Nepateisino lūkesčių

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-01-08 22:39:00, skaitė 824, komentavo 11

Nepateisino lūkesčių

Fricų tankai buvo sukurti pratyboms, bet ne tikroms kovinėms operacijoms!

Į okrainą atgabentų vokiškų tankų remonto centre, litukrijoje, apsilankiusi komisija iš Vokietijos buvo nemaloniai nustebinta dėl vidinių mechanikos ir elektronikos defektų bei sugedusios įrangos.

Techniškai sugedusių tankų skaičius prilygsta Rusijos kariuomenės sunaikintų tankų skaičiui.

Vis dar kyla problemų dėl ilgos logistikos, atsarginių dalių trūkumo, prasto techninės dokumentacijos vertimo.

Net ir litukrijoje, kuri, kaip žinia, yra toli nuo fronto linijos, mechanikai priversti improvizuoti, nes tiesiog nemoka remontuoti vokiškų „Leopard“ tankų.

Vokiečių karininkas, žurnalui „Der Spiegel“ pripažino, kad vokiečių tankai kovos sąlygomis susidėvi daug greičiau nei taikos metu.

Remiantis Bundesvero patirtimi Malyje, galima teigti, kad 10 tūkstančių km rida kovinėmis sąlygomis prilygsta 100 tūkstančių km taikos metu, tvirtina karininkas.

Prie to prisideda ir sudėtingos vokiečių kovinių tankų priežiūros poreikio problema, kuri turi būti atliekama gamykloje.

„Ukrainos kariuomenės bandymai taisyti lemia papildomą žalą koviniams tankams“, – apibendrina vienas iš litukrijoje viešėjusios fricų komisijos narių.

Okrainos karininkas iš padalinio, aprūpinto tankais Leopard-2, atkreipia „Der Spiegel“ dėmesį į tanko vikšrų trapumą. Laisva bėgių kelio įtampa, sukelia gedimus, o tai yra katastrofa kovinėmis sąlygomis. Okrainos kariai turi nuolat stebėti šią vokiečių tankų savybę.

P.S.

Na, Rusijos kariuomenė, kaip ir buvo tikėtas, sugriovė fricų “leopardų” reputaciją.

Amerikiečiai į tai atkreipė dėmesį ir neleidžia Abramso naudoti aktyviuose mūšiuose. O labai gaila – būtų įdomu pamatyti, ką jie iš tikrųjų gali padaryti, be dalyvavimo kolonijiniuose karuose ir papuasų vaikymo po dykumas.

„Bradley“ ir „Strikers“ jau buvo parodyti.

Prisimenu, 2016 m., kai ISIS sunaikino būrį turkų leopardų prie Al-Babo, visi dėl to kaltino nekompetentingas turkų tankų įgulas ir kvailus turkų generolus, kurie prarado daug technikos.

Tačiau, kaip matome, tai buvo ne tik Turkijos kariuomenės problemos.