Nuo Zelenskio nusigręžė Jungtinės Tautos ir Raudonasis Kryžius?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/nuo-... 2023-06-08 19:53:00, skaitė 681, komentavo 4

Nuo Zelenskio nusigręžė Jungtinės Tautos ir Raudonasis Kryžius?

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pareiškė, kad yra labai nusivylęs ir sukrėstas JT ir Raudonojo Kryžiaus reakcijos į nepaprastąją padėtį Kachovkos hidroelektrinėje.

„Bild“ Ukrainos vadovas pažymėjo, kad didžiausios tarptautinės organizacijos arba neatsakė į pagalbos prašymą, arba iš tikrųjų tai buvo atsisakymas „diplomatine kalba“. „Šiandien negaliu padėkoti tarptautinėms organizacijoms“, – sakė Zelenskis. “Ką tik kalbėjausi su mūsų vidaus reikalų ministru <…>. Kai paklausiau, ar yra tarptautinių organizacijų pagalba, jis atsakė, kad ne, neatsakė nei iš JT, nei Raudonojo kryžiaus nėra”, – pareiškė Ukrainos prezidentas.

“Mes negavome atsakymo. Esu šoke”, – pridūrė Zelenskis. „O jei ir buvo reakcija, tai buvo labai diplomatiška“, – pabrėžė jis. Kartu Ukrainos prezidentas dabartinius įvykius pavadino tragedija. „Ekologinė katastrofa ir žmonių katastrofa“, – sakė Zelenskis.

Kalbėdamas apie tuos, kurie atsakingi už avariją Kachovskajos hidroelektrinėje, Zelenskis tvirtino, kad „tai atsitiko tik dėl Rusijos ir žmonių, kurie dabar kontroliuoja šį regioną“. „Jie bijo, kad mes pradėsime kontrpuolimą šia kryptimi, ir nori trukdyti mūsų teritorijų išlaisvinimui“, – sakė Ukrainos prezidentas. Paklaustas, ar Ukrainos ginkluotųjų pajėgų (AFU) kontrpuolimas jau prasidėjo, Zelenskis aiškaus atsakymo nepateikė. „Tai pajusite, kai prasidės puolimas“, – reziumavo jis.

Bild inf.