Lenkija siūlo nelegalios migracijos stabdymo planą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-07-13 15:53:00, skaitė 426, komentavo 2

Lenkija siūlo nelegalios migracijos stabdymo planą

 

Lenkija ir Vengrija atmetė Briuselio parengtus nelegalių migrantų paskirstymo planus. Lenkija pateikė savo parengtą alternatyvą - nekontroliuojamos migracijos stabdymo veiksmų projektą. Apie jį Lenkijos dienraštyje "wPolytice" papasakojo Elżbieta Królikowska-Avis.

Lenkijos Ministras Pirmininkas Mateuszas Morawieckis per įvairių partijų konsultacijas pristatė ES sienų saugumo paktą.

Straipsnio autorė apibrėžia migracijos sąvoką:

Migracija - tai masinis žmonių judėjimas, pavyzdžiui, žmonių iš įvairių Afrikos ir Azijos dalių į Europą arba iš Lotynų Amerikos į Jungtines Amerikos Valstijas. (...) Emigrantai buvo, pavyzdžiui, lenkų valstiečiai, kurie XIX a. paliko Lenkiją "dėl duonos" ir plaukė į Ameriką. Yra karo pabėgėlių, atvykėlių iš karo zonos, pavyzdžiui, ukrainiečiai Lenkijoje, yra legaliai atvykusiųjų, kurie reikalingi Lenkijos ekonomikai, paprastai su dokumentais ir darbo leidimais. Ir dar yra ekonominiai migrantai, 90 proc. visų atvykstančiųjų į turtingas šalis, Europą, Ameriką ir Australiją, kurie nori pagerinti savo gyvenimą priimančiosios šalies ir jos mokesčių mokėtojų sąskaita. Didžioji dauguma jų nemoka kalbos, neturi išsilavinimo ar įgūdžių, trūksta dokumentų arba jie suklastoti - ir iš anksto numano, kad užsidirbs pragyvenimui valstybės sąskaita. Ne veltui jie renkasi turtingas šalis, kuriose yra didžiausia gerovė ir kuriose klesti politinis korektiškumas, t. y. Vokietiją, Jungtinę Karalystę, Prancūziją, Beniliukso šalis, Skandinaviją.

Autorė nurodo, kad daug kalbama apie kelis dešimtmečius besitęsiančią imigrantų bangą, bet nė žodžio apie tai, iš kur jie atvyko? O juk šio žmonių cunamio istorija siekia XX a. ketvirtąjį dešimtmetį, kai su trenksmu ėmė byrėti kolonijinės imperijos. Tai truko kelis dešimtmečius: tik Britų imperija - nuo 1947 m., Radžo padalijimo į Indiją ir Pakistaną, iki 1963 m., Kenijos nepriklausomybės metų. Ši Vakarų miestų gatvėse kilusi pandemonija - tai, pirma, buvusių kolonizatorių atgailos mušimosi į krūtinę rezultatas, antra, septintojo dešimtmečio kontrkultūrinės revoliucijos, skatinusios mažumas ir šūkius "juoda yra gražu", "etninė yra gražu", o vėliau "gėjus yra gražu", rezultatas. Juk kolonizatoriai buvo ne tik britai, bet ir prancūzai - Šiaurės Afrika, Indokinija, dalis Karibų jūros regiono, Polinezija; ispanai - Pietų ir Centrinė Amerika, Mauritanija, Filipinai; vokiečiai - Tanganika, Namibija; Nyderlandai - dabartinė Indonezija, belgai - Belgijos Kongas, garsėjantis savo žiaurumu, kurį aprašė ir Josephas Conradas "Tamsos širdyje", o vėliau Nicolas Roegas sukūrė filmą. Kolonijinės valstybės užkariavo pasaulį, iš tų derlingų žemių išplėšė neišmatuojamus turtus ir engė žmones. 

Elżbieta Królikowska-Avis kviečia pažvelgti, kiek daug iš tų laikų išliko kolonijinių valstybių infrastruktūros: keliai, geležinkeliai, fabrikai, valstybiniai pastatai ir mokyklos, pastatyti už to banditizmo pinigus. Daugybė, ir juos galima pamatyti dar ir šiandien.

Didžiulį europinį kolonijinių imperijų žlugimo procesą lydėjo septintojo ir aštuntojo dešimtmečių kontrkultūrinė revoliucija su antisistemiškumo, pacifizmo ir mažumų teisių apsaugos šūkiais. Ypač juodaodžių, tačiau vėliau ši sąvoka išsiplėtė ir apibendrino. Ji nuo pat pradžių buvo klaidinga, nes buvo siūloma multikultūrinė sistema, t. y. privaloma pagarba atvykėlių kultūrai, o apie pagarbą priimančiųjų šalių įstatymams, papročiams ir kultūrai nebuvo girdėti nė žodžio. Ir tai buvo didelė klaida, dėl kurios atsirado tolesnės patologijos - "woke culture" ir "cancel culture" - galų gale daugiausia susijusios su blogos praeities palikimu ir vėlesniais neišmintingais krūtinę mušančių ir politiškai korektiškų imperinių valstybių sprendimais.

Pirmieji imigrantai iš buvusių britų kolonijų - indai, pakistaniečiai - sunkiai dirbo klestinčioje tekstilės pramonėje Midlandse, o Vokietija septintajame dešimtmetyje priėmė tūkstančius darbo migrantų iš Turkijos ir Jugoslavijos. Jie taip pat dirbo ir susikrovė turtus. Tačiau kairieji užgrobdavo vis didesnius valstybių ir visuomenių veiklos plotus, o politinis korektiškumas ėmė šėlti. 

Autorė pažymi, kad kai 1990 m. atvyko į Londoną, buvo nustebinta dosnumo, tarsi nebūtų konservatorių, atvykėliams iš tolimojo pasaulio. Socialinės pašalpos, būsto pašalpos, išmokos už vaikus, taškai už kilmę ir perteklinį atstovavimą, žiniasklaidoje, vyriausybėje, tuo tarpu vietinėje valdžioje. Kai 1997 m. leiboristai atėjo į valdžią Didžiojoje Britanijoje po 18 metų trukusio konservatorių valdymo, Tonis Bleras (Tony Blair) prastūmė per parlamentą Imigracijos įstatymą, kuris gerokai palengvino ekonominių migrantų atvykimą į šalį. Per 13 leiboristų valdymo metų atvykstančiųjų skaičius šoktelėjo nuo 50 000 iki 200 000 per metus! Šiandien ministras pirmininkas yra induistas Riši Sunakas, sostinės meras - musulmonas Sadiqas Khanas, Škotijos pirmasis ministras taip pat musulmonas, vyriausybėje, parlamente, žiniasklaidoje, ypač BBC, ir, žinoma, vietos valdžios institucijose dirba daug buvusių imigrantų vaikų ir anūkų. "Juodaodis" ir "etninis" vis dar yra gražūs, vis gražesni. Deividas Kameronas (David Cameron) tapo ministru pirmininku, nes pažadėjo sumažinti nelegaliai atvykstančiųjų skaičių nuo 350 tūkst. per metus iki kelių dešimčių, šiandien tas skaičius 350 išsipūtė iki 500 tūkst. ir tuo tarpu anglai pelnė taškų už brexitą, kuris galų gale buvo motyvuotas "nekontroliuojamu skaičiumi imigrantų, kurie per daug apkrauna valstybės tarnybas, tuštindami biudžetą".

Morawieckio Sienų saugumo pakte kalbama:

1. punkte kalbama apie veiksmingą sienų apsaugą pagal Lenkijos pavyzdį. Fizinės užtvaros ir stebėsena Viduržemio jūros regione, didesnis patrulių skaičius, skubi repatriacija į kilmės šalį arba šalį, iš kurios jie išplaukė. Taigi susitarimai, kokius Jungtinė Karalystė yra sudariusi su Prancūzija Kalė ir Havro uostuose, kur pasienio tarnybos iš karto grąžina "nelegalus". Žinoma, jau kitą dieną jie vėl bando tai padaryti, bet šis susitarimas kažkodėl veikia. Tuo tarpu nelegalių Afrikos migrantų stovyklos Ruandoje idėja neveikia. Abiejų šalių valdžios institucijos net susitarė, tačiau iš šimtų tūkstančių atvykėlių iš Hitrou buvo išsiųsti atgal tik 27 žmonės - tai jau masinio kairiųjų liberalų partijų, žiniasklaidos ir žmogaus teisių organizacijų puolimo rezultatas.

2. mažinti imigracijai palankias socialines paskatas. Juk didžioji dauguma atvykėlių, kuriems pavyksta patekti į salas, dažnai pabėga iš sulaikymo centrų ir, pasinaudoję suklastotais dokumentais, kreipiasi dėl jiems priklausančių socialinių išmokų. O suklastoti dokumentai jau dabar gaminami pramoniniu mastu. Draugiškas britų žurnalistas man pasakojo, kad Nigerijos sostinėje Lagose netikrų dokumentų galima nusipirkti gatvėje, net prie pat Didžiosios Britanijos konsulato. Kol išmokos tokios didelės ir taip lengvai prieinamos, nelegalūs atvykėliai telkiasi atviruose centruose, iš kurių išgaruoja, tarpininkai beveik nebaudžiami, nėra jokių susitarimų su Afrikos šalimis, tol ši praktika tęsis. Taigi ad 3/ greitas nelegalių imigrantų grąžinimas į jų kilmės šalis arba šalis, iš kurių jie atvyko, procedūrų sumažinimas iki minimumo ir saugomi sulaikymo centrai.

4. bendradarbiavimas su imigracijos kilmės šalimis, Afrikos ar Azijos šalimis. Sudėtinga, nes, pavyzdžiui, kai kurių šalių paprasčiausiai nėra, žr. šiuos pavyzdžius: Mozambikas, Angola, Somalis, Nigerija, Nigeris, Malis, Pietų Sudanas. Valstybinių tarnybų dezintegracija, valdžios centrų gausa, visagalė korupcija, vidaus karai, net nežinia, su kuo sugyventi? Kiti, taip, išgrynins lėšas, pažadės bendradarbiavimą, neketindami vykdyti susitarimo. Ką daryti? Susitarkite, su kuo galite, bet nukreipkite pinigus konkretiems projektams ir kontroliuokite darbus. Nors jau dabar aišku, kad Europa anksčiau ar vėliau taps tvirtove, kurią reikės ginti sausumoje, vandenyje ir ore. Per daug imančiųjų, geresnio ir lengvesnio gyvenimo vilčių, prasiveržiančių ypač 2015 m., didelė sėkmės tikimybė.

5. Imigracijos politikos racionalizavimas. Ir čia kyla klausimas: kodėl nepasinaudoti gerais modeliais? Kasmet sudaryti šalyje reikalingų profesijų sąrašą, kaip tai jau daugelį metų daro Australija arba, pradžiai, Jungtinė Karalystė. Pagerinti sezoninių ar laikinų darbuotojų įdarbinimą - kaip Emyratuose, kur statybų aikštelėse pilna indų, filipiniečių, indoneziečių, afrikiečių, pasirinkusių darbą.

Taip pat nurodoma, kad reikia saugoti sulaikymo centrus, trumpinti bylų nagrinėjimo procedūrų laiką, baigti taikyti šeimos susijungimo principą, dėl kurio paskui vieną pripažintą nusikaltėlį seka visa jo šeima ir pusbroliai. Siųsti migrantams žinią, kad mes jų nekvietėme, antra, neturime jiems jokių moralinių įsipareigojimų, nes nepriklausome šalių - buvusių kolonizatorių - grupei. Trečia, mes turime savų imigrantų, ukrainiečių, kuriais rūpinamės ir vis dar laukiame, ir neketiname sustoti, šiam tikslui mums priklausančių lėšų. Ketvirta, mes puikiai žinome, kaip imigrantų perteklius apsunkina biudžetą ir žlugdo valstybės paslaugas - sveikatos, švietimo, socialinę sistemą ir viešąjį saugumą. Juk tai didžiuliai pinigai! Juk tai buvo svarbiausia "Brexit" priežastis! Per didelė valstybės tarnybų našta ir sistemingas britų gyvenimo lygio mažėjimas!

AVvXsEi8Oj4qhqGQ3I4HnWiex7ekO4awuKg6nfrMwYU5rxG6G_LxvWx041g4EJybqWq_thWIinZGkrdoVTKQZHu9IqvFB_9eN-auU3O3Sv0ul_Jf5CXU-4H9qorq8kHKO11Yoz6ANE4tnHObUKm2UR1z1Qw-NqAP8bDHhzs6APCjeSrVfw5DpdSDphX7UgycqNM=w541-h406

Vien tik Afrikoje - tai 1,4 mlrd. žmonių, visi jie nori geresnių gyvenimo sąlygų ir dauguma suaugusiųjų svajoja patekti į Europą. Viešųjų paslaugų žlugimas, nesugebėjimas prisijaukinti valstybės biudžetų, žymus gyvenimo sąlygų blogėjimas - tai visai reali Europos ateitis. O štai kitos su imigracija susijusios problemos. Politinis korektiškumas taip pat virsta policijos ir teisėsaugos institucijų problemomis. Policijos baimė susidoroti su banditais, nes paprastai "kaltas įstatymo atstovas", ir baimė pasiekti no-go zonas. Klastojama MetPol, t. y. Metropoliteno policijos, statistika, kurioje nenurodoma nusikaltėlio tautybė, valstybės finansuojamos advokatų kontoros, ginančios, pavyzdžiui, žudikus ir prievartautojus iš Somalio ar Kongo, ir atsisakoma juos išduoti, nes nusikaltėlis yra vedęs JK pilietę ir "turi teisę į šeimos gyvenimą". Šiandien statistinis dėsningumas yra tas, kad daugėja nusikaltimų ir nusikalstamų veikų, kurias padaro imigrantai, ypač nelegalūs imigrantai. Gatvių apiplėšimai, įsilaužimai, išžaginimai, žiaurūs nusikaltimai. Policija ir žiniasklaida paprastai stengiasi juos nutylėti arba sumenkinti.

Tačiau atsirado ir Pakistanui, Bangladešui ar musulmoniškai Šiaurės Afrikai būdingų nusikaltimų. Priverstinės santuokos - nepainioti su sutartomis santuokomis, kurios vis dėlto numato moters sutikimą su būsimu vyru - paplitusios musulmonų bendruomenėse visoje Europoje. Po to seka nusikaltimai dėl garbės, mergaitės, kuri nesutinka su šeimos, tėvo ar brolių pasirinktu vyru, nužudymas. Europos žiniasklaidoje pasirodžiusios naujienos šia tema yra tik problemos ledkalnio viršūnė. Močiutės nusikaltimai, nusikaltimai, kuriuos įvykdo uošvės, nepatenkintos savo dukterėčios atnešamu kraičiu. Paprastai mergina apipilama karštu aliejumi, o kai mergina miršta, sūnus suvedamas su kita kandidate, tikintis naujo kraičio. Moterų lytinių organų žalojimas, Somalis, Etiopija, Londonas šiandien. Arba baltaodžių gaujos - nusikaltimas, būdingas musulmonų bendruomenėms Didžiosios Britanijos Midlando miestuose, t. y. nepilnamečių baltaodžių mergaičių įtraukimas į prostituciją, iš kurios gaujos pelnosi.Šios pokolonijinės nuoskaudos ir PP epidemija per kelis dešimtmečius trukusią kontrkultūrinę revoliuciją persmelkė visus Vakarų Europos šalių gyvenimo segmentus. Jie persmelkia teismų ir įkalinimo įstaigų sistemas, švietimą, žiniasklaidą, nevyriausybines organizacijas, kairiąsias liberalias partijas, taip pat "modernius, užjaučiančius konservatorius". Vokiečiai, prancūzai ar skandinavai puikiai žino, kad nekontroliuojamos imigracijos problemos sprendimas pareikalaus gilių valstybės reformų, todėl jie taip noriai bando mums numesti šią jau sprogusią bombą. Mes jau suvokiame problemą, dabar atėjo laikas griežtai atsakyti NE.

P.S. Reikia tik pasidžiaugti lenkų tautos ir jų valdžios patriotizmu, ryžtu išsaugoti savo Tėvynę. Gaila, bet Lietuvos valdžia neseka kaimynų pėdomis, kenkia lietuvių tautai ir valstybei.