Autobusu ir traukiniu iš Pragos į Ukrainą bilietai išparduoti iki rugpjūčio vidurio. Kodėl ukrainiečiai grįžta namo?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-07-14 18:58:00, skaitė 734, komentavo 6

Autobusu ir traukiniu iš Pragos į Ukrainą bilietai išparduoti iki rugpjūčio vidurio. Kodėl ukrainiečiai grįžta namo?

Pabėgėliai iš Ukrainos grįžta namo iš Čekijos, rašo portalas "Hlavné správy". 

Jei kas nors šiandien sugalvotų keliauti traukiniu iš Čekijos į Ukrainą, jam tai nepavyktų. Bilietai išparduoti iki rugpjūčio vidurio. Pabėgėliai iš Ukrainos grįžta į savo tėvynę. Tačiau nemažai jų į gimtąją šalį vyksta tik atostogauti.


Pabėgėliai iš Ukrainos grįžta namo iš Čekijos. Daugelis atostogoms, kai kurie visam laikui.

"Galbūt tik man pačiam tai atrodo keista, bet niekada gyvenime nesu girdėjęs, kad kas nors vyktų atostogauti į karo zoną", - komentuoja Marekas Kurta ("Respublika"). "Ar girdėjote, kad kas nors iš sirų vasarą būtų išvykęs pailsėti pas savo šeimą į Damaską? Arba kai per Antrąjį pasaulinį karą kai kurie bėgo nuo Hitlerio į Ameriką, ar tada jie kartais važiuodavo į Berlyno pirtis reabilituotis?"

Kurta abejoja, ar tai tikrai karo pabėgėliai: "Tikriausiai ne, nes karo pabėgėlis bėga nuo karo ir persekiojimo ir tikrai nenori grįžti. Ir tokius žmones reikia remti, ypač moteris ir vaikus, kurie neturi kur eiti. Bet kaip galima žmogų vadinti karo pabėgėliu, kai jis vyksta atostogauti į šalį, iš kurios pabėgo? Ir tai su pinigais, kurie jam buvo skirti remti buvimą pabėgėliu?"

Pavyzdžiui, mūsų vyriausybė svarsto idėją sumažinti energetinę pagalbą namų ūkiams ir ją teikti tik tikslingai, tačiau niekas net nekalba apie tikslingą pagalbą pabėgėliams. Apie tai rašo Kurta: "Vyriausybės, kurios tai remia ir be jokios kontrolės atiduoda savo piliečių pinigus užsienio išnaudotojams, nenusipelno valdyti ir turėtų būti nuverstos pačių piliečių. Gražiais kostiumais vilkintys politikai nuolat teisinasi, kad saviems niekada nieko nėra ir kad jie turėtų susiveržti diržus. Bet vos tik kalba pasisuka apie svetimus, pinigų yra daug, o žodis "solidarumas" kartojamas vis iš naujo. Vis dėlto, apklausos duomenimis, tik 44 % piliečių šiemet nusprendė vykti atostogauti, o likusieji nežino, ar galės sau tai leisti. Vadinasi, daugiau nei pusė tautos praranda pinigus ir taupo, bet tuo pat metu jos mokesčiais apmokamos užsieniečių atostogos šalyje, kurioje vyksta karas. Keista."

Kurta mano, kad tų realių pabėgėlių, atrodo, yra mažiau, nei mes suskaičiavome, ir priduria "Ir iš tikrųjų negalima kaltinti ir tų poilsiautojų. Juk, kaip sakoma: kvailas, kas duoda, kvailesnis, kas neima..."

Tačiau kai kurie pabėgėliai gali grįžti į Ukrainą dėl proziškesnių priežasčių. Čekijos vyriausybė nusprendė, kad ji nebemokės būsto išlaidų visą pabėgėlių buvimo šalyje laiką. Po kelių savaičių Čekijos valdžios institucijos mokės tik už kelių išrinktųjų apgyvendinimą: vyresnių nei 65 metų asmenų, nėščių moterų, vaikų, neįgaliųjų ir jų slaugytojų ir pan. Todėl ukrainiečių išvykimą iš Čekijos galima paaiškinti būtent tuo. Šiuo metu Čekijoje yra apie 320 000 pabėgėlių iš Ukrainos.

https://www.hlavnespravy.sk/autobus-i-vlak-z-prahy-na-ukrajinu-su-vypredane-do-polovice-augusta-preco-sa-ukrajinci-vracaju-domov/3197264#google_vignette

Straipsnyje yra naivus tvirtinimas: "Galbūt tik man pačiam tai atrodo keista, bet niekada gyvenime nesu girdėjęs, kad kas nors vyktų atostogauti į karo zoną", - komentuoja Marekas Kurta ("Respublika"). "Ar girdėjote, kad kas nors iš sirų vasarą būtų išvykęs pailsėti pas savo šeimą į Damaską?"

Taip, gerbiamas autoriau, iš ES karo pabėgėliai nuolatos vyksta atostogauti į karo zoną, ir ne tik į Siriją, bet ir į kitas karo zonas, iš kurių jie pabėgo. 

Žemiau pakartotinai pateikiu 2018 ir 2022 metais skelbtus savo straipsnius, kuriuose pasakoju apie pabėgėlius-atostogautojus. Ukrainiečiai neišrado nieko naujo, jie naudojasi globalios oligarchijos sukurta sistema, kurios tikslas - sunaikinti etninię Europą.

Priedas 1:

https://lebionka.blogspot.com/2018/08/irodymas-nr8-kad-nera-pasaulyje.html

Įrodymas Nr.8, kad nėra pasaulyje didesnio beprotnamio už ES. „Pabėgėliai“ vyksta atostogauti į namus, iš kur „pabėgo“

Salvini-640x480.png

Pradžia: 1-5 įrodymai, 6 ir 7 įrodymai.

Europos Komisija, vadovaujama alkoholiko ir marksisto Žano Klodo Junkerio, stropiai vykdo Europos tautų naikinimo programą, suformuotą dar „Europos tėvo“ Kudenchovę Kalergi ir Frankfurto mokyklos neomarksistų. Šios programos pagrindinis punktas – europiečių genocidas, pakeičiant baltuosius Europos gyventojųs afrikiečiais ir azijatais. Kad europiečiai nesipriešintų, neomarksistų šutvė į Europą jų vežamus okupantus ėmė vadinti „pabėgėliais“, nors tikrų pabėgėlių tarp šių žmonių tėra apie 2 procentai. Tokie Izraelio valstybės duomenys. Ši valstybė irgi nukentėjo nuo neomarksistų idiotizmo.

Kad „pabėgėliai“ yra melas, įrodo jų atostogos savo tėvynėje.

Europos patriotai, ir kiti vis dar protaujantys piliečiai, pastebėjo, kad tie „vargšai, kurie bėgo nuo karo, bombų, žiauraus persekiojimo“, tik gavę pabėgėlio statusą Europoje ir jiems skiriamas karališkas išmokas, dažnai viršijančias europiečių atlyginimus ir pensijas, tuojau pat skrenda į savo tėvynę atostogauti.

Belgijos valdžia vos per pirmą 2018 metų pusmetį pagavo 115 tokių atostogautojų. Lyginant su 2016 metais jų skaičius padvigubėjo. 2017 metais atostogauti į namus buvo išvykę 134 Belgijos „pabėgėliai“. Prognozuojama, kad vien iš Belgijos tokių „pabėgėlių“ atostogautojų skaičius šiais metais bus 250.

Voice of Europe pažymi, kad tai nėra naujas reiškinys. Tai stebima Olandijoje, Šveicarijoje, Švedijoje. Dauguma „pabėgėlių“ yra bedarbiai, todėl jų keliones namo finansuoja ES šalių mokesčių mokėtojai. Belgijoje net iki 2020 metų 66% „pabėgėlių“ niekur nedirbs ir bus socialinės sistemos parazitais. Kitose ES valstybėse skaičiai dar blogesni. Beveik 90 procentų Olandijos „pabėgėlių“ nedirba. Analogiški skaičiai Šveicarijoje.

Vokietijoje situacija tokia pati. Dar 2016 metų rugsėjo mėnesį „Welt" paskelbė žurnalistinį tyrimą, kuris atskleidė visą ES valdžių idiotizmą. Paaiškėjo, kad „vargšai pabėgėliai“, kurie atbėgo į ES dėl „grėsmės jų gyvybėms“, vos susitvarkę dokumentus prieglobsčiui gauti ir gavę sočias europines išmokas, vyksta atostogauti į tas valstybes iš kurių „pabėgo“. Jie vyko atostogauti į Siriją, Afganistaną, Libaną.

topelement.jpg

2016 metais „Basler Zeitung“ parašė, kad daugelis „pabėgėlių“ iš Eritrėjos reguliariai skraido atgal į gimtinę, kurioje „jų gyvybėms buvo mirtina grėsmė“. „Pabėgėliai“, kurie čia pagrindinai gyvena iš pašalpų, sovo kilmės šaliai yra valiutos tiekėjai, rašoma laikraštyje.

„Basler Zeitung“ aprašoma 2016 metų scena Ciuricho oro uoste: „Tai atostogų laikas. Tūkstančiai žmonių skrenda vasaros atostogų. Tarp jų daugelis žmonių iš Eritrėjos, vyrai, moterys, visos šeimos.“ … Jie skrenda į tėvynę, kur jiems „gresia sveikatai ir gyvybei“".

Kiekvieną dieną iš Šveicarijos į Eritrėja ir kaimynines šalis skrenda po 50 afrikiečių. Skrydis per Stambulą jiems kainuoja 599 frankus (maždaug tiek pat eurų).

Šveicarijoje šie „pabėgėliai“ gauna tokią dosnią paramą, kad nedirbdami gali gyventi ir keliauti po pasaulį.

Izraelio žvalgybos "Nativ" generolas Jakovas Kedmi apie „pabėgėlius“ afrikiečius yra sakęs „Jei europiečiams patinka valgyti šitą mėšlą, tegul valgo į sveikatą“. Izraelio valstybėje, kol nebuvo apsaugos sienų, buvo didelė problema su atvykstančiais čia afrikiečiais, kurie yra tingūs, nekvalifikuoti, todėl negali būti panaudoti ūkinėje veikloje. Izraelis vykdo planinę negrų deportaciją iš šalies. 2016 metais tų nekviestų svečių dar buvo likę 65000.

Dabartinė Lietuvos valdžia, kuriai vadovauja neomarksistė Dalia Grybauskaitė, buvusi marksizmo-leninizmo instituto mokslinė sekretorė, deda visas pastangas, kad į Lietuvą atvežti kuo daugiau okupantų „pabėgėlių“ ir sunaikinti mūsų valstybę. Už šį stropumą ji nuolatos giriama ir premijuojama Briuselio marksistų.

Nuorodos:

http://lebionka.blogspot.com/2018/07/penki-irodymai-kad-pasaulyje-nera.html

http://lebionka.blogspot.com/2018/07/irodymas-nr-6-kad-nera-pasaulyje.html

http://lebionka.blogspot.com/2018/07/irodymas-nr-7-kad-nera-pasaulyje.html

https://voiceofeurope.com/2018/07/refugees-go-on-holiday-to-their-dangerous-homelands-mostly-funded-by-taxpayers-money/

https://www.welt.de/politik/deutschland/plus158050453/Gefluechtet-nach-Deutschland-Urlaub-in-der-Heimat.html

https://bazonline.ch/schweiz/standard/eritreer-machen-heimaturlaub/story/28502813

https://lebionka.blogspot.com/2017/01/reikia-nedelsiant-nutraukti-pabegeliu.html

Priedas 2.

https://viesulas22.blogspot.com/2022/09/wochenblick-apie-karo-pabegelius.html

"Wochenblick" apie karo pabėgėlius Austrijoje ir Vokietijoje

Austrų portalas "Wochenblick" pasakoja apie karo pabėgėlius iš Ukrainos Austrijoje ir Vokietijoje rašo:

Pasiimti socialinę pašalpą ir grįžti namo? Atostogos karo zonoje: maršrutiniai "Flixbus" autobusai į Ukrainą užpildyti.

Viena iš daugelio Ukrainos karo keistenybių yra ta, kad autobusų eismas tarp Ukrainos ir Vokietijos bei Austrijos yra toks intensyvus, kad kelionės su kelionių bendrove "Flixbus" yra užsakytos kelioms dienoms ir savaitėms. Pastebima tendencija, kad daugelis ukrainiečių važiuoja į Vokietiją pasiimti visų nuo birželio pradžios jiems priklausančių socialinių išmokų ir grįžta namo, kur kas mėnesį gaunamos išmokos yra daug kartų didesnės perkamosios galios.

Iš "Twitter" platinamos filmuotos medžiagos matyti, kad atvykėliai, vos išlipę iš autobuso, aiškiu ir nedviprasmišku ženklinimu nukreipiami tiesiai į priėmimo centrus.

Tai ne pirmas nenuoseklumas, susijęs su ukrainiečių pabėgėliais: tai, kad didžiųjų Vakarų Europos miestų bulvaruose ir prospektuose važinėja ištisi vakarietiškų prabangių automobilių parkai - nuo "Ferrari" iki "Mercedes" ir "Bentley", kurių kai kurie vairuotojai taip pat yra pabėgėliai ir gauna socialines pašalpas, jau piktina krizės krečiamos Vokietijos piliečius. Šveicarijoje tokios machinacijos jau sustabdytos.

Be to, pastaruoju metu vis dažniau pasirodo duomenų, kad kai kurie į Vokietiją "pabėgę" ukrainiečiai savo nekilnojamąjį turtą Vakarų Ukrainoje išnuomoja pabėgėliams iš rytinės šalies dalies jų nebuvimo šalyje laikotarpiui, kartais siaubingomis kainomis, o kai kuriais atvejais net toliau dirba Vokietijoje savo ukrainiečių darbdavių biure. Skirtingai nei vokiečiams, ukrainiečiai naudojasi privalumu, nes jų turimas šalies turtas ir nekilnojamasis turtas neįskaičiuojamas į Hartz IV išmokas (standartinė 449 eurų norma vienam asmeniui, pridėjus būsto ir energijos išlaidas).

Autobusų maršrutai į Ukrainą visiškai užpildyti - visi maršrutai į Ukrainą

Dar neaišku, ar tai susiję su socialiniais pervedimais iš šalies, ar daugelis Ukrainos pabėgėlių tiesiog traukia atgal į savo "okupuotą" tėvynę (kur didžioji dalis šalies visai nepatyrė karo poveikio!). Bet kuriuo atveju, kelionės autobusu į Ukrainą beveik visada būna pilnai užsakytos. Vien "Flixbus" siūlo 34 keliones iš Berlyno į Kijevą (ir atgal) per dieną (!), iš Vienos į Kijevą - 9 kelionės.

Net kelionės iš Štutgarto, Hamburgo, Drezdeno, Frankfurto, Magdeburgo, Kotbuso, Leipcigo ar Viurcburgo į Kijevą dažnai būna visiškai arba beveik visiškai užsakytos ištisas savaites.

Šis reiškinys tikrai nėra naujas: dar balandžio mėnesį "Flixbus" atstovas spaudai teigė, kad kelionės yra "visiškai užimtos" ir kad svarstoma galimybė plėsti paslaugą. Taigi jau beveik pusę metų - ir daugiau nei pusmetį nuo Rusijos invazijos - į tariamai karo nuniokotą šalį keliaujama taip, kaip tai galima pamatyti tik atostogų rojuje. Žinoma, Federalinė vidaus reikalų ministerija tiksliai nežino, kiek ukrainiečių pabėgėlių yra Vokietijoje. Rugsėjo 10 d. buvo užregistruota apie 983 000, tačiau tikslus skaičius nežinomas. 

Tiems, kurie jau buvo įtarūs, nes viena po kitos politikų delegacijos vyko į Kijevą aplankyti prezidento Volodymyro Selenskyj, o prezidento pora rado laiko nusifotografuoti išsamiam blizgiam reportažui mados žurnale "Vogue", pasitvirtino jų skeptiški klausimai, su kokiu karu iš tikrųjų turime reikalą. Bet kokiu atveju tokios politikų ir turistų kelionės į kitas ar buvusias karo ir konfliktų zonas nėra žinomos.

Socialinis turizmas dėl traukos efekto

Toks migrantų socialinis turizmas Vokietijoje nėra naujiena: visam pasauliui atvira Vokietijos socialinė sistema sužadina visuotinius troškimus, kurie vis labiau traukia į priekį, ir jau paskatino sirus ar afganistaniečius, kurie, kaip įtariama, bėgo į Vokietiją bijodami dėl savo gyvybės ir sveikatos, "atostogauti" savo gimtojoje šalyje - tik tam, kad grįžtų į Vokietiją ir toliau gyventų kaip dosniai subsidijuojami pabėgėliai.

Kodėl žmonės iš daug arčiau esančios Ukrainos, kuri ir taip yra "pakeliui į Europą", negalėtų čia tapti dar silpnesni? Tikėtina, kad dėl to Vokietijos, kaip plėšrios ir tikrai visiems besąlygiškai atviros valstybės, reputacija dar labiau išplis po pasaulį.