Tautos poetui bus pastatytas ne vienas, o keli paminklai

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-07-28 21:36:00, skaitė 493, komentavo 3

Tautos poetui bus pastatytas ne vienas, o keli paminklai

Bandymas apšmeižti žymiausią Lietuvių Tautos poetą Justiną Marcinkevičius, sutrukdyti įamžinti jo atminimą Vilniuje, sulaukė ašrios piliečių pasipriešinimo bangos.

Jau yra kelios iniciatyvos statyti paminklus mūsų Tautos žymiausiam poetui Justinui Marcinkevičiui Naisiuose, Širvintose, kituose Lietuvos miestuose.

AVvXsEi5U0eLz_kh6otkQI3D0cEHfvgatkxEVbpN3z5e39zjRjkh-CCtNpK8IeHcPkAANopBAltyER9s8wGmGsKB1lRcgNdpbNB8aEk5P1QoTtJUCCwUvG_hIUm82pqhZQYJHpBgWGioNKt4P0E-iVUeAKkuHQQSgWOh0pHWYVcs21Glb0JRkOjsiUittPhMiOA=w498-h416

Vitalija Jankauskaitė FB rašo: 

Diskusijų, nuomonių, dvejonių daugybė...

Vilniaus meras net pareiškė, kad apskritai nesvarstys klausimo dėl paminklo poetui Justinui Marcinkevičiui, "kol nebus visuomenėje sutarimo".

Bet visuomenė sutarimą turi!

Nuo kalbų pereiname prie darbų. 

Pastatykime poetui J. Marcinkevičiui jo meilės Lietuvai paminklą! 

Parodykime, kad lietuvių tauta vieninga ir gali pagerbti tinkamai tuos, kuriuos myli!

P.S. Daug kas prašo įkelti rekvizitus čia, kad būtų paprasčiau nukopijuoti. Tad keliu.

Aukoti paminklui galite čia:

VšĮ „Basos mamos“
LT863500010014967622
Paskirtis: parama J. Marcinkevičiaus paminklui

LVŽS Pirmininkas Ramūnas Karbauskis patikino, kad paminklas Justinui Marcinkevičiui atsiras Naisiuose

https://youtu.be/VafXVzz8WxA

Paminklą Justinui Marcinkevičiui statys Širvintų miestas

AVvXsEh4iBezM9paLTpmL7qDZ_XQrM0sstSfEVtx_ToEIH6SoirkcesJQM_EHC8QOBtbbpTW_DA6GKmx25MpCqz_DtHenH0iEUh0dHC6U4k0GpFjngktmcstRxfWdjFMCcFNJHhDUzxd06AY9NFOc1jifV4T5-__XkuTSHZv83-mAaOi5i2aMQpYt5QqoAYGxvk=w550-h365

Portale Made in Vilnius šiandien rašoma:

„Justinui Marcinkevičiui vietos Vilniuje nėra? Širvintose ir širvintiškių širdyse – tikrai yra. Ir daug,“ – teigia Širvintų r. savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė, kuri jau šiandieniniame Tarybos posėdyje ketina kreiptis pritarimo į Tarybos narius paminklą poetui pastatyti ne kur kitur, o Širvintose.

Merės žodžiais, sostinės pamokos – rietenos, purvo pylimas, susiskaldymas. Net ir kalbant apie meno, kultūros dalykus, kurie, atrodytų, turi kalbėti taikos kalba. Ar kalba eitų apie J. Basanavičių, A. Smetoną, Vytį. Dabar – Just. Marcinkevičių.

Živilė Pinskuvienė nurodė, kad prieš 8 metus Širvintose sėkmingai ir vieningai pastatę paminklą Ignui Šeiniui, tikrai rasime puikią vietą ir tautos dainiui Justinui Marcinkevičiui. Pradžia jau yra – 2019 m. rekonstruotame jaunimo sode pastatytai rotondai širvintiškių balsavimu buvo išrinkta būtent Justino Marcinkevičiaus citata, todėl meninis akcentas – skulptūra – bus logiška šios idėjos seka.“

Vakar Živilė Pinskuvienė apie nutarimą statyti paminklą Justinui Marcinkevičiui Širvintose papasakojo Rūtos Janutienės TV laidoje.

https://www.youtube.com/live/E8Cy1Z9Hqe0