Čmilytė-Nielsen: pasaulio lietuvių jėga – vienybė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/cmilyte-n... 2023-07-17 19:23:00, skaitė 347, komentavo 12

Čmilytė-Nielsen: pasaulio lietuvių jėga – vienybė

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pasveikino visus Pasaulio lietuvių vienybės dienos proga.

„Dar neišblėso vos prieš kelias dienas pasibaigusio NATO viršūnių susitikimo ir Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Džo Baideno (Joe Biden) kalbos Vilniaus universiteto kiemelyje įspūdžiai.

Kreipdamasis į Lietuvos žmones Amerikos prezidentas pabrėžė: „Jūs parodėte pasauliui, kad kartu susibūrusių žmonių jėgos neįmanoma užgniaužti. Kartu su broliais ir sesėmis iš Estijos ir Latvijos jūs padėjote užbaigti padalijimų erą per ryšių galią. Baltijos kelias – ne Berlyno siena – tapo Europos ateities simboliu.“

Taigi vienybėje – jėga, padėjusi mums ir laisvę atkovoti. Per visą prezidento kalbą kartojosi vienybės akcentas – ne tik tarp mūsų, gyvenusių čia ir už Atlanto, bet ir tarp JAV bei Lietuvos, Europos ir apskritai NATO valstybių. Nes tik laikydamiesi vienybės dvasios pasieksime bendrų tikslų, kartu atsakysime į Rusijos agresiją ir sukursime tokį pasaulį, kokio norime savo vaikams.

Brangūs pasaulio lietuviai! Išlaikykime savo jėgą būti kartu tarpusavyje ir su tais, kuriems mūsų vienybė reikalinga. Su mūsų vienybės diena!“ – sveikina V. Čmilytė-Nielsen.