Koronės marmalai neigiamai veikia žarnyno mikroflorą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-11-11 18:05:00, skaitė 709, komentavo 2

Koronės marmalai neigiamai veikia žarnyno mikroflorą

Vokiečių portale "Report 24" rašoma apie gastroenterologės Sabine Hazan tyrimus, parodžiusius, kad Covid-19 vakcinuotų žmonių žarnyno bakterijos ilgai išlieka pažeistos. Bifidobakterijų, kurios yra svarbios imuninei sistemai ir daugelio ligų prevencijai, sumažėja iki 90 proc.

 

Dar nerecenzuotame tyrime "Persistent Damage to the Gut Microbiome Following Messenger RNA SARS-CoV-2 Vaccine" ("Nuolatinė žala žarnyno mikrobiomui po Messenger RNR SARS-CoV-2 vakcinos") naujai nušviečiama mRNA Covid vakcinų ir žarnyno floros sąveika. Gastroenterologės Sabine Hazan vadovaujami mokslininkai nustatė, kad nedidelėje keturių žmonių imtyje labai sumažėjo bifidobakterijų. Šios rūšies bakterijos pasižymi probiotinėmis savybėmis ir atlieka svarbų vaidmenį žmogaus mikrobiome.

Dr. Hazan ir kolegų tyrimų rezultatai nėra be precedento. Ankstesniame gastroenterologų tyrime jau buvo nustatytas ryšys tarp mažo bifidobakterijų kiekio ir sunkesnių Covid-19 atvejų. Tačiau paaiškėjo, kad pacientams, kurių žarnyne buvo daugiau šios rūšies bakterijų, dažnai simptomai nepasireikšdavo, nepaisant teigiamų SARS-CoV-2 tyrimų rezultatų.

Tyrimo rezultatai, anksčiau aprašyti ir  "The Epoch Times", leidžia manyti, kad bifidobakterijų skaičius gali sumažėti iki 90 proc. po mRNA vakcinavimo. Tyrimo duomenimis, šis sumažėjimas gali būti laikinas, o kai kuriais atvejais - ilgalaikis. Retais atvejais po vakcinacijos netgi pastebėtas bifidobakterijų pagausėjimas.

Diskusijos apie žarnyno sveikatą ir mikrobiomą medicinos bendruomenėje nėra naujiena. Honkonge atliktame tyrime mRNA vakcinos jau siejamos su sumažėjusia žarnyno mikrobiomos įvairove. Tokio sumažėjimo ilgalaikis poveikis dar nėra iki galo išaiškintas, tačiau, kaip įtaria kai kurie mokslininkai, jis gali turėti įtakos bendrai sveikatai, lėtinėms ligoms, tokioms kaip diabetas, vėžys ir autoimuninės ligos, ir senėjimo procesui.

https://report24.news/neue-studie-vermutet-schaedigung-von-darmflora-durch-covid-impfstoffe/