Kaip vyriausybė, siekdama nutildyti savo kritikus, pasitelkia sekimą

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://thefreethoughtproject.... 2023-09-06 01:02:00, skaitė 536, komentavo 1

Kaip vyriausybė, siekdama nutildyti savo kritikus, pasitelkia sekimą

Dešimtmečius trukęs neteisėtas masinis sekimas tik dar labiau pablogina policinės valstybės padėtį...

"Kai vyriausybė pasiryžta nutildyti opozicijos balsą, ji gali eiti tik vienu keliu - vis labiau represinėmis priemonėmis, kol taps visų savo piliečių baimės šaltiniu ir sukurs šalį, kurioje visi gyvena baimėje." - Prezidentas Harry S. Trumanas

Nuo tada, kai 1963 m. rugpjūčio 28 d. Martinas Liuteris Kingas jaunesnysis per eitynes už darbą ir laisvę Vašingtone pasakė revoliucinę kalbą "Aš turiu svajonę", giluminė valstybė sunkiai dirba, kad Kingo svajonę paverstų gyvu košmaru. Galutinis pastarųjų 60 metų valdžios pastangų rezultatas - šalis, kurioje niekas iš tikrųjų nesikeičia ir visi gyvena baimėje. Tiek dešinieji, tiek kairieji vis dar kursto rasinius karus, karinis pramoninis kompleksas mokesčių mokėtojų sąskaita vis dar kariauja pelno siekiančius karus, oligarchija vis dar vadovauja valdžios institucijoms, o vyriausybė vis dar naudoja sekimą, kad užgniaužtų antivyriausybines nuotaikas, persekiotų aktyvistus ir terorizuotų amerikiečius.

Pastarasis punktas kelia ypatingą nerimą. Nuo šeštojo dešimtmečio vyriausybė rėmėsi vidaus žvalgybos programa COINTELPRO, kad neutralizuotų vidaus politinius disidentus. Tarp tų, kuriuos FTB pagal COINTELPRO taikė bauginimo, sekimo ir šmeižto kampanijoms, buvo: Martinas Liuteris Kingas jaunesnysis, Malkomas X, Juodųjų panterų partija, Johnas Lennonas, Billie Holiday, Emma Goldman, Aretha Franklin, Charlie Chaplinas, Ernestas Hemingway'us, Felixas Frankfurteris ir šimtai kitų.

Pastaraisiais dešimtmečiais valdžia išplėtė savo veiklos sritį ir ėmė persekioti visus, kurie priešinasi policijos valstybei, nepriklausomai nuo jų politinių pažiūrų. Technologijų pažanga leido vyriausybei panaudoti tikrą sekimo ginklų arsenalą, kad "atskleistų, sužlugdytų, nukreiptų, diskredituotų ar kitaip neutralizuotų" numanomas grėsmes vyriausybės valdžiai. Stebėjimo kameros įrengtos ant komunalinių tinklų stulpų, šviesoforų, įmonių ir namų. Automobilių numerių skaitytuvai. Skambučiai į duris. GPS įrenginiai. Automobilyje sumontuotos kameros. Dronai. Parduotuvių apsaugos kameros. Geofencing ir geografinis sekimas. FitBits. Alexa. Prie interneto prijungti prietaisai. Geofencing dragnets. Susiliejimo centrai. Išmanieji įrenginiai. Elgsenos grėsmių vertinimas. Teroristų stebėjimo sąrašai. Veido atpažinimas. Įspėjamosios pranešimų linijos. Biometriniai skaitytuvai. Ikiteisminis nusikalstamumas. DNR duomenų bazės. Duomenų gavyba. Prekognityvinės technologijos. Kontaktų sekimo programos.

Tai reiškia, kad bet kurią dieną vidutinis žmogus yra stebimas, stebimas, šnipinėjamas ir sekamas daugiau nei 20 skirtingų būdų, kuriuos stebi vyriausybės ir įmonių akys ir ausys. Panagrinėkite tik nedidelę dalį būdų, kuriais vyriausybė naudoja savo 360 laipsnių stebėjimo technologijas, kad pažymėtų, jog keliate grėsmę nacionaliniam saugumui, nesvarbu, ar padarėte ką nors bloga, ar ne.

Pagal jūsų jausmus jus įvardija kaip pavojingą asmenį. Pranešama, kad Muitinės ir sienos apsaugos tarnyba naudoja dirbtinio intelekto stebėjimo programą, kuri gali nustatyti "nuotaikas ir emocijas" socialinės žiniasklaidos pranešimuose, kad galėtų nustatyti keliautojus, kurie gali kelti "grėsmę visuomenės saugumui, nacionaliniam saugumui arba teisėtai prekybai ir kelionėms".

Pagal jūsų telefoną ir judesius nurodo, kad esate pavojingas. Mobilieji telefonai tapo faktiniais šnipais, kurie nuolat teikia skaitmeninius buvimo vietos duomenis apie naudotojų judėjimą ir keliones. Pavyzdžiui, sausio 6 d. FTB, naudodamasis geografiniais duomenimis, galėjo nustatyti daugiau kaip 5 000 mobiliųjų įrenginių (ir jų savininkų) 4 akrų teritorijoje aplink Kapitolijų. Dėl šios naujausios sekimo taktikos galite atsidurti kalėjime už tai, kad buvote "netinkamoje vietoje ir netinkamu laiku". Policija taip pat naudoja mobiliojo ryšio imitatorius, kad galėtų vykdyti masinį protestų stebėjimą be orderio. Be to, federaliniai agentai dabar gali taikyti įvairius įsilaužimo metodus, kad galėtų gauti prieigą prie jūsų veiklos kompiuteryje ir "matyti" viską, ką matote savo monitoriuje. Kenkėjiška įsilaužimo programinė įranga taip pat gali būti naudojama nuotoliniu būdu aktyvuoti kameras ir mikrofonus, o tai yra dar viena priemonė, leidžianti žvilgtelėti į taikinio asmeninius reikalus.

Pagal jūsų DNR nustatoma, kad esate pavojingas. DNR technologija, patekusi į valdžios pareigūnų rankas, užbaigia mūsų perėjimą į stebėjimo valstybę. Jei jums pasisekė palikti savo DNR pėdsakus bet kurioje nusikaltimo vietoje, jūs jau turite bylą kurioje nors valstijos ar federalinėje duomenų bazėje, nors tai gali būti byla be pavadinimo. Gavusi prieigą prie jūsų DNR, vyriausybė netrukus apie jus žinos viską, ko dar nežino: jūsų šeimos žemėlapį, jūsų kilmę, kaip atrodote, jūsų sveikatos istoriją, jūsų polinkį vykdyti įsakymus ar savarankiškai planuoti savo kelią ir t. t. Juk DNR atspaudas atskleidžia viską apie tai, "kas mes esame, iš kur esame kilę ir kuo būsime". Jis taip pat gali būti naudojamas nuspėti potencialių įtariamųjų fizinę išvaizdą. Tik laiko klausimas, kada policijos valstybės vykdomas nusikaltėlių persekiojimas išsiplės iki genetinio profiliavimo ir prevencinės ateities nusikaltėlių medžioklės.

Pagal jūsų veidą jus įvardija kaip pavojingą asmenį. Veido atpažinimo programine įranga siekiama sukurti visuomenę, kurioje kiekvienas į viešumą išeinantis asmuo būtų stebimas ir įrašomas, kai jis užsiima savo kasdiene veikla. Veido atpažinimo technologija, kartu su šalį apėmusiomis stebėjimo kameromis, leidžia vyriausybei ir jos verslo partneriams realiuoju laiku identifikuoti ir sekti žmogaus judėjimą. Vieną ypač prieštaringai vertinamą "Clearview AI" sukurtą programinę įrangą policija, FTB ir Vidaus saugumo departamentas naudojo rinkdami nuotraukas socialinės žiniasklaidos svetainėse ir įtraukdami jas į didžiulę veidų atpažinimo duomenų bazę. Taip pat biometrinė programinė įranga, kuri remiasi unikaliais asmens identifikatoriais (pirštų atspaudais, akių rainelėmis, balso atspaudais), tampa standartu, padedančiu įveikti saugumo eiles, apeiti skaitmeninius užraktus ir gauti prieigą prie telefonų, kompiuterių, biurų pastatų ir pan. Iš tiesų vis daugiau keliautojų, norėdami išvengti ilgo laukimo oro uosto saugumo patikros punktuose, renkasi programas, kurios remiasi jų biometriniais duomenimis. Mokslininkai taip pat kuria lazerius, kurie gali atpažinti ir stebėti asmenis pagal jų širdies ritmą, kvapą ir mikrobiomą.

Pagal jūsų elgesį jus priskiria prie pavojingų asmenų. Sparti elgesio stebėjimo pažanga ne tik leidžia stebėti ir sekti asmenis pagal jų judėjimo ar elgesio modelius, įskaitant eisenos atpažinimą (kaip žmogus eina), bet ir sukūrė ištisas pramonės šakas, kurių tikslas - numatyti žmogaus elgesį pagal duomenis ir stebėjimo modelius, taip pat formuoti ištisų populiacijų elgesį. Viena išmanioji "kovos su riaušėmis" stebėjimo sistema, pasitelkdama dirbtinį intelektą ir analizuodama socialinę žiniasklaidą, naujienų šaltinius, stebėjimo vaizdo įrašų kanalus ir viešojo transporto duomenis, siekia numatyti masines riaušes ir nesankcionuotus viešus renginius.

Pagal jūsų išlaidas ir vartojimą jus įvardija kaip pavojingą asmenį. Su kiekvienu įsigytu išmaniuoju telefonu, kiekvienu įdiegtu GPS įrenginiu, kiekviena atidaryta "Twitter", "Facebook" ir "Google" paskyra, kiekviena dažno pirkėjo kortele, kurią naudojame pirkiniams - ar tai būtų maisto prekių parduotuvė, ar jogurto parduotuvė, ar oro linijų bendrovė, ar universalinė parduotuvė - ir kiekviena kredito ir debeto kortele, kuria atsiskaitome už savo operacijas, padedame korporacijai "Corporate America" kurti savo vyriausybės kolegoms bylą apie tai, ką pažįstame, ką galvojame, kaip leidžiame pinigus ir kaip leidžiame laiką. Vartotojų stebėjimas, kai jūsų veikla ir duomenys fizinėje ir internetinėje erdvėje yra stebimi ir perduodami reklamuotojams, tapo 300 mlrd. dolerių vertės pramonės šaka, kuri reguliariai renka jūsų duomenis, kad gautų pelną. Tokios korporacijos kaip "Target" ne tik daugelį metų stebi ir vertina savo klientų elgesį, ypač jų pirkimo įpročius, bet ir finansuoja didelį stebėjimą šalies miestuose, taip pat sukūrė elgesio stebėjimo algoritmus, pagal kuriuos galima nustatyti, ar kieno nors manieros atitinka vagies profilį.

Pagal jūsų viešą veiklą jus įvardija kaip pavojingą asmenį. Privačios korporacijos kartu su policijos agentūromis visoje šalyje sukūrė stebėjimo tinklą, apimantį visus didžiuosius miestus, kad būtų galima sklandžiai stebėti dideles žmonių grupes, pavyzdžiui, protestų ir mitingų atveju. Jos taip pat vykdo plataus masto stebėjimą internete, ieškodamos bet kokių užuominų apie "didelius viešus renginius, socialinius neramumus, gaujų bendravimą ir nusikalstamą veiką numatančius asmenis". Šioje pelningoje rinkoje pirmauja gynybos rangovai. Fusion centrai, 330 mln. dolerių per metus kainuojantys informacijos mainų centrai federalinėms, valstijų ir teisėsaugos institucijoms, stebi ir praneša apie tokį "įtartiną" elgesį kaip žmonių, perkančių paletes vandens buteliukų, fotografuojančių vyriausybinius pastatus ir besikreipiančių dėl piloto licencijos, "įtartiną veiklą".

Pagal jūsų veiklą socialinėje žiniasklaidoje jus pažymėti kaip pavojingą asmenį. Kiekvienas jūsų žingsnis, ypač socialinėje žiniasklaidoje, yra stebimas, išgaunami duomenys, analizuojami ir suvedami į lenteles, kad būtų galima susidaryti vaizdą apie tai, kas esate, kas jus veikia ir kaip geriausiai jus kontroliuoti, kai ir jei prireiktų jus suvaldyti. Kaip pranešė "The Intercept", FTB, CŽV, NSA ir kitos vyriausybinės agentūros vis daugiau investuoja į įmonių stebėjimo technologijas, kurios gali išgauti konstitucijos saugomą kalbą tokiose socialinės žiniasklaidos platformose kaip "Facebook", "Twitter" ir "Instagram", kad nustatytų potencialius ekstremistus ir numatytų, kas ateityje gali imtis antivyriausybinio elgesio. Ši socialinės žiniasklaidos, kaip stebėjimo formos, manija ateinančiais metais turės bauginančių pasekmių. Kaip pastebėjo Helen A. S. Popkin, rašydama "NBC News": "Labai gali būti, kad ateityje algoritmai masiškai areštuos žmones už nuorodas į neteisėtą "Sostų karų žaidimo" atsisiuntimą... Naujoji programinė įranga gali būti naudojama Terminatoriaus stiliumi, nukreipta į kiekvieną gėdingą prisipažinimą ar abejotiną humoro jausmą turintį socialinės žiniasklaidos vartotoją."

Pagal jūsų socialinį tinklą pažymėti jus kaip pavojingą asmenį. Vyriausybinės agentūros nesitenkina vien tik asmenų šnipinėjimu per jų veiklą internete, bet dabar naudoja stebėjimo technologijas, kad galėtų sekti žmogaus socialinį tinklą, žmones, su kuriais galite bendrauti telefonu, SMS žinutėmis, el. paštu ar socialiniais pranešimais, ir taip išaiškinti galimus nusikaltėlius. "Rolling Stone" gautame FTB dokumente kalbama apie tai, kaip lengvai agentai gali gauti adresų knygelės duomenis iš "Facebook" "WhatsApp" ir "Apple" "iMessage" paslaugų iš tikslinių asmenų paskyrų ir asmenų, kurie nėra tiriami ir kurių tinkle gali būti tikslinis asmuo. Taip sukuriama "kaltės pagal asociacijas" visuomenė, kurioje visi esame kalti tiek pat, kiek ir kalčiausias asmuo, esantis mūsų adresų knygelėje.

Pagal jūsų automobilį jus pažymės kaip pavojingą asmenį. Numerių skaitytuvai - tai masinio stebėjimo priemonės, kuriomis per minutę galima nufotografuoti daugiau kaip 1 800 numerių, nufotografuoti kiekvieną pravažiuojantį numerį, įrašyti numerį, datą, laiką ir vietą į duomenų bazę, kurioje galima atlikti paiešką, ir perduoti duomenis teisėsaugos institucijoms, sintezės centrams ir privačioms bendrovėms, kad būtų galima sekti asmenų judėjimą jų automobiliuose. Dabar visoje šalyje veikia dešimtys tūkstančių tokių valstybinių numerių skaitytuvų, pritvirtintų prie viadukų, policijos automobilių, verslo sektoriuose ir gyvenamuosiuose rajonuose, todėl policija gali sekti transporto priemones ir tikrinti numerius teisėsaugos duomenų bazėse, ieškodama pagrobtų vaikų, pavogtų automobilių, dingusių žmonių ir ieškomų bėglių. Žinoma, ši technologija nėra neklystanti: yra buvę nemažai atvejų, kai policija, remdamasi valstybinių numerių duomenimis, klaidingai sulaikė įtariamuosius, o galiausiai sulaikė nekaltus žmones, grasindama jiems ginklu.

Jus įvardija kaip pavojingą asmenį dėl jūsų politinių pažiūrų. Čurčo komitetas, Senato darbo grupė, kuriai 1975 m. buvo pavesta ištirti COINTELPRO piktnaudžiavimo atvejus, padarė išvadą, kad vyriausybė vykdė "slaptą piliečių stebėjimą dėl jų politinių įsitikinimų, net jei šie įsitikinimai nekėlė jokios smurto ar neteisėtų veiksmų priešiškos užsienio valstybės vardu grėsmės". Toliau ataskaitoje rašoma: "Žvalgybos agentūros tarnavo prezidentų ir kitų aukštų pareigūnų politiniams ir asmeniniams tikslams". Nuo to laiko niekas nepasikeitė.

Pagal jūsų susirašinėjimą jus pažymėjo kaip pavojingą asmenį. Beveik kiekvienas vyriausybės padalinys - nuo Pašto tarnybos iki Iždo departamento ir visų tarpinių agentūrų - dabar turi savo stebėjimo sektorių, įgaliotą šnipinėti Amerikos žmones. Pavyzdžiui, JAV pašto tarnyba, kuri jau 20 metų fotografuoja kiekvieno popierinio pašto laiško išorę, taip pat šnipinėja amerikiečių tekstinius pranešimus, elektroninius laiškus ir įrašus socialinėje žiniasklaidoje. Pranešama, kad Pašto tarnybos teisėsaugos padalinio vadovaujama slaptųjų operacijų internete programa (angl. Internet Covert Operations Program, iCOP) naudoja veidų atpažinimo technologiją ir suklastotas internetines tapatybes, kad išaiškintų potencialius pažeidėjus, skelbiančius "kurstytojiškas" žinutes. Agentūra teigia, kad stebėjimas internete, kuris nepatenka į įprastinę pašto darbuotojų darbo sritį - popierinių laiškų tvarkymą ir pristatymą, yra būtinas, kad padėtų pašto darbuotojams išvengti "potencialiai nestabilių situacijų".

Dabar vyriausybė nori, kad mes tikėtume, jog neturime bijoti šių masinio šnipinėjimo programų, jei nepadarėme nieko blogo. Netikėkite tuo. Kaip įspėja Matthew Feeney laikraštyje "New York Times", "praeityje komunistai, pilietinių teisių lyderiai, feministės, kvakeriai, liaudies dainininkai, karo protestuotojai ir kiti buvo teisėsaugos sekimo objektas. Niekas nežino, kas bus kitas taikinys."

Vyriausybė nepaprastai plačiai apibrėžia "blogo" žmogaus sąvoką, todėl be jokių įsakymų stebi nekaltus, įstatymų besilaikančius amerikiečius. Be to, stebėjimas turi represinį, slopinamąjį poveikį, kuris ne tik veikia kaip potencialiai nedidelė atgrasymo nuo nusikaltimų priemonė, bet ir padeda stebėti ir slopinti teisėtą Pirmosios pataisos veiklą, o tai ir yra visa esmė. Ginkluotas stebėjimas pertvarko visuomenę, kurios struktūra paremta baimės estetika.

Kaip paaiškinu savo knygoje "Mūšio laukas Amerikoje: Eriko Bleiro dienoraščiai", policijos valstybė nori, kad mes būtume tylūs, vergiški ir paklusnūs. Ji tikrai nenori, kad dalyvautume Pirmosios pataisos veikloje, kuri meta iššūkį vyriausybės galiai, atskleidžia vyriausybės korupciją, demaskuoja vyriausybės melą ir skatina piliečius pasipriešinti daugybei vyriausybės neteisybių.

Ir jie tikrai nenori, kad prisimintume, jog turime teises, o ką jau kalbėti apie tai, kad bandytume taikiai ir teisėtai jomis naudotis, nesvarbu, ar tai būtų protestai prieš policijos žiaurumą ir rasizmą, ar COVID-19 įgaliojimų ginčijimas, ar rinkimų rezultatų kvestionavimas, ar alternatyvių nuomonių - net ir sąmokslinių - išklausymas, kad susidarytume savo nuomonę apie tikrąją valdžios prigimtį.