Nusikalstamumas Vokietijoje sparčiai auga

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/nusikalstam... 2016-03-31 10:27:00, skaitė 2108, komentavo 0

Nusikalstamumas Vokietijoje sparčiai auga

Vokietijos dienraštis die Welt paskelbė šalyje įvykdytų nusikaltimų statistinius duomenis ir padarė išvadą: „Kova su plėšikų gaujomis – nesėkminga: apiplėšimų 2015 metais padaugėjo ženkliai – daugiau negu 167.000. Taip pat gana ženkliai padaugėjo užsieniečių padarytų nusižengimų skaičius“. Reikia neužmiršti, kad į statistiką nepateko absoliuti dauguma nusikaltimų, kuriuos padarė taip vadinami „pabėgėliai“, nes Vokietijos valdžia buvo uždraudusi fiksuoti jų daromus nusikaltimus.

Vokietijos „politikai ir policija negali suvaldyti nusikalstamumo problemos. Tai patvirtina Policijos kriminalinė statistika (PKS) už 2015“, – rašoma die Welt. Tokiu būdu, užregistruotas rekordinis būtų apiplėšimų skaičius – 167 136. Tai 9,9 procentais daugiau negu 2014 metais, kuomet užregistruoti 152 123 apiplėšimų atvejai; tai buvo pats didžiausias rodiklis per pastaruosius 15 metų. Dabar šis rodiklis ir vėl ženkliai išaugo.

 

Hamburge apiplėšimų skaičius viršijo vidurki 20,2 %, Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje – 18,1% ir Žemutinėjė Saksonijoje 13,1%.

Pažymima, kad grobikų įsiveržimas į privatų gyvenimą sukelia aukoms didelį stresą, dažnai trunkantį mėnesius ir metus. Dienraštyje rašoma, kad „Beveik kas ketvirta auka nurodo, kad bent dvylikos mėnesių po įsilaužimo kenčia nuo įtampos ir streso. Daugelis skundžiasi nerimo jausmu ir miego sutrikimu. 25 % nukentėjusiųjų ketina pakeisti gyvenamąją vietą.“

Dienraštis kelia retorinį klausimą: „Kodėl valstybė atsisako ginti nuosavybę?“

Šauksmas