Jei yra klausimai – turi būti ir atsakymai. "Patriotei" Irenai Degutienei nuo "nepatriotų" lietuvių

Autorius: Rolandas Brazinskas Šaltinis: https://www.facebook.com/photo... 2016-03-17 11:45:49, skaitė 3491, komentavo 0

Jei yra klausimai – turi būti ir atsakymai.

"Patriotė" Irena Degutienė išsakė kritiką apie nepatriotiškai nusiteikusius lietuvius.

„Lietuviai Kovo 11-ąją būriais, turistiniais autobusais važiavo į Suvalkus apsipirkti. Kodėl? Ar jie nemyli Lietuvos? Ar jie nenori švęsti? Ar jiems tiesiog sunkus gyvenimas laisvoje Lietuvoje? Ar nėra kalta šiandieninė Vyriausybė, kad tokie dalykai vyksta?“ – aštrius klausimus kėlė politikė.

Jei yra klausimai – turi būti ir atsakymai.

Klausimas. Lietuviai Kovo 11-ąją būriais, turistiniais autobusais važiavo į Suvalkus apsipirkti. Kodėl?

Atsakymas. Susimetus autobusui, daug pigiau važiuoti nei kiekvienam atskirai savo automobiliu. Lietuviai taupūs.

Klausimas. Ar jie nemyli Lietuvos?

Atsakymas. Lietuvą jie myli, todėl ir bando visais įmanomais būdais išgyventi Lietuvoje, o ne kapituliuoti ir iš jos pasitraukti.

Klausimas. Ar jie nenori švęsti?

Atsakymas. Klausimas delikatus. Švęsti nori beveik visi ir beveik visada. Tačiau švęsti taip, kaip švenčia Prezidentė, Seimas ir kiti tikrieji ir netikrieji patriotai, kasmet vis mažiau.

Klausimas. Ar jiems tiesiog sunkus gyvenimas laisvoje Lietuvoje?

Atsakymas. Lietuvoje šią paslaptį žino tik keli žmonės, bet mes ją atskleisime – labai daug kam gyvenimas ne tik nelengvas, bet ir visiškai nepakeliamas…

Ir dar viena smulkmenėlė – Lietuva nėra laisva. Tai nedemokratinė provinciali valstybė arba, kaip rašė vienas jaunas žmogus, – Sibiro priemiestis.

Ponia Degutiene, juk Jūs tai labai gerai žinote, nes pati dar 2012 m. nuoširdžiai pasakojote apie autoritarinį režimą, „Baltųjų rūmų“ valdomą neparlamentinę respubliką, nuolatinį VSD vykdomą visų sekimą, žmonių gyvenimą baimėje.

Klausimas. Ar nėra kalta šiandieninė Vyriausybė, kad tokie dalykai vyksta?

Atsakymas. Kalta ir šiandieninė, ir vakarykštė vyriausybės. Tačiau labiausiai kalti patys gyventojai, kurie leido ir leidžia Lietuvoje viešpatauti atmatoms.