M.Karnowsky: Atimti iš mūsų teisę spręsti, kas gali apsigyventi mūsų šalyje, turėtų tragiškų pasekmių

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-06-13 15:02:00, skaitė 715, komentavo 10

M.Karnowsky: Atimti iš mūsų teisę spręsti, kas gali apsigyventi mūsų šalyje, turėtų tragiškų pasekmių

Lenkų dienraščio "wPolytice" vyr. redaktorius Michal Karnowsky vakar paskelbė straipsnį "Atimti iš mūsų teisę spręsti, kas gali apsigyventi mūsų šalyje, turėtų tragiškų pasekmių. "Kai pasiduosime, upė tekės". Tai reakcija į ketvirtadienį briuselyje priimtą nurarimą skirstyti nelegalius imigrantus iš pietinių ES valstybių po visą ES.

Prieš tokį nelegalų paskirtstymą pasisakė tik Vengrija ir Lenkija, dar kelios valstybės, tarp jų ir Lietuva, susilaikė. Vakar Lietuvos vidaus reikalų ministrė A.Bilotaitė jau prakalbo apie steigimą agentūros, kuri užsiims į Lietuvą atvežamų nelegalų apgyvendinimu, jų išlaikymu, kitomis jų problemomis.

AVvXsEjy6LcYiagSrfamhIYDu6Vxncqjsf_-GmgjDbHKSwvqbH9BfeoXnZfQuS6zbmQp6xns0L02FH7z32WA4wTlUmw9NvhYDAElJxsw-uQSzgN4eJHxvqAEBsdA1z_FGim3bn0gVxA9utCKz6_8tMPf8vZYuoN9rv2mMlC3OHZHrp6q7KOEQGDll40jitv6=w170-h170

Michal Karnowsky savo straipsnyje rašo, kad nelegalios migracijos iš Baltarusijos organizatorių tikslas -ne du tūkstančiai prasiveržusių, o sukūrimas maršruto, kuriuo į šalį "plūstų dešimtys ir šimtai tūkstančių migrantų iš viso pasaulio. Nes kiek jų yra skurdesni už lenkus ir europiečius? Kiek jų norės rizikuoti? Milijonai? Dešimtys milijonų? Milijardai?"

Autorius cituoja Ministro Pirmininko pavaduotoją Jaceką Sasiną: "jie nori, kad lenkai sumokėtų už kairiosios "atvirų sienų" politikos nesėkmę" ir pažymi:

"Su tuo negalima sutikti. Atimti iš mūsų teisę spręsti, kas gali apsigyventi mūsų šalyje, turėtų tragiškų pasekmių. De facto tai reikštų radikalų suvereniteto apribojimą. Niekam nepavaldus Vokietijos ir Briuselio politinės galios centras įgytų teisę keisti mūsų valstybės socialinę ir tautinę struktūrą.

Žvelgiant į tai, kaip priimami tokių toli siekiančių pasekmių sprendimai (vidaus reikalų ministrų balsavimu!), galima tikėtis sklandaus ir greito kvotų didinimo iki dešimčių ir šimtų tūkstančių. Kartą pasidavus, upė tekės.

Juk tai ne kokia nors staiga kilusi krizė (ją patyrėme dėl karo Ukrainoje), o nenoras imtis veiksmingos ES sienų apsaugos. Lenkija parodė, kad tai įmanoma. Užuot ėmusios pavyzdį, Sąjungą valdančios frakcijos siūlo pasidalyti problemą.

Taip pat šokiruoja galimo atsisakymo susiejimas su būtinybe mokėti baudas. Vienas nepriimtas migrantas ten vertinamas 22 000 eurų. Už vieną mūsų šalies priimtą tikrą ukrainiečių pabėgėlį jie mokėjo po 200 zlotų, t. y. apie 45 eurus. Dvigubi standartai? Rasizmas?

Nepamirškime, kad fone slypi ideologinis tikslas: migrantai iš kultūriškai tolimų šalių yra "vertingesni", nes jie turėtų mus "praturtinti" kultūriškai, pakeisti mūsų papročius, socialinį gyvenimą, krikščionybės vaidmenį viešajame gyvenime. Taip jie tai vykdė daugelyje Vakarų šalių, tokius tikslus jie kelia sau šiame rate".

Karnowsky nuomone, "ši operacija labiausiai paliestų dirbančius žmones, gyvenančius mažesniuose miestuose ir miesteliuose. Būtent ten saugumas pablogėtų sparčiausiai, būtent ten pirmiausia būtų įkurtos "no-go" zonos. Nes establišmento prabangios valdos liktų neliečiamos. Daugiausia jie padidins saugumą.

Lenkai yra pirmieji, kai reikia iš tikrųjų padėti, kaip parodė mūsų reakcija į karo pabėgėlių bangą iš Ukrainos ir į patį karą. Mes taip pat turime drąsos atmesti kairiųjų socialinių eksperimentatorių kvailystes. Būtent dėl to esame ten, kur esame, ir mūsų tėvynė yra tokios geros būklės. Tačiau tai nėra duotybė amžiams. Ją reikia ginti, Lenkiją reikia nuolat saugoti. Mūsų laukia dar vienas svarbus mūšis".

Dabartinės Lietuvos valdžios tikslas, mano nuomone, sunaikinti valstybę.

Mt 7, 15–20 „Jūs pažinsite juos iš vaisių.“ O kokie šitos valdžios vaisiai?