Ach jau tas aršusis Prigožinas!

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-06-08 15:58:00, skaitė 609, komentavo 8

Ach jau tas aršusis Prigožinas!

 

Kaip pasakytu vienas labai populiarus personažas iš tarybinio lietuviško jumoristinio žurnalo rubrikos "Čia priėjo Kindziulis ir tarė: - Netikiu! Sistemos žmonės taip nesielgia!"

Tiksliau, jie taip elgiasi, bet tik vienu atveju - jeigu toliau seka “džentelmeniškas rinkinys” – pistelėti pareiškimą ant stalo, mesti suglamžytą kontraktą užsakovui į veidą ir parodyti vidurinį pirštą pro kylančio lėktuvo iliuminatorių ar iš išplaukiančios nuo prieplaukos jachtos.

Šiuo atveju net mintyse nieko panašaus nėra. Priešingai. Daugybės "fakų", skirtų savo kolegoms iš valdančio luomo autorius, išnešęs iš trobos ne tik šiukšles, bet net sienas, grindis ir dalį stogo, jaučiasi sėdintis gana sausai, komfortiškai ir ketina toliau tęsti savo darbinę veiklą, kaip minimum bent jau tame pačiame aspekte kaip iki demaršo pradžios.

Sistemoje taip gali nutikti tik vienu vieninteliu atveju – maištininkas-vienišius piktinosi ir elgėsi kaip bocmanas iš sudužusio laivo, griežtai prisilaikydamas anksčiau patvirtinto plano, veikdamas išimtinai aukščiau stovinčios valdžios vardu ir jos pavedimu.

Jei priimti būtent šią versiją kaip pagrindą, tada viskas tampa aišku, ypač, jei prisiminti, kad Prigožinas turi garbingą Rusijos Trolio Nr. 1 vardą ir politinių technologijų operacijose suėdęs ne tik šunį, bet ir visą dramblį.

Rusijos valstybinė sistema, deja, turi gilių ir daugybę trūkumų, ir tai aišku ne tik esantiems apačioje, bet ir valdžios koridorių gyventojams. Bet kokie trūkumai karo metu paaštrėja iki nepadorumo. Priešas garantuotai pasinaudos jais kaip svertais vidiniam stabilumui išsiūbuoti, nes mūšio lauke jam absoliučiai nieko nešviečia.

Nereikia būti kažkokiu ypatingu proto bokštu, kad nustatyti pavojingą kryptį žiniasklaidoje ir nuspėti, kad būtent ten eis  "cipsošnikai" (ukro-info-teroristai) susitikti su supykusiais  penktosios kolonos patriotais. Štai būtent va ten ir įsirovė Prigožinas, rėždamas iš viso proletariško durnumo … 

Ak(ch)ujieline nuo to “vieningų vakarų” propagandonai, su ilgesiu klausydamiesi įmantrių verbalinių (žodinių) konstrukcijų, varomų „Vagnerio“ vadovo  iš visų “škarbonkių“, savo siaubui suprato, kad pats radikaliausias opozicijos flangas jau yra užimtas žmogaus, kuris yra asmeniškai atsidavęs Putinui, ir viskas, ką tu po jo bepasakysi, bus tik perkartojimas arba pataikavimas. O ant plagiato jokio protesto neiškristalizuosi, aplink save nieko nesuvienysi ir niekur nieko nenuvesi - etatinė protestuotojo Nr. 1 vieta jau yra užimta rimtai ir ilgam.

Finita la commedia.

Jeigu ši versija yra teisinga, tada galima nukelti kepurę prieš elegantiškai sužaistą dvigubą ėjimą, neutralizuojant plūduriuojančią miną su sąlyginiu pavadinimu „patriotinis maidanas“. Ir jeigu šita šachmatų partiją savyje turi tikslą sukurti naująją opričniną, tai metraštininkams jau galima rekomenduoti kuo skubiausiai griebtis plunksnų ir užrašynėti vykstančių įvykių kronikas. Šita operacija bus studijuojama ir tyrinėjama valstybinio valdymo fakultetuose net ir praėjus amžiams.

P.S. Reikia prisipažįnti, ir man ne iš karto dašuto kas čia vyksta, vidinė nuojauta sakė, kad kažkas čia ne taip. Jau pat nuo tos istorijos, kurioje su kuvalda per galvą išdavikui. Ir be to, negalima juk taip be palaiminimo iš aukščiau nebaudžiamam šokinėti ant aukštesnės valdžios pakopos stovinčių veikėjų, ir dar užimančių tokias pareigas. Dauguma Prigožino pareiškimų greičiausiai yra ‘’dūminė uždanga” arba tyčinė priešo dezinformacija. Atkreipkite dėmesį, kai tik vakaroidai pradėdavo sakyti, kad Artiomovską nacikai turėtų palikti, Prigožinas iškart paskelbdavo dar vieną pareiškimą, kad va kokia bjauri yra gynybos ministerija ir asmeniškai pats Šoigu neleidžia  “Wagneriui” normaliai kariauti. Rezultate viso to, gelžbetoninis generolas Syrskis (taip jį praminė Okrainoje) supirdolino 6 iš 12 strateginio ukro-vermachto rezervo brigadų, nuleisdamas kraują artėjančiam Okrainos puolimui, o Artiomovsko vis tiek neprarado.

Beje, pats neva „nuteistųjų verbavimas į “Wagner“ irgi neblogai trauka kaip “duminė uždanga”.

Kad ir kokia bebūtų kalinių motyvacija – šturmuojamtys pėstininkai, kurie užima miestą mažomis pajėgomis – tai jau yra specnazo pajėgų lygis, kažkaip nelabai traukia ant nuteistųjų iš “štrafbato” lygio. Tokių dalykų negalima išmokyti per pusmetį ar metus.

Kaip ir aplamai paėmus tas pats “Wagneris”, tai visai ne jokia „privati ​​karinė kompanija“ greičiausiai, o aiškiai yra atskiras „specialios paskirties“ padalinys iš Rusijos gynybos ministerijos struktūrų. Na negali joks oligarchas finansuoti tokio dalyko. Juo labiau, kad pats Prigožinas sakė kad turi visko - nuo palydovinės žvalgybos iki patrankų. Net pačiame Pindostane oligarchas Ilonas Maskas visas kosmines technologijas gauna iš NASA. 

Panašias išvadas galima padaryti ir dėl “opričninos“. Reikia kažkokio instrumento valdžiai sutramdyti apšakalėjusiems oligarchams, penktajai kolonai ir aplamai visiems podpindosnikams. Apskritai Prigožino “Wagneris” atskleidžia visus Rusijos kariuomenės struktūros ir valdymo trūkumus. Tuo pačiu wagneriečiai šiuolaikinėse realijose sukuria ir atidirba NAUJĄ taktiką ir strategiją, ir tai daro daug greičiau, nes nėra apribojami įvairiausių kariuomenės vidaus taisyklių ir statutų. Visa jų patirtis bus perkeliama jau į veikiančios kariuomenės dalinių veiksmus. Tokią išvadą galima padaryti remiantis tuo faktu, kad vagneriečių gretose atsiranda ir didėja artilerijos, tankų, sraigtasparnių pilotų ir aviacijos padalinių. Faktiškai tai yra visavertis armijos darinys, pasiruošęs atlikti pačias įvairiausias užduotis, tačiau kurio padaliniai yra tampriai susiję tarpusavyje ir labai greitai kontratakuoja. Galbūt iš dalies bus pakeista ir pačios Rusijos kariuomenės dalinių struktūra, remiantis šios operacijos rezultatais. Apie struktūrinius valdymo skirtumus tarp kariuomenės ir jo ČVK Prigožinas taip yra užsiminęs savo duotose intervių.