Nausėda paragino padėti Ukrainai didinti grūdų eksporto apimtį

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-p... 2023-08-03 23:53:00, skaitė 427, komentavo 5

Nausėda paragino padėti Ukrainai didinti grūdų eksporto apimtį

G. Nausėda analizuoja galimo „Wagner“ veržimosi į Lietuvą kelius.

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda Suwałki susitiko su Polska premjeru Mateuszu Morawieckiu aptarti saugumo situaciją pasienyje ir „Wagner“ grupuotės įsitvirtinimo Baltarusijoje keliamas grėsmes, provokacijų tikimybę ir pasirengimą jas atremti.

„Wagner“ grupuočių buvimas kaimyninėje Baltarusijoje yra papildomas ir labai svarbus saugumo rizikos veiksnys – turime būti budrūs ir pasiruošę visiems scenarijams“, - lenkui atskleidė G. Nausėda.

Pasak valstybės lyderio, svarbu ir toliau stiprinti valstybės sienas su Rusija (Kaliningrado sritimi) ir Baltarusija.

G. Nausėda informavo, kad Lietuva atidžiai stebi situaciją ir yra pasiruošusi imtis veiksmų atremdama visas jos saugumui kylančias grėsmes, įskaitant ir keliamą „Wagner“.

Vyriškis nurodė, kad „Wagner“ grupuotės veiksmai būtų laikomi Rusijos Federacijos veiksmų dalimi.

„NATO naujai patvirtinti gynybos planai įtvirtina kolektyvinės gynybos atsaką nuo pirmų grėsmės akimirkų ir užtikrina rytinio NATO sparno dar didesnį gynybinį atsaką bei NATO pajėgų buvimą Lietuvoje iki brigados lygio“, - papasakojo G. Nausėda.

Jis taip pat atkreipė Polska premjero dėmesį, kad reikia ieškoti konkrečių sprendimų Ukrainos grūdų eksporto problematikai spręsti ir padėti Ukrainai didinti grūdų eksporto apimtį.