Austrijoje ant ukrainiečių automobilių užpurškiama "Z" raidė. Neapykanta ar dizertyrų ženklinimas?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-07-18 18:03:00, skaitė 679, komentavo 2

Austrijoje ant ukrainiečių automobilių užpurškiama

Austrų dienraštyje "Kronen Zeitung" rašoma, kad automobiliai su ukrainietiškais numeriais jau kelias dienas yra anoniminių išpuolių Vienoje taikinys. Nežinomi nusikaltėliai ant ukrainietiškų automobilių užpurškia rusišką simbolį "Z" - gerai žinomą karo simbolį. Kai kurie automobiliai taip pat buvo subraižyti.

Praėjusį pirmadienį kai kurios šeimos Vienos Seestadto rajone pastebėjo, kad apgadinti jų automobiliai. Pokalbių grupėje jie dalijasi išdažytų ir subraižytų automobilių nuotraukomis.

Several UKR-plated cars were vandalized last night in the 22nd district of Vienna near Seestadt. This was brought to my attention by a member of my Telegram group, citing an auto chat group. They have reported the incidents to the police. pic.twitter.com/yRBxwPJ9Nr

— Tanja Maier (@tanjamaier17) July 9, 2023

Ukrainos pabėgėliai jaučiasi "nebe tokie saugūs."

Saša C. (35 m.) su žmona prieglobstį Vienoje rado prieš metus, pora turi mažą dukrą. Po išpuolio šeimos tėvas Austrijoje jaučiasi "nebe toks saugus". Nuo to laiko jis galvoja apie persikėlimą į kitą šalį. Kaip jis visa tai paaiškins savo dukrai? Saša: "Stengiamės jai kuo mažiau pasakoti apie karą." "Kitą kartą jie gali padegti mūsų automobilius".

Oleksandras L. (35 m.) taip pat gyvena Seestadte ir jo automobilis taip pat tapo išpuolio taikiniu. 

Viktoro T. (38 m.) pažįstamas prieš kelis mėnesius taip pat rado įbrėžimų ant savo automobilio. Vis dėlto nauja neapykantos banga jam buvo "tikras šokas".

Jurijus O. (46 m.) pirmadienį pats ėmėsi šalinti "Z" simbolius ant šoninių durelių ir variklio dangčio.  "Deja, dėmės liko, dažai pažeisti. Bet ką man daryti?" Jurijus susimąsto. "Tikėjausi, kad mano šeima čia galės ramiai gyventi. Man buvo neįtikėtina pamatyti šį ženklą Vienoje. Nesijaučiu gerai. Ne dėl automobilio, o dėl simbolio."

Policija patvirtino kelis kaltinimus nežinomiems asmenims.

Manoma, kad ukrainiečių bendruomenėje nepraneštų atvejų skaičius yra didesnis. "Daugelis nedrįsta kreiptis į policiją, - aiškina Oleksandras O. - Jie tiesiog nenori turėti problemų". "Krone" pasiteiravus, policija patvirtino, kad turtui padaryta žala. Kol kas tik šeši žmonės pateikė kaltinimus nežinomiems asmenims.

Austrijoje  "Z" karo simbolis dar nėra įtrauktas į simbolių įstatymą. Tačiau jei jis bus, ateityje propagandistams tai gali brangiai kainuoti. Už draudžiamus simbolius gresia iki 4000 eurų bauda arba laisvės atėmimo bausmė iki vieno mėnesio.

O gal taip ženklinami dizertyrai?

Ukrainos miestuose yra gaudomi šaukiamojo amžiaus vyrai. O kodėl šitie gudručiai su šeimomis pabėgo į užsienį, į gerove trykštančią Austriją, o negina savo valstybės nuo priešų? Ar jie nėra okupantų kolaborantai? Gal todėl daugelis šių Ukrainos dizertyrų ir nesikreipia į policiją, kuomet ant savo automobilių pamato Z raidę?