Okrainos chunta, per vasaros puolimą, prarado 66 000 žmonių ir 7 600 karinės technikos vienetų

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-09-05 20:15:00, skaitė 299, komentavo 3

Okrainos chunta, per vasaros puolimą, prarado 66 000 žmonių ir 7 600 karinės technikos vienetų

Šoigu paskelbė oficialų Rusijos ginkluotųjų pajėgų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuostolių per vasaros puolimą pietų kryptimi vertinimą.

Rusijos ginkluotosios pajėgos ir toliau aktyviai veikia visoje sąlyčio linijoje.

Kijevo režimas, nepaisydamas milžiniškų nuostolių, jau trečią mėnesį bando surengti taip vadinamą kontrpuolimą. Ukrainos ginkluotosios pajėgos nepasiekė savo tikslų nė viena kryptimi. Ukrainos vadovybė desperatiškai bando pademonstruoti Vakarų kuratoriams bent kažkiek sėkmės puolimo operacijose, kad toliau gautų karinę ir ekonominę pagalbą, o tai tik pailgina konfliktą.

Įtempčiausia situacija susiklostė Zaporožės kryptimi. Priešas į mūšį įmetė brigadas iš strateginio rezervo, kurių personalas buvo apmokytas vadovaujant Vakarų instruktoriams.

Dėl didvyriškų 810-osios brigados ir 177-ojo jūrų pėstininkų pulko, 56-ojo oro desantininkų ir 71-ojo motorizuotųjų šaulių pulko, taip pat 76-osios oro desanto puolimo divizijos padalinių karių veiksmų Ukrainos daliniams buvo padaryta didelė žala.

Ryžtingai veikdami Kupjansko ir Kremensko kryptimis, Rusijos Federacijos kariuomenė išlaisvino Novoselovskoje gyvenvietę, žymiai pagerindama savo pozicijas fronto linijoje. Puolimo metu drąsą ir narsą parodė 1-ojo, 12-ojo ir 26-ojo tankų pulkų kariškiai.

Rusijos ginkluotosios pajėgos, tiksliais smūgiais ir toliau naikina Ukrainos karinę infrastruktūrą. Vien per pastarąjį mėnesį nukentėjo 34 operatyvinio-taktinio vadovavimo ir valdymo lygio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadavietės.

Nuo vadinamojo puolimo pradžios priešo nuostoliai viršijo šešiasdešimt šešis tūkstančius žmonių ir septynis tūkstančius šešis šimtus karinės technikos.

Bandydami nuslėpti puolimo nesėkmę, Ukrainos kariškiai puola civilius taikinius ir vadina šias atakas karinėmis pergalėmis.

Dėl kompetentingų mūsų kovinių įgulų veiksmų, per pastarąjį mėnesį buvo numuštos 159 raketos „Hymars“, per tūkstantis nepilotuojamų orlaivių ir 13 sparnuotųjų raketų. Dėkoju personalui už kovingą dvasią ir susitelkimą į pergalę.

***

Nuo specialiosios karinės operacijos pradžios, Rusijos Federacijos karinės Oro or sausumos pajėgos atliko 8000 skrydžių, pervežė beveik 376 tūkstančiai karių, per 2700 vienetų karinės technikos ir 132 tūkstančiai tonų krovinių.

P.S.

Titulinėje nuotraukoje galime pamatyti užsienio translytį, kuris oficialiai atstovauja Okrainos ginkluotosioms pajėgoms Vakaruose. Jis Okrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą išgyvenusiam žmogui sako, kad jam bus dar geriau be kojos.