Vėgėlė raginamas gelbėti lietuvius nuo prūsų likimo ir perimti „Vilties Prezidento“ vaidmenį

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/vegele-ra... 2023-08-01 16:21:00, skaitė 358, komentavo 6

Vėgėlė raginamas gelbėti lietuvius nuo prūsų likimo ir perimti „Vilties Prezidento“ vaidmenį

Daugiau kaip 30 Lietuvos mokslininkų, signatarų, visuomenės veikėjų viešu laišku kreipėsi į teisininką Igną Vėgėlę ragindami jį paskelbti apie kandidatavimą į prezidentus, skelbia didžiausi šalies portalai cituodami naujienų firma BNS.

„Gerbiamas Ignai Vėgėle, patvirtinkite sprendimą kandidatuoti iki galo ir perimkite „Vilties Prezidento“ kilnų vaidmenį bei misiją. Sutelkite plačią idėjinių bendražygių koaliciją, įvardykite atnaujintos valstybės viziją ir politinių reformų programą. Inicijuokite veržlią, orią ir nuoširdžią rinkimų kampaniją. Nemaža dalis Lietuvos žmonių šito laukiame ir mes Jums padėsime. Sutelkite plačią idėjinių bendražygių koaliciją, įvardykite atnaujintos valstybės viziją ir politinių reformų programą. Inicijuokite veržlią, orią ir nuoširdžią rinkimų kampaniją. Nemaža dalis Lietuvos žmonių šito laukiame ir mes Jums padėsime", - rašoma laiške I. Vėgėlei.

Laišką pasirašė Kovo 11-osios Akto signatarai Bronislovas Genzelis, Leonas Milčius ir Algimantas Norvilas, pirmosios Vyriausybės ministras Albertas Sinevičius, smuikininkas ir dirigentas Vilhelmas Čepinskis, restauratorė paminklosaugininkė Gražina Drėmaitė, advokatas Rimas Andrikis, disidentė Nijolė Sadūnaitė, buvęs Seimo narys, rašytojas Vytautas Čepas, menininkas Vytautas Karčiauskas.

Jų teigimu, I. Vėgėlė pats yra viešai pareiškęs nebematantis galimybių nekandidatuoti, todėl jo prašoma paskelbti galutinį sprendimą.

„Negeri procesai, kurie kelia daugelio patriotiškai ir demokratiškai nusiteikusių piliečių nerimą bei nuoširdų lūkestį, kad padėtis būtų keičiama“, - priduriama laiške.

Jame esą nurodoma, kad „tapusi Europos Sąjungos ir NATO nare Lietuva prarado nacionalinės valstybės kūrimo viziją bei strateginius tikslus, jos valdžia laipsniškai tampa teritorine administracija, o piliečių bendruomenė praranda politinį subjektiškumą, vyksta „lietuvių kalbos ir lietuvybės apskritai apsaugos likučių išmontavimas", stokojama įstatymo viršenybės, socialinio teisingumo, „užsienio politika atskiruose savo ruožuose akivaizdžiai kertasi su nacionaliniais interesais, ypač ūkio, kultūriniais interesais“.

„Asmenys, nesutinkantys su narcisizmu ir egoizmu apsinuodijusio elito nuomone bei pasaulėžiūra, šiandien ujami, marginalizuojami, stumiami į užribį. Žmonės, žiūrintys į lyčių vaidmenis ir šeimos paskirtį per tradicinės kultūros ir krikščioniškosios antropologijos prizmę, niekinami, apdalinami „vatnikų“ ir „putinistų“ etiketėmis. Vėl kėsinamasi į sąžinės laisvę“, - rašoma kreipimesi.

Atkreipiamas dėmesys, kad „ypač iškalbingas rodiklis yra beviltiškas Lietuvos gyventojų skaičiaus mažėjimas“.

„Mums gresia prūsų likimas“, - atskleidžiama laiške.

Kur galima paskaityti visą laišką, neinformuojama. I. Vėgėlė iki šiol dar nėra atskleidęs, kokius konkrečius darbus jis siektų nuveikti, jei taptu valstybės lyderiu.

Šiuo metu Lietuvai vadovauja Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda.

Tarp realiausių kandidatų kitų metų gegužę vykstančių šalies vadovo rinkimų be reitingų lyderių G. Nausėdos ir I. Vėgėlės yra Arvydo Anušausko, Ingridos Šimonytės, Vilijos Blinkevičiūtės pavardės. Apie jog sieks kovoti dėl šalies vadovo pareigų taip pat jau yra paskelbęs Celofanas (Antanas Kandrotas) bei Erika Švenčionienė.

Kaip ypač stipri kandidatūra nuo Žmonių partijos kuluaruose minima ir oficiali Rusijos Federacijos valstybės paslaptis, prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Keli susiję:

Vėgėlė didina apsukas – ar sugebės iki finišo atsilaikyti Nausėda?

Ryškėja būsimų Prezidento rinkimų galimi lyderiai

Vėgėlė nebeturi išeities – sieks šalies vadovo pareigų rinkimuose

Karbauskis neatmeta Vėgėlės galimybės valdyti šalį, nes sutampa vertybės

Ryškėja naujojo Lietuvos prezidento kontūrai

Sąžinės autoritetas Vėgėlė Lietuvoje bandys suburti tikrą dešinę, jei nieks kitas to nedarys

Ryškėja būsimo Lietuvos prezidento kontūrai – tai Vėgėlė