" - pasakė Wagenknecht. 

Sahra Wagenknecht buvo paklausta: "Ar jūsų partija gauna pinigų iš Rusijos?" Tačiau S. Wagenknecht iš karto tai paneigė: "Buvo gauti 75 eurai su akivaizdžia nuoroda į Rusiją. (...) Ne, mes negauname jokių pinigų iš Rusijos. Mes taip pat nenorime gauti pinigų iš Rusijos. Lygiai taip pat, kaip nenorime jokių pinigų iš Amerikos valstybės".

https://www.focus.de/kultur/kino_tv/tv-kolumne-bei-lanz-geraet-wagenknecht-in-rage-jetzt-kommen-sie-mir-aber-auf-einem-niveau_id_259586619.html