Izraelis nerado įrodymų, kad Hamas veikė Al Shifa ligoninėje

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/izra... 2023-11-17 14:44:00, skaitė 470, komentavo 2

Izraelis nerado įrodymų, kad Hamas veikė Al Shifa ligoninėje

Izraelis nerado aiškių „Hamas“ veiklos Al Shifa medicinos komplekse įrodymų, rašo „Washington Post“ , remdamasis neįvardytu Europos diplomatu.

„Izraelis tikėjosi, kad prieštaringai vertinamas reidas atskleis įtikinamų įrodymų apie reikšmingą kovotojų veiklą al Šifoje… Aiškių įrodymų trūkumas iki šiol jau paskatino Vakarų sąjungininkus, įskaitant JAV, padidinti spaudimą Izraeliui susitarti ir sustabdyti karo veiksmus“, – rašoma medžiagoje.

Dieną prieš tai Izraelio gynybos pajėgos (IDF) paskelbė apie palestiniečių judėjimo „Hamas“ vadovybės centro ir ginklų radimą ligoninės teritorijoje.

Be to, ketvirtadienio rytą televizijos kanalas i24 pranešė, kad Izraelio kariuomenė plečia operaciją Al Shifoje ir persikelia į pietinę komplekso dalį. Pasak arabų žiniasklaidos, buldozeriai jau pravažiavo didelę ligoninės teritoriją.

Savo ruožtu oficialus JT generalinio sekretoriaus atstovas Stephane’as Dujarricas išreiškė susirūpinimą dėl to, kas vyksta Al Shifoje, pažymėdamas, kad medicinos įstaigas turėtų saugoti humanitarinė teisė.

Izraelis nuo spalio pabaigos vykdo sausumos operaciją Gazos Ruože, reaguodamas į spalio 7 dieną surengtą Hamas kovotojų išpuolį. Kariuomenė apsupo patį Gazos miestą, o anklavas iš tikrųjų buvo padalintas į pietinę ir šiaurinę dalis.

Rusijos užsienio reikalų ministerija paragino šalis nutraukti karo veiksmus. Vladimiras Putinas pabrėžė, kad Artimųjų Rytų krizės sprendimas įmanomas tik remiantis formule, numatančia nepriklausomos Palestinos valstybės sukūrimą 1967 m. sienose su sostine Rytų Jeruzalėje.

SN inf.