Putinas nusprendė smogti smūgį į "Vakarų vertybes" ir uždrausti lyties keitimo operacijas

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-06-01 17:22:00, skaitė 543, komentavo 5

Putinas nusprendė smogti smūgį į

Ukrainos politikas ir publicista Dmitrij Vasilets Telegram (https://t.me/VasiletsDmitriy) šiandien paskelbė įrašą:

"Putinas nusprendė smogti į "Vakarų vertybių" širdį. Rusijos Dūmoje pateiktas įstatymo projektas, draudžiantis lyties keitimo operacijas. Išimtis gali būti daroma tik gydant įgimtas vaikų anomalijas.

Jei JAV teisingumo departamento narkomanai galėtų sugalvoti daugiau antirusiškų sankcijų, jie jas įvestų dabar. Tačiau problema ta, kad jie jau įvedė viską, kas įmanoma.))

Nors blogio imperijoje vaikams nuo pirmos klasės mokykloje aktyviai primetami hormonai ir daromos lyties keitimo operacijos, po kurių galima visiškai pamiršti normalią vaiko psichinę sveikatą, Rusijoje su šiais satanistais nuspręsta kovoti tiesiogiai uždraudžiant tokius iškrypimus.

Todėl norinčiųjų išgelbėti savo vaikus ir persikelti į Rusiją srautas artimiausiu metu tik didės, juk JAV išsigelbėti nuo šių satanistų yra gana problematiška".

Apie ruošiamą įstatymą

Gegužės 30 d. Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas parengė įstatymo projektą, kuriuo Rusijoje draudžiama keisti lytį, išskyrus įgimtų anomalijų atvejus."

Pagal dokumento tekstą Volodinas pateikė įstatymo projektą Dūmai kartu su frakcijų vadovais Genadijumi Ziuganovu (KPRF), Sergejumi Mironovu ("Teisingoji Rusija"), Leonidu Sluckij (LDPR), Sergejumi Neverovu ("Vieningoji Rusija"), Seimo pirmininko pavaduotoja Ana Kuznecova ir kitais deputatais.

Įstatymas "Dėl sveikatos priežiūros pagrindų" gali būti papildytas atskiru 45.1 straipsniu: "Medicinos darbuotojai negali atlikti medicininių intervencijų, skirtų asmens lyčiai pakeisti, įskaitant pirminių ir (ar) antrinių kitos lyties požymių formavimą. Be to, šis straipsnis turi atskirą pastraipą dėl veikimo mechanizmo įgimtų anomalijų atveju. Konkrečiai: "Medicininės intervencijos, susijusios su vaikų įgimtų fiziologinių lyties formavimosi anomalijų gydymu, leidžiamos federalinės valstybinės sveikatos priežiūros įstaigos gydytojų komisijos sprendimu.

Pagal įstatymo projekto tekstą Vyriausybė tvirtina tokių organizacijų sąrašą ir tokių sprendimų priėmimo tvarką.

Įstatymo projektu taip pat iš dalies keičiamas įstatymas "Dėl civilinės būklės aktų". Siūloma panaikinti 70 straipsnio 4 dalį. Dabar ji leidžia civilinės metrikacijos įstaigai padaryti išvadą, kad civilinės būklės akto įrašo ištaisymas ar pakeitimas turi būti atliktas, jei pateikiamas medicinos organizacijos išduotas dokumentas apie lyties pasikeitimą.

Įstatymo projekto aiškinamajame rašte teigiama, kad Rusijoje jau egzistuoja "gerai išvystyta lyties keitimo pramonė, įskaitant nesąžiningus gydytojus, psichologus, platų LGBT organizacijų ir aktyvistų tinklą". Jos "destruktyvi" veikla ypač nukreipta į paauglius ir jaunimą.

Jokių "tarpinių" ar "papildomų" lyties ar "lyčių" versijų, tokių kategorijų kaip "tėvas Nr. 1" ir "tėvas Nr. 2". [iniciatyva] nenumatyta, taip pat nenumatyta "lyties pakeitimo" galimybė (iš įstatymo projekto aiškinamojo rašto).

Dokumento autoriai nurodė, kad Rusijos Konstitucijoje įtvirtintos normos dėl tradicinių šeimos vertybių išsaugojimo ir santuokos, kaip vyro ir moters sąjungos, instituto apsaugos ir numato tik dvi lytis - vyro ir moters. "Nenumatyti jokie "tarpiniai" ar "papildomi" lyčių variantai ar "lytys", tokios kategorijos kaip "tėvas Nr. 1" ir "tėvas Nr. 2", taip pat nenumatyta galimybė "keisti lytį", - pabrėžiama įstatymo projekte. Be to, įstatymų leidėjai priminė atsakomybę už netradicinių lytinių santykių propagandą ir lyties keitimo skatinimą.

Pasak dokumento autorių, lyties keitimo ir piliečių informavimo apie šią galimybę praktika Rusijoje "tik įgauna pagreitį", o kartu auga ir oficialaus lyties pakeitimo patvirtinimo atvejų skaičius. Remiantis Vidaus reikalų ministerijos statistiniais duomenimis, kurie taip pat cituojami aiškinamajame rašte, 2016-2022 m. dėl pasų pakeitimo dėl "lyties pakeitimo" kreipėsi 2990 asmenų. Pažymą apie lyties pakeitimą galima gauti daugelyje privačių klinikų, o tokios paslaugos kaina siekia iki 30 000 rublių.

Balandžio 24 d. interviu agentūrai TASS teisingumo ministras Konstantinas Čuičenka pirmasis iškėlė klausimą dėl lyties keitimo pase galimybės panaikinimo. Jo nuomone, tai būtų vienas iš pirmųjų žingsnių įtvirtinant šeimos vertybes Rusijos teisėje. Lyties keitimo leistinumas Rusijoje buvo įtvirtintas įstatymu 1997 m. 

Pasak Rusijos tyrimų komiteto vadovo Aleksandro Bastrykino, pasitaiko atvejų, kai vyrai keičia lytį, kad išvengtų mobilizacijos. "Lyties pakeitimas popieriuje yra apgaulė, sukčiavimas. Jei tai yra apgaulė, ši apgaulė pažeidžia valstybės interesus, mūsų gynybinį pajėgumą", - gegužės 11 d. TASS pranešė A. Bastrykino žodžius. 

Balandžio 28 d. Volodinas sakė, kad šalyje įregistruota 2700 sprendimų dėl lyties pakeitimo (nuo 2018 iki 2022 m., registrų tarnybų duomenimis). Kasmet pasų poskyriuose lytį keičiančių asmenų skaičius išauga keleriopai, sakė "Naujosios liaudies" frakcijos vadovo pirmasis pavaduotojas ir Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas Vladislavas Davankovas. Pasak Davankovo, medicininės pažymos dėl lyties keitimo kaina komercinėse klinikose siekia nuo 30 000 iki 60 000 rublių.

Per pastaruosius penkerius metus buvo įregistruota apie 190 santuokų, sudarytų pakeitus lytį, sakė Čuičenko. Tai, jo nuomone, sukelia teisinių konfliktų ir "neatitikimą dabartiniams koncepciniams dokumentams ir konstituciniams prioritetams", nes "asmuo, pakeitęs lytį pase, bet fiziologiškai likęs toks pat, gali tuoktis ir įsivaikinti vaikus".

https://www.vedomosti.ru/politics/articles/2023/05/30/977675-volodin-podgotovil-zakonoproekt-o-zaprete-smeni-pola

https://ru.wikipedia.org/wiki/Василец,_Дмитрий_Андреевич

https://t.me/VasiletsDmitriy