Skaudus įspėjimas: JAV planas paversti Ukrainą Europos "didžiuoju Izraeliu"

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://thefreethoughtproject.... 2023-09-05 04:36:00, skaitė 355, komentavo 2

Skaudus įspėjimas: JAV planas paversti Ukrainą Europos

Tęsiantis įgaliotam karui Ukrainoje, karinis pramoninis kompleksas pradeda kurti planus, kaip paversti Ukrainą dar viena amžino apartheido valstybe ir juodąja skyle JAV mokesčiams

(ZH) Savo garsiojoje kalboje prieš Vietnamo karą Pietų Dakotos senatorius George'as McGovernas (Džordžas Makgovernas) sakė kolegoms Kongreso vadovams: "Ši salė dvelkia krauju". Šeštadienį žurnalistas Maksas Blumenthalis (Max Blumenthal) pradėjo griežtą kalbą Rono Paulo instituto konferencijoje "Kuria kryptimi eina Amerika...?" Vašingtone, cituodamas šiuos žodžius, bet pritaikydamas juos JAV įgaliotam karui prieš Rusiją Ukrainoje.

Blumenthalis sakė, kad Ukrainoje Vašingtonas ir toliau "švaistė daugiau kaip 150 000 vyrų gyvybes ir kūnus, ir tai tik Pentagono duomenimis". Remdamasis naujausiais tyrimais apie didžiulį skaičių ukrainiečių, kurie po pusantrų metų kovų neteko galūnių (šis skaičius gali viršyti Pirmojo pasaulinio karo rodiklius), jis sakė, kad tikrasis Ukrainos aukų skaičius gali būti artimesnis 500 000, o tai reiškia didžiulę tragediją ir katastrofą.

"GrayZone" žurnalistas apie šiandienos Kongresą sakė, kad "ši salė" ne tik "dvelkia krauju", bet ir... "jie iššvaistė Ukrainos visuomenę ant antirusiškos isterijos mantijos", nes įstatymų leidėjai, veikiantys išvien su Bideno administracija, ir toliau skandina milijardus Kijevui. Beltway liberalusis elitas, teigė Blumenthalis, vis dar mano, kad Rusija turi būti nubausta, nes mano, kad Maskva 2016 m. į valdžią atvedė "blogą oranžinį žmogų". Tai yra didelis ideologinis aspektas, motyvuojantis "vanagus", sakė jis. Be to, Blumenthalis aiškino, kad šiuo atveju vyksta tai, jog JAV valdančioji klasė "militarizavo kultūrinius karus, vaizduodama Ukrainą kaip "budriąją pusę", o Rusiją - kaip atsilikusią ir despotišką". Tačiau dar svarbiau, kad tikrieji "nugalėtojai" yra didžiausi JAV gynybos rangovai ir jų priedėliai, pavyzdžiui, K gatvės neokonų lobistinės firmos. Blumenthalis pabrėžė, kad šios įmonės ir Bideno administracija veikia siekdamos didesnės vizijos - paversti Ukrainą Europos "didžiuoju Izraeliu".

Tai reiškia nuolat militarizuotą "spartietišką" karo valstybę, kurią Vašingtonas finansuoja ir ginkluoja neribotą laiką ir kuri naudojasi visomis naujausiomis Vakarų gynybos technologijomis. Tačiau, kaip ir seniai matoma padėtis Izraelyje (ypač palestiniečių ir Izraelio politinių disidentų priespauda), kad taip atsitiktų, demokratija turi būti griaunama šalies viduje. Vis dėlto gynybos technologijų prekeiviai iš karinės pramonės komplekso "laimės", kad ir kiek Ukrainos visuomenė ir jos žmonės būtų paaukoti.

"Norint apginti demokratiją Ukrainoje, demokratija turi būti apribota namuose", - pabrėžė Blumenthalis, pasimokydamas iš dabartinių žodžio laisvės slopinimo pavyzdžių Vakaruose, ypač susijusių su Rusijos ir Ukrainos konfliktu.

Jis pažymėjo, kad jo paties tiriamosios žiniasklaidos priemonei "The GrayZone" populiarioji platforma "GoFundMe" įšaldė didžiąją dalį finansavimo. Įstaiga prieš kelias dienas paaiškino:

Iki to laiko iš daugiau nei 1100 rėmėjų surinkome daugiau nei 90 000 JAV dolerių. Gausūs mūsų auditorijos įnašai buvo lydimi šimtų žinučių, kuriose buvo išreikšta didžiulė parama mūsų faktų žurnalistikai, reikalaujančiai imperinės valdžios atsakomybės.

O dabar "Gofundme" laiko aukas įkaitais, atsisako jas mums pervesti ir neinformuoja aukotojų, kad faktiškai pasisavino jų pinigus. Pelno siekianti svetainė taip pat atsisakė paaiškinti, kodėl įšaldė jų aukas, ir pateikė tik miglotą užuominą apie galingų išorės jėgų spaudimą - "tam tikros išorinės problemos".

"Gofundme" finansinis sabotažas vykdomas po to, kai "Venmo" ir "Paypal" de facto įvedė sankcijas mūsų vyriausiajam redaktoriui Vijatui Ridui (Wyatt Reed) po to, kai jis pranešė apie Ukrainos kariuomenės vykdomus civilių gyventojų iš separatistų pusės Donbaso regione išpuolius.

Štai kodėl R. Blumenthalis, pasakodamas Rono Paulo konferencijos auditorijai, kad "demokratija Amerikoje turi būti apribota", kad į Zelenskio vyriausybės kasą ir toliau plauktų neriboti mokesčių mokėtojų doleriai, galėjo remtis naujausia asmenine patirtimi. Blumenthalis tęsė... tačiau "dabar Rusija neturi jokių paskatų derėtis", nes ji turi akivaizdžią karinę persvarą žlungant Ukrainos kontrpuolimui. Tikėtina, kad JAV ir JK pirmaisiais karo mėnesiais turėjo galimybę lengviau pradėti rimtas diplomatines taikos derybas, tačiau tam buvo aktyviai trukdoma.

"Negalime vesti taikos derybų, kol karas yra skatinamas [Vašingtono interesų] iki šio momento", - tęsė jis, turėdamas omenyje tokius neokonus kaip Billas Kristolis, kuris vadovauja siekiui nutildyti bet kokią kitokią respublikonų kandidatų ir politikų nuomonę Ukrainos klausimu.

"Šiems agentams reikia nuolatinių galimybių", kurias suteikia nuolatinis tarpinis karas Europoje, - tęsė Blumenthalis, - lygiai taip pat, kaip ir nuolatinė ir istorinė milijardinė parama Izraeliui, kuri cikliškai skatina Izraelio lobistų pasaulinį mastą ir didžiulę įtaką.

Atsakydamas į klausimą, ar derybos įmanomos net iš Kijevo perspektyvos, "Zero Hedge" paklausė Blumenthalio, kas, jo manymu, nutiktų tuo atveju, jei Zelenskis staiga pats imtųsi taikos derybų su rusais. Blumenthalis atsakė taip:

"Jei V. Zelenskis pradėtų taikos derybas dabar, kol dar nėra perrinktas... dėl tokių socialinių jėgų, kokias išlaisvino Maidanas, jis susidurs su kraštutinių dešiniųjų nacių sukilimu savo šalyje ir taps visuomenės priešu Nr. 1 tarp kai kurių smurtingiausių ir militarizuotų jėgų.

...Štai kodėl jis nuvyko ir susitiko su "Azovo" įkūrėju Andrejumi Bileckij. V. Zelenskis buvo išrinktas taikos platformoje 73 % gyventojų, nes jūs vis dar turėjote etninių rusų gyventojų, dalyvaujančių Ukrainos visuomenėje. Jie buvo visiškai išstumti, ir dabar rinkėjų ratas, su kuriuo jis dirba, yra visiškai kitoks."

Žemiau: Praėjusį mėnesį Ukrainos prezidentas V. Zelenskis susitiko su vienu iš labiausiai pagarsėjusių neonacių šiuolaikinėje Ukrainos istorijoje, bataliono "Azov" įkūrėju Andrijumi Bileckij.

Norint paversti Ukrainą "dideliu Izraeliu", reikės ilgalaikio finansavimo, kad būtų suformuotas ir pastatytas "Amerikos nenuskandinamas lėktuvnešis ne Artimuosiuose Rytuose, o Europoje", - sakė Blumenthalis.

Tačiau kadangi ukrainiečiai ir toliau žudomi, šalies tapimas "dideliu Izraeliu" nebus laiminga situacija, padarė išvadą Blumenthalis. Buvęs JAV ambasadorius Izraelyje Danielis Shapiro (nuo 2011 iki 2017 m.) prisideda prie šios Ukrainos, kaip "didžiojo Izraelio", koncepcijos įgyvendinimo, pažymėjo Blumenthalis.

Dalį pagrindinių Shapiro veiksmų plano Ukrainai elementų anksčiau paskelbė Atlanto taryba (The Atlantic Council):

  • Pirmiausia saugumas: Kiekviena Izraelio vyriausybė pirmiausia žada, kad užtikrins saugumą, ir žino, kad bus vertinama pagal šį pažadą. Paprasti piliečiai, ne tik politikai, daug dėmesio skiria grėsmėms saugumui - tiek iš užsienio, tiek iš vidaus šaltinių - ir didelė visuomenės dalis renkasi, ką rinkti, remdamasi vien šiuo kriterijumi.
  • Visi gyventojai atlieka tam tikrą vaidmenį: Izraelio modelis yra platesnis nei Zelenskio vizija apie saugumo tarnybų dislokavimą civilinėse erdvėse: Dauguma Izraelio jaunuolių tarnauja kariuomenėje, o po tarnybos daugelis dirba su saugumu susijusias profesijas. Bendras tikslas suvienija piliečius, todėl jie yra pasirengę kartu pasiaukoti. Civiliai pripažįsta savo atsakomybę laikytis saugumo protokolų ir prisidėti prie šio tikslo. Kai kurie net apsiginkluoja (nors ir griežtai prižiūrimi). Plačiai paplitusi Ukrainos visuomenės mobilizacija kolektyvinei gynybai rodo, kad šalis turi tokį potencialą. Savo komentaruose V. Zelenskis atspindėjo šią tikrovę, sakydamas, kad saugumas "ateis iš kiekvieno namo, kiekvieno pastato, kiekvieno žmogaus jėgos".
  • Vienintelis būdas - savigyna: Izraelio saugumo doktrina grindžiama vieninteliu principu: Izraelis ginsis pats, pats ir nesikliaudamas jokia kita šalimi. Žydų istorijos tragedijos šią pamoką giliai įsirėžė į tautos sielą. Panašią išvadą sustiprina ir pačios Ukrainos, priverstos vienai kovoti su didesniu agresoriumi, trauma: Nepasitikėkite kitų garantijomis.
  • Tačiau palaikykite aktyvią gynybos partnerystę: Savigyna nereiškia visiškos izoliacijos. Izraelis palaiko aktyvią gynybos partnerystę, daugiausia su Jungtinėmis Valstijomis, kurios teikia dosnią karinę pagalbą, taip pat su kitomis valstybėmis, su kuriomis dalijasi žvalgybos informacija, technologijomis ir mokymais. Nors Ukraina tikriausiai greitai neprisijungs prie NATO, ji gali stiprinti saugumo partnerystę su Aljanso narėmis ir gauti pagalbos, ginkluotės, žvalgybos ir mokymo, kad sustiprintų savo savigyną.
  • Intelekto dominavimas: Nuo pat pirmųjų dienų Izraelis daug investavo į savo žvalgybos pajėgumus, siekdamas užtikrinti, kad turėtų priemonių aptikti ir atgrasyti savo priešus, o prireikus - aktyviai veikti ir smogti jiems. Ukraina turės atnaujinti savo žvalgybos tarnybas, kad galėtų konkuruoti su Rusijos pajėgumais ir užtikrinti, kad būtų pasirengusi užkirsti kelią Rusijos atakoms ir jas atremti.
  • Svarbiausia yra technologijos: Izraelis, nors ir pasitiki JAV pagalba, taip pat renkasi vietinius technologinius sprendimus daugeliui savo didžiausių iššūkių spręsti. Daugiasluoksnė raketų gynyba, kovos su dronais sistemos ir tunelių aptikimo technologija - tai tik naujausi pavyzdžiai. Ukraina, kurioje ir taip gyvena šviesių technologinių protų, geriau nei bet kuris partneris žinos, su kokiomis grėsmėmis susiduria; investuodama į savo sprendimus, ji galės geriausiai reaguoti ir prisitaikyti prie naujų grėsmių.