Fašistai užkūrė knygų laužus. Šiandien savo knygų mini lauželį užkūrė ir nuskriaustasis T.V. Raskevičius

Autorius: Tomas Vytautas Raskevičius Šaltinis: https://www.facebook.com/raske... 2023-11-08 01:36:00, skaitė 566, komentavo 8

Fašistai užkūrė knygų laužus. Šiandien savo knygų mini lauželį užkūrė ir nuskriaustasis T.V. Raskevičius

Tomas Vytautas Raskevičius, nepavykus seime prastumti seksualinės mažumos "vertybių" propagandos ir informacinio teroro prieš daugumą, išsižviegė savo "Feisbuko" paskyroje:

Protestuodamas prieš Lietuvoje palaikomą cenzūrą, šiandien prie Seimo Nepriklausomybės aikštėje 17 val. sudeginsiu tris man, kaip LGBT žmogui, svarbias knygas. Istorijoje knygas degino okupaciniai totalitariniai režimai, o šiandieninis Seimo sprendimas, kai mūrų stojama už viešąją informaciją cenzūruojančius ir LGBT žmones diskriminuojančius įstatymus, yra pirmas žingsnis link knygų laužų Lietuvoje.

Seimas NEPRITARĖ Vyriausybės teikiamam siūlymui atsisakyti tariamą „homoseksualumo propagandą“ draudžiančio įstatymo. Nesvarbu, kad Europos Žmogaus Teisių Teismas konstatavo, kad Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo 4 str. 2 d. 16 p. yra nesuderinamas su demokratinėms visuomenėms būdinga saviraiškos laisve. Nesvarbu, kad be Lietuvos tokį reguliavimą turi tik Vengrija ir ruSSija. Šiandien kryžkelėje tarp Rytų ir Vakarų Seimo nariai rinkosi būti kartu su Orbanu ir putleriu, o ne su laisvuoju vakarų pasauliu.

Šiandien Seimas įteisino ne ką kitą, o pačią gryniausią CENZŪRĄ. Remiantis šia įstatymo nuostata, bus galima drausti Netflix‘o serialus, riboti internetinių portalų turinį ar atšaukinėti viešus renginius, jei ten bus LGBT žmonių. Sakysite, to padaryti neįmanoma? Aišku, kad neįmanoma, bet šiandien dalis Seimo narių sako, kad jiems reikia teisinio įrankio, kuriuo galėtų iš viešosios erdvės pašalinti tuos žmones ar informaciją, kuri jiems paprasčiausiai nepatinka. Kas toliau? Gal man – kaip atvirai homoseksualiam Seimo nariui – Agnė Širinskienė uždraus kalbėti iš Seimo tribūnos? Gal Vilija Aleknaitė Abramikienė prie Seimo sukraus ir užkurs LGBT knygų laužus?

Šiandien prie Seimo Nepriklausomybės aikštėje 17 val. sudeginsiu tris man, kaip LGBT žmogui, svarbias knygas:

• Anne Proulx „Kuprotas kalnas“ – dviejų vyrų meilės istorija, kurią būdamas paauglys kino teatre žiūrėjau gal šešis kartus, nes iki tol joks filmas ar jokia knyga nekalbėjo man apie meilę tarp žmonių, panašių į mane;

• Frasncis M. Mondimore „Homoseksualizmo prigimties istorija“ – knyga, kurią skaičiau, ieškodamas atsakymų, kaip suprasti, pažinti ir priimti save;

• Andre Aciman „Vadink mane savo vardu“ – viena gražiausių ir romantiškiausių istorijų apie simpatiją, susižavėjimą, trauką ir širdgėlą, kurią atneša neišsipildžiusi meilės istorija.

Remiantis Nepilnamečių apsaugos įstatymu, šios knygos jauniems žmonėms turėtų būti neprieinamos.

Daug kalbame apie poreikį stiprinti Lietuvos nacionalinį saugumą – tiek įsigyjant ginkluotę, tiek didinant kariuomenės pasirengimą ir pilietinį atsparumą. Šiandien galima liūdnai pajuokauti, kad, atėjus dienai X, Nepilnamečių apsaugos įstatymo koreguoti nereikės – jis jau bus suderintas su ruSSijos federacijoje galiojančiais įstatymais.