Jolanta Blažytė: Pasiklydusi... tarp ekspertų

Autorius: Jolanta Blažytė Šaltinis: https://minfo.lt/nuomones/stra... 2023-05-31 20:28:00, skaitė 282, komentavo 4

Jolanta Blažytė: Pasiklydusi... tarp ekspertų

Geri žmonės man dažnai pataria: „Jolanta, pasitikėk ekspertais ir viskas bus gerai“.

Aha, lengva jums kalbėti... O ką daryti tada, kai du ekspertai tą pačią minutę kalba apie tą patį reiškinį, bet abudu visiškai priešingai?

Štai ekonomistas N. Mačiulis sako, kad „nedarbo lygis šalyje šiuo metu yra mažas“.

O štai Premjerės patarėjas V. Navickas, kuris yra ir Jeilio universiteto absolventas, sako, kad „nedarbo lygis Lietuvoje sparčiai auga ir dėl to reikia apriboti laisvos darbo jėgos judėjimą į Lietuvą“. 

Ir suprask tu čia, žmogau, tas ekspertų įžvalgas. Ačiūdie į pagalbą man ateina Seimo narys Justas Džiugelis ir paaiškina, kad darbo vietų Lietuvoje visiškai nesumažėjo, atvirkščiai – tik daugėja. T.y. nedarbo lygis ne didėja, o mažėja. „Šių metų pirmojo ketvirčio pabaigoje laisvų darbo vietų buvo 16, 7 proc daugiau, nei paskutinįjį praėjusių metų ketvirtį“, - reziumavo J. Džiugelis ir premjerės patarėjui bei Jeilio universiteto absolventui pasiūlė patylėti. 

Na, su darbo vietomis jau išsiaiškinau, beliko tik išsiaiškinti, kaip tokie „atšokę nuo realybės“ ir nesugebantys suskaičiuoti kiek yra „dupliusdu“ ekspertai gali dirbti premjerės patarėjais? Gal norint įsidarbinti į tą šiltą vietą užtenka tik perskaityti „kareivį Šveiką“?