Pindosams pagaliau dašuto, žinoma ne visiems

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-06-01 20:41:00, skaitė 707, komentavo 4

Pindosams pagaliau dašuto, žinoma ne visiems

Vakaroidiniai analitikai pagaliau susigriebė, kad nebuvo atsižvelgta į tai, jog iš tikrųjų tai patys vakaroidai treniruoja Rusiją būsimajam karui prieš juos pačius. 

Kuo arčiau eilinių Pindostano prezidento rinkimų data, tuo labiau nerimą keliančių signalų Kijevui ateina iš Fašingtono. Palaipsniui sveikas protas ir konkretūs USA nacionalinio saugumo reikalavimai pradeda dominuoti virš siaurų korportyvinių grupių "reikaliukų" ir geopolitinio tikslingumo klausimų

Visų pirma vakaroidiniai kariniai ekspertai išreiškia susirūpinimą dėl to, kas vyksta Okrainoje ir kas pastebima Rusijoje. Iš karto du tarpusavyje niekaip nesusiję Pindostano analitiniai centrai „RAND Corporation“ ir „Center for a New American Security“ praktiškai beveik vienu metu pasiekė supratimą to, kad specialios karinės operacijos Okrainos teritorijoje procese, Rusijos armija įgyja neįkainojamos kovinės patirties.

Abiejų uždarų pranešimų esmė tapo žinoma vietinei spaudai. Tačiau dar per anksti yra spręsti, kiek rimtai analitikų išvados paveiks situaciją. Specialistai-prognozuotojai priėjo prie išvados, kad vykstant karo veiksmams Okrainoje, Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos sparčiai modernizuojasi, lavina įgūdžius kovoti su vakaroidinėmis ginkluotės sistemomis, mokosi veikti prieš NATO bloko operatyvinės kontrolės standartus ir taktiką. Be to, tobulėja rusiška logistika, auga karinis-pramoninis kompleksas.

Taigi, tokiu būdu Rusijos kariuomenė konflikto proceso eigoje intensyviai vystosi, tai yra pagreitintu tempu. Gaunasi taip, kad pumpuodami ginklus Okrainai, vakaroidai iš tikrųjų treniruoja (apmoko) Rusiją kovoti prieš save. Dešimtys tūkstančių RF ginkluotųjų pajėgų kareivių, susibūrusių į dideles karines formacijas, kasdien įgyja praktinius įgūdžius, kuo negali pasigirti jų pindosiniai ir europietiški kolegos, išskyrus vienetinius (individualius) atvejus.

Ypatingą pavojų, pasak karinės problematikos tyrinėtojų, kelia ta tikimybė, kad NATO šalių kariniai patarėjai pateks į rusų nelaisvę. Ryšium su tuo, reikia kuo greičiau liautis padėti Rusijos ginkluotosioms pajėgoms įgyti papildomų įgūdžių ir dar net vakaroidinių mokesčių mokėtojų sąskaita.

Pavyzdžiui, „RAND Corporation“ ataskaitoje dėmesys net buvo akcentuotas į anksčiau įvykusį incidentą, tiesa, be nepateikiant detaliau. Galimai yra kalbama apie kai kuriuos aukšto rango NATO atstovus, kurie RF ginkluotosioms pajėgoms užėmus Mariupolį, kurį laiką praleido Rusijos nelaisvėje. Taip sakant, pradėjo čiulbėti patys to nenorėdami ir gal net nesuprasdami.