Po Briuselio teroro aktų Lenkija atsisakė priimti imigrantus

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/po-bruselio... 2016-03-24 15:16:43, skaitė 1982, komentavo 0

Po Briuselio teroro aktų Lenkija atsisakė priimti imigrantus

Lenkijos Vyriausybė pareiškė, kad dėl teroro aktų Briuselyje kol kas nepriims imigrantų, pranešė Lenkijos radijas. Lietuvos valdžios pozicija šiuo klausimu – neadekvati.

Lenkijos vyriausybė pareiškė, kad kol kas negali priimti migrantų ir Artimųjų Rytų valstybių ir Afrikos. Lenkijos vyriausybės spaudos sekretorius Rafalas Bochenek pasakė, kad ryšium su teroro aktais Briuselyje, svarbiausia – užtikrinti Lenkijos ir Europos sąjungos saugumą. Taip pat Bochenek pažymėjo, kad šiandieninė pabėgėlių, kurie atvyksta iš Artimųjų Rytų į Europą, patikrinimo sistema yra neefektyvi.

 

„Kol migrantų iš Artimųjų Rytų patikrinimo sistema neveiks, sunku kalbėti apie kokį nors perkėlimą ir paskirstymą migrantų tarp ES valstybių“, – paaiškino  Lenkijos vyriausybės spaudos sekretorius.

„Mes negalime leisti, kad įvykiai, kurie dabar vyksta Vakarų Europoje, persikeltų į Lenkijos teritoriją. Mes norime apginti Lenkijos piliečius nuo tokių situacijų“, – papildė Rafalas Bochenek.

Lenkijos vyriausybės rūpestis savo piliečių saugumu disonuoja su neadekvačia Lietuvos Respublikos valdžios pozicija, kuri buvo pareikšta po teroro aktų Briuselyje. Priminsime, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas „darbietis“ Artūras Paulauskas pasakė, kad didžiausia grėsmė Lietuvai yra ne islamo teroristai, o kaimyninės valstybės: „Išskirta kaip didesnė grėsmė regioninio saugumo, tai yra globalinės grėsmės iš tų valstybių, kurios yra nedraugiškos ir kurios yra apie mus. Jos šiandien vis tiek yra didžiausia grėsmė mums“.

Šauksmas