Kuo sirų nuosaikioji opozicija skiriasi nuo lietuviškosios?

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://www.facebook.com/sauliu... 2016-03-31 10:24:00, skaitė 2725, komentavo 0

Kuo sirų nuosaikioji opozicija skiriasi nuo lietuviškosios?

Įdomiai čia pas mus Lietuvėlėj: dar neseniai krūva patriotų garsiai piktinosi (kalbu apie viešąją elektroninę erdvę ir spaudą), kad Putinas Sirijoje bombardavo ne teroristus, o „nuosaikiąją opoziciją“

Na, tipo, vardan demokratijos tą nuosaikiąją opoziciją reiktų palikti, gal po to kas ir išsirutulios, gal Asadą nuvers ar pakeis „taikiu“ būdu. Žodžiu, šiuo atveju rusai su Putinu priešaky elgėsi žiauriai neteisingai ir nedemokratiškai.

Dabar skaitau, kad VSD išleido sąrašėlį, kur surašyti kitaip, nei oficialiai priimta, pasisakantys portalai, organizacijos ir pavieniai asmenys. Logiškai mąstant – tai ir yra opozicija. Ir – be galo nuosaiki, nes net ginklų nenaudoja (ko nepasakytum apie sirų opoziciją).

Dabar tie patys ar beveik tie patys, kurie piktinosi Putino negeru elgesiu Sirijoje, visu frontu puola savąją opoziciją. Na, ne su ginklais, bet, jei būtų reikalas, tai, ko gero, be jokių skrupulų panaudotų ir juos.

A, pardon, čia Lietuvėlėj gal ne opozicija, gal čia Rusijos šnipai? Bet va, Sirijoj buvo tikra opozicija, tikrai ne amerikiečių ir ne kitos šalies agentai. Tikrai tikrai!

Trumpiau: apsispręskit vieną kartą ir nekaitaliokit savo nuomonės vėjui iš kito šono papūtus. Juokingai atrodot, ir apgailėtinai.

Saulius Veržikauskas