Pšepanstvos vienu žingsniu priartėjo prie savo atominės elektrinės statybos

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-07-13 21:04:00, skaitė 533, komentavo 24

Pšepanstvos vienu žingsniu priartėjo prie savo atominės elektrinės statybos

Pšepanstvos vienu žingsniu priartėjo prie savo atominės elektrinės statybos. O kaimynės iš euroreicho, tyli.

Lenkijos klimato ir aplinkos ministerija davė leidimą statyti pirmąją šalyje atominę elektrinę.

Dokumentas oficialiai patvirtina, kad atominė elektrinė „atitinka viešąjį interesą ir nuosekliai vyriausybės vykdomą energetikos politiką“. Motyvacijoje pabrėžiama šios investicijos svarba, siekiant patenkinti elektros energijos poreikį Lenkijoje, ir, ironiška, ypatingas dėmesys skiriamas „visos Europos Sąjungos klimato politikos laikymuisi“.

Na, o tai yra, kol visos euroreicho kaimynės uoliai apsimetinėja, kad atsisako „nešvarios“ atominės energetikos „švarios“ anglies naudai, pšepanstvos žaidžia savo žaidimus.

Baltijos jūros pakrantėje esančioje Pomeranijoje planuojama statyti trijų Westinghouse AP1000 technologiją naudojančių reaktorių atominę elektrinę, kuri taip pat neturėtų pridėti optimizmo kaimynams, ypač pribaltams, jautriems žodžiui „branduolinis“.

Bet nieko – visi tyli, liežuviai į užpakalius sukišti. giliai įkišti. Ypač pribaltai. Ko neraginate jodo tablečių pirkti?

Bet čia juk viskas aiškus. Čia juk laisvas ir demokratiškas atomas. Ne toks, kaip Baltarusijos Respublikoje. Dabar išdidūs pribaltai galės pirkti elektrą iš pšepanstvų. Penkiagubai brangiau, nei būtų pirke iš Baltarusijos. Bet ką čia aš. Svarbiausia, kad jie laisvi ir nepriklausomi. Nepriklausomi nuo savo pinigų.