Nausėda: nepaisant vykstančio karo, Ukraina žengė sparčius žingsnius įgyvendindama reformas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedane... 2023-06-30 18:04:00, skaitė 415, komentavo 4

Nausėda: nepaisant vykstančio karo, Ukraina žengė sparčius žingsnius įgyvendindama reformas

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda Europos Vadovų Tarybos posėdyje Briuselyje, kuriame nuotoliniu būdu dalyvavo ir Ukrainos prezidentas Vladimiras Zelenskis, pakvietė Europos Sąjungos vadovus tęsti visokeriopą paramą Ukrainai ir ją didinti.

„Europos Sąjungos ilgalaikės politinės, karinės, finansinės, ekonominės ir humanitarės paramos Ukrainai užtikrinimas yra esminis Rusijai tebetęsiant agresiją. Taip pat Europos Sąjunga turi būti pasiruošusi kartu su transatlantiniais sąjungininkais siekti kuo platesnės tarptautinės paramos Ukrainos pasiūlytam taikos planui ir konsoliduoti finansinę paramą atstatant šalį“, - kreipdamasis į ES valstybių vadovus pasakė G. Nausėda.

Į Briuselį iš Kijevo atvykęs Lietuvos valstybės vadovas akcentavo, kad, „nepaisant vykstančio karo, Ukraina žengė sparčius žingsnius įgyvendindama reformas“.

„Tikiu, kad jau šių metų pabaigoje galėsime pradėti derybas dėl Ukrainos narystės Europos Sąjungoje“, – teigė Prezidentas.

Šalies vadovas pabrėžė, kad ES turi tęsti sankcijų, nukreiptų prieš šalį agresorę Rusiją ir jos bendrininkę Baltarusiją, politiką.

„Turime kuo greičiau pradėti svarstyti jau 12-ąjį sankcijų paketą“, - nurodė G. Nausėda.