KGB pirmininko Ivano Tertelio pareiškimas, susitikime su NVS šalių specialiųjų tarnybų vadovais

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-06-02 20:15:00, skaitė 507, komentavo 5

KGB pirmininko Ivano Tertelio pareiškimas, susitikime su NVS šalių specialiųjų tarnybų vadovais

Pagrindinės tezės:

 

Kontržvalgybos režimo stiprinimas vykdomas visame Baltarusijos sienos perimetre.

 

Šiomis priemonėmis siekiama laiku nustatyti ir lokalizuoti asmenų, puoselėjančių teroristinius, ekstremistinius siekius Baltarusijos atžvilgiu, veiklą.

 

Informaciją apie realius teroristų-ekstremistų ir fašistų planus KGB gauna iš Okrainos, Lenkijos, Lietuvos teritorijoje suformuotų kovinių grupių.

 

Sustiprinta kontrolė pasienyje yra tik vienas iš komponentų, leidžiančių atlikti tam tikrą šio kontingento filtravimą ir neleisti jiems patekti į Baltarusijos teritoriją. Baltarusijos piktavaliai šiuo metu daugiausia susitelkę užsienyje ir pasikliauja tais bėgliais, kurie yra Vilniuje ir Varšuvoje.

 

Neseniai KGB gavo informaciją iš Vakarų Europos, apie nuolatinius finansinius prašymus iš bėglių, kurie iš Vakarų rėmėjų, už ardomąją veiklą prieš Baltarusiją, prašė 230-250 mln. eurų.

 

Kalbant apie dronus, tema labai sunki. Jeigu mes kalbame apie smūgius prieš Maskvą, o tokių bandymų daug daugiau, nei apie juos kalbama viešojoje erdvėje, tai jų tikslas, visų pirma, yra sėti paniką, parodyti pažeidžiamumą. Eskalavimo lygis kyla. Ir tam mes ruošiamės.

 

Prezidentas mums kelia užduotis aiškiai, taikliai, giliai. Mes elgiamės ryžtingai.

 

Baltarusijos KGB dirba kaip SMERŠAS – nedvejosime, esame nusiteikę, niekas mūsų nesustabdys.

 

Bet mes raginame visus, taip pat ir mūsų oponentus, esančius užsienyje, susivokti, taikiai spręsti problemas ir pasiekti bendrą sutarimą įvairiais aspektais.

 

 

P.S.

 

Kaip matome iš pranešimo, tiesiog yra įvardinama ir litukrija, kaip teroristų rengimo centras….bet jūs nepavarkite būti su Okraina, mielieji. Tik žiūrėkite, neprisišaukite karo į savo klęstinčią teritoriją.