Plieniniai vyrai! Šlovė Rusijai!

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-06-09 22:00:00, skaitė 703, komentavo 8

Plieniniai vyrai! Šlovė Rusijai!

Sprendžiant iš Rusijos Federacijos Gynybos ministro Šoigu pranešimo, vakar ir šiandien Okrainos ginkluotųjų pajėgų 47-oji mechanizuotoji brigada išvyko į „kontrnastupą“ prie Orechovo. Tiesą sakant, tai yra viena geriausių Zelenskio armijos brigadų. Iš pradžių ji buvo komplektuojama iš pačios „geriausiios žmogiškosios medžiagos“ (norint patekti į ją, reikėjo praeiti labai rimtą atranką). Daugelis jos karių buvo savanoriai. Be to, brigadai vadovauja vienas talentingiausių brigados vadų – Aleksandras Sakas (jauniausias Okrainos ginkluotųjų pajėgų brigados vadas – mano nuomone, jam iš viso 30 metų), kuris, būdamas bataliono vadu, 93-iosios mechanizuotosios brigados, 2022 m. pavasarį ir vasarą netoli Charkovo, kėlė mūsų broliams rusams daug rūpesčių. Už ką, tiesą sakant, vėliau buvo paskirtas brigados vadu.

Taigi vakar ir šiandien mūsų brolių rusų 291-asis pulkas nugalėjo, aš nebijau šio žodžio, geriausia Okrainos ginkluotųjų pajėgų brigada. Ir tai daro jų pergalę dar reikšmingesnę.

P.S.

Tačiau šis mūšis, kuris iš tikrųjų prasidėjo vakar vieną valandą nakties ir su pertraukomis tęsiasi iki šiol, dar nesibaigė. Nepaisant to, 291-ojo pulko 47-osios brigados praradimai jau buvo labai labai skaudūs. Tokios „žmogiškosios medžiagos“ (joms kompensuoti) Kijevas nebeturi.

Situacija Zaporožės krypties situacija 18.00 08.06.23

Pastarąsias 17 valandų 291-asis pulkas (didžiąją dalį) ir iš dalies 70-ojo pulko daliniai, taip pat atskiri 45-osios ir 22-osios specialiųjų pajėgų brigadų daliniai drąsiai atmušė saloreicho elitinės brigados puolimus. Geriausi priešo daliniai jau beveik parą šturmavo vieno rusų pulko pozicijas ir nieko negalėjo su jais padaryti. Banga seka bangą ir taip beveik nepertraukiamai 17 valandų. O pulkas stovi ir neatsitraukia. Be to, kartais jis net kontratakuoja, kad išmuštų tuos, kurie vis tiek sugebėjo patekti į jo priešakinius apkasus.

Plieniniai vyrai! Šlovė Rusijai!