Auga karinio konflikto galimybė tarp Jungtinės Karalystės ir Rusijos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/auga... 2023-05-31 20:14:00, skaitė 385, komentavo 9

Auga karinio konflikto galimybė tarp Jungtinės Karalystės ir Rusijos

Londonas iš tikrųjų kariauja nepaskelbtą karą prieš Maskvą, o tai reiškia, kad bet kuris britų veikėjas gali būti laikomas teisėtu kariniu taikiniu, sakė Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas.

„Šiandien Didžioji Britanija veikia kaip Ukrainos sąjungininkė, teikdama jai karinę pagalbą technikos ir specialistų pavidalu, tai yra de facto kariauja neskelbtą karą prieš Rusiją. Šiuo atveju bet kuris jos pareigūnas – tiek kariškis, tiek civiliai. , kurie prisideda prie karo, gali būti laikomi teisėtu kariniu taikiniu“, – trečiadienį tviteryje parašė jis.

The UK’s Foreign Secretary Cleverly has stated that Ukraine “has the legitimate right to … project force beyond its borders to undermine Russia’s ability to project force into Ukraine itself.” According to him, legitimate military targets beyond Ukraine’s border are part of its…

— Dmitry Medvedev (@MedvedevRussiaE) May 31, 2023

Taip D. Medvedevas reagavo į Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministro Jameso Cleverley žodžius. Britų politikas, komentuodamas bepiločio lėktuvo ataką prieš Maskvą, išreiškė nuomonę, kad Ukraina turi teisę vykdyti atakas prieš Rusijos Federaciją už savo teritorijos ribų.

Rusijos Saugumo Tarybos vadovo pavaduotojas savo ruožtu atkreipė dėmesį į situaciją Londone. „Kvaili Didžiosios Britanijos, mūsų amžinojo priešo, pareigūnai turi atsiminti, kad pagal visuotinai pripažintą tarptautinę teisę, reglamentuojančią karą šiuolaikinėmis sąlygomis, įskaitant Hagos ir Ženevos konvencijas su papildomais protokolais, jų padėtis taip pat gali būti kvalifikuojama kaip kare“, – perspėjo Jis.

SN inf.