„Ekspertai.eu“ sulaukė policijos rašto dėl Paleckio paniekinto ir pažeminto Kasčiūno

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/-eksperta... 2023-06-19 21:46:00, skaitė 537, komentavo 10

„Ekspertai.eu“ sulaukė policijos rašto dėl Paleckio paniekinto ir pažeminto Kasčiūno

Laurynas Kasčiūnas (dešinėje).

Už šnipų tinklo Lietuvoje sukūrimą nuteistas ir šiuo metu bausmę kalėjime atliekantis Algirdas Paleckis tikisi, kad Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) išplėstinė septynių teisėjų kolegija jį išteisins ir nutrauks baudžiamąją bylą.

Ekspertai.eu primena, kad A. Paleckis buvo nuteistas pagal vieno pedofilo pateiktus parodymus, o pats pedofilas, kuris buvo to šnipų tinklo dalimi, išteisintas.

„Lietuvos įstatymų aš nepažeidinėjau, tapatinti mano pažiūras su nusikaltimu yra neteisinga. Tikiuosi, kad mano bylą išnagrinės nešališkas teismas, bylą nutrauks ir mane išteisins“, - teismo posėdyje teigė A. Paleckis.

Tuo metu birželio 19 d. ekspertai.eu pasiekė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato raštas dėl 2-jame veiklos skyriuje atliekamas ikiteisminio tyrimo „Nr. 01-1-39003-22 pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 154 straipsnio 1 d dalį, 170 straipsnio 2 dalį“.

„Tyrimo metu nustatyta, kad 2022-09-30 interneto platformoje „Youtube“ buvo patalpintas garso įrašas „Aktualus skambutis“, kuriame užfiksuoti, kaip įtariama, Algirdo Paleckio pasisakymai; šiais pasisakymais galimai paskleista tikrovės neatitinkanti informacija apie kitą žmogų – Lauryną Kasčiūną, kuri gali jį paniekinti ar pažeminti arba pakirsti pasitikėjimą juo“, - rašoma policijos dokumente.

Informuojama, kad „pašalinus vaizdo įrašus, prašome informuoti pridedant tai patvirtinančius duomenis“.

„Jei nebus pašalinti nurodyti vaizdo įrašai, prašome nurodyti priežastį“, - parašė 2-ojo veiklos skyriaus tyrėja Viktorija Stankevičienė.

Pagal 154 straipsnio 1. d. nusikaltėlis baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Pagal 170 straipsnio 2 dalį baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

A. Paleckio pasisakymo fragmentas, dėl ko dabar turi darbo policija, skamba taip:

https://t.me/ekspertaiTelegram/5428

P. S.

https://t.me/ekspertaiTelegram/5429

Keli susiję:

Įstatymas dėl pilietybės atėmimo smarkiai užkardytų Lietuvos vidaus priešų veikas

nacikas.jpg
Žmonių partijos naciku tituluojamas L. Kasčiūnas susilaukė partijos vadovybės nemalonės