Geras vokiečių pavyzdys Vilniaus valdžiai: terliojami laiptai nuvalyti

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-07-27 23:45:00, skaitė 626, komentavo 8

Geras vokiečių pavyzdys Vilniaus valdžiai:  terliojami laiptai nuvalyti

Vokiečių portale "Junge Freiheit" rašoma, kad Naumburgo Alberto Šveicerio mokykloje "tolerancijos ir įvairovės ženklas" vėl dingo. Liepos 12 d. jaunimo parlamentas laiptus nudažė LGBTQ+ judėjimo vaivorykštės spalvomis, bet  greitai juos kažkas perdažė imperinėmis juodos, baltos ir raudonos spalvomis. Taip pat buvo matyti užrašas "Mann+Frau=Familie" (Vyras+Moteris = Šeima). 

Šiuo metu laiptai vėl švarūs. Įmonė aukšto slėgio valytuvu nuo laiptų pašalino dažus. Dabar jie yra pliki, kaip ir prieš 14 dienų, kai buvo nudažyti vaivorykštės spalvomis. 

lgbt-6487524761d9a.jpg

Vilniaus valdžia elgiasi kitaip: ji vėl ir vėl spalvina pėsčiųjų perėją Vilniuje LGBT simbolinėmis spalvomis. Tai tęsiasi nuo 2018 metų.

Mano nuomone, Vilniaus savivaldybės tikslas - kiršinti Vilniaus gyventojus, kovoti prieš šeimos vertybes, naikinti visus lietuvybės ženklus Sostinėje. 

Pats bjauriausias Vilniaus valdžios visuomenę ardančios veiklos pavyzdys - kova prieš paminklą iškiliausiam Lietuvių Tautos  poetui Justinui Marcinkevičiui.

Valdančiosios Laisvės partijos atstovas, Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas, prieš tai dirbęs Vilniaus savivaldybėje, pasisakė prieš iniciatyvą sostinės skvere pastatyti paminklą poetui Justinui Marcinkevičiui, argumentuodamas, kad kuriant miesto viešąsias erdves reikia pagalvoti ir apie ateities kartas.

„Jeigu galim nestatyti, geriau nestatyti, aš vadovaujuosi tokiu noru, tokia taisykle ir kitų paminklų atvejais. Man atrodo, kad visi tie, kurie nori labai greit apstatyt Vilnių ar kitą miestą paminklais, savotiškai paima tas viešąsias erdves iš savo vaikų, tų kartų, kurios gyvens po jų, nes nori savo kartos akimis sudėlioti akcentus, kad jie liktų šimtams metų į priekį“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V. Mitalas.

Tai kodėl šitie šimašiniai mitalai ir Co. negalvojo "apie ateities kartas", kuomet Viniuje statė paminklą narkomanui ir antrarūšiam JAV muzikantui Zappai, eksbitlui Džonui Lenonui ir net vyriškam peniui, surūdijusiam vamzdžiui, katinui, kitoms beprotybėms?

Atsakymas vienas - Lietuvą valdo jos griovėjai. Todėl šimašiniai mitalai ir sunaikino K.Škirpos alėją, Petro Cvirkos aikštę ir paminklą jam, trukdo statyti paminklą Justinui Marcinkevičiui.

https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2023/regenbogentreppe-uebermalt/

https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/vaivorykstes-spalvu-pereja-vilniuje-nusitryne-bet-del-jos-atnaujinimo-abejones-56-2069218

https://madeinvilnius.lt/naujienos/miestas/jeigu-galim-nestatyti-geriau-nestatyti-paminkla-j-marcinkeviciui-vertina-v-mitalas/