Rusijos kariškiai atvyko į Burkina Fasą

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-11-13 21:23:00, skaitė 649, komentavo 1

Rusijos kariškiai atvyko į Burkina Fasą

Pirmieji Rusijos kariškiai į Burkina Fasą atvyko susitarę su Burkina Fasą Gynybos ministerija.

Rusijos karinių oro pajėgų lėktuvas Il-76 su Rusijos kariškiais penktadienį nusileido Burkina Faso sostinėje Vagadugu, rašo frankų „Jeune Afrique“.

Leidinio šaltinių teigimu, po to viename sostinės viešbučių pasirodė mažiausiai 20 Rusijos kariškių.

Leidinys mano, kad Rusijos kontingento pasirodymas Burkina Fase buvo lapkričio 7 dieną Maskvoje vykusio Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu ir jo kolegos Burkinabėje Kassoum Coulibaly susitikimo rezultatas.

Rusų karių pasirodymas Burkina Fase, kartu su Wagnerio muzikantų pajėgomis Malyje, tęsia Rusijos karinių pajėgų plėtrą teritorijose, kurios neseniai buvo Prancūzijos neokolonijinės imperijos dalis.

Galime tikėtis, kad tautos, kurios vienas iš nacionalinių patiekalų yra varlės ir sraigės, laukia nauji dekolonizacijos smūgiai.

P.S.

Wagneriečių valdymo sistemoje dabar vyksta tam tikri pakeitimai, susiję su kai kurių darbuotojų perkėlimu į Rusijos gvardija. Nauja Vagneriečių vadovybė aktyviai samdo savanorius, kurie tarnautų dabartinėse ir būsimose operacijose. Noriu visiems priminti, kad šiuo metu Wagneriečiai vykdo labai sėkmingas. sausumos kampanijas šiaurės Malyje, kur vietinė armija, padedama Wagnerio muzikantų, sėkmingai atkovojo didžiules šalies teritorijas iš vakaroidų remiamų teroristų.

RUSIJA-PIRMYN!