Valstybės dienos šventės parodija su turkiška kepure ir gramatine klaida ant kartoninės "arkos"

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-07-08 16:51:00, skaitė 620, komentavo 14

Valstybės dienos šventės parodija su turkiška kepure ir gramatine klaida ant kartoninės

Vilniuje gyvenu jau aštuntą dešimtmetį, bet tokios šventės parodijos nepamenu gimtajame mieste.

Kokiam durniui į galvą šovė surengti tą karnavalinę eiseną, pastatyti butaforinę "triumfo arką"?

Kokį gi triumfą mes pasiekėme? Gal triumfas - didžiausia infliacija euro zonoje, gal tai, kad greičiausiai išmirštame, kad turime gaują vagių, melagių ir idiotų valdžioje?

Koks "triumfas", toks ir užrašas! Tikriausiai, jį mums parašė koks nuogapimpis "valstybės kūrėjas" šurikas, o gal koks ohmanas, uždraudęs trispalvę ir patriotus išvadinęs "vatnikais".

Iki kokio gi debilizmo reikėjo nusigyventi, kad padaryti gramatinę klaidą šitame debiliškame užraše ant gipso-kartoninės "arkos"?

imgonline-com-ua-2to1-UH18xhkmkZCz.jpg

Poetė Astra Astrauskaitė FB parašė: 

„Iš didelio rašto išėjo už krašto!"

Vilniaus mankurtams būtina mokytis lietuvių kalbos gramatikos, nes - pražydėti, pražysta, žydi - rašoma be nosinės.

Idiotiškai-komišką kostiuminę eiseną, skirtą Valstybės dienai, aš mačiau per LRT, kaip ir Katedros aikštėje surengtą nevykusį koncertą su skystais atlikėjais.

Mane pribloškė LRT tiesioginės transliacijos vedančiosios apdaras! Kodėl ji buvo aprengta su totoriškai-turkiška kepure? Kas išrado šį beprotišką "tautinį" kostiumą?

LRT į valias išsityčiojo iš trispalvės, patriotų, vakar atėjo eilė ir tautiniams rūbams! 

mama.jpg

Nuotraukoje mano mama Jadvyga Klibavičiūtė su autentiškais tautiniais rūbais, kuriuos dėvėjo būdama Kauno "Saulės" gimnazijos mokine prieš karą. Su šiais rūbais ji anuomet lankydavo teatrus, kitus renginius. Šį kostiumą ilgai saugojau, o vėliau dovanojau pusseserei. Taip pat turėjau rinkinį atviručių su įvairių regionų lietuviškais moterų tautiniais kostiumais, bet niekada nesu matęs totoriškai-turkiškų kepurių ant lietuvaičių galvų!

Tokia tad tai butaforinė Valstybės šventė, kurios rengėjai yra praradę ryšį su lietuvių kalba, tradicijomis ir sveiku protu.