Dainius Žalimas: kur žadėtoji dvigubą Lietuvos ir Rusijos pilietybę turinčių asmenų inventorizacija??

Autorius: Dainius Žalimas Šaltinis: https://www.facebook.com/daini... 2023-11-14 00:10:00, skaitė 570, komentavo 4

Dainius Žalimas: kur žadėtoji dvigubą Lietuvos ir Rusijos pilietybę turinčių asmenų inventorizacija??

Yra tokia Lietuvos pilietė - Ilzė Liepa. Ji pardavusi visą save putino režimui, toks “žmogus zombis”. Viešai pasakoja apie visišką tikėjimą putinu, pritaria “specialiajai karinei operacijai” prieš Ukrainą, apverkia “didžiosios galybės” SSRS griūtį, šlovina cenzūrą ir “aukštesnę” rusų kultūrą, niekina Baltijos šalis ir Vakarų pasaulį.

Teisiškai tai yra galimas nusikaltimas Lietuvos valstybei - aktyvus dalyvavimas Rusijos dezinformacijos kampanijoje prieš Lietuvą, t. y. padėjimas užsienio valstybei veikti prieš Lietuvos Respubliką - jos nepriklausomybę, teritorinį vientisumą ir konstitucinę santvarką. Va šiuo atveju iš tikrųjų yra tarptautinėje teisėje visuotinai pripažintas pilietybės netekimo pagrindas - valstybės gyvybiniams interesams kenkiantis elgesys.

Atkreipiu dėmesį, jog šią pilietę atrado žiniasklaida - ne VRM, ne VSD, ne Kultūros ministerija, ne Migracijos departamentas, ne Generalinė prokuratūra ar kitos Lietuvos valstybės institucijos. Štai kaip vyksta žadėtoji dvigubą Lietuvos ir Rusijos pilietybę turinčių asmenų inventorizacija.