Dronų ataka Maskvos srityje. 2023-05-30

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-30 21:52:00, skaitė 461, komentavo 16

Dronų ataka Maskvos srityje. 2023-05-30

Apie dronų ataką Maskvoje ir Maskvos srityje 9 val.

 

1. Buvo panaudota iki 32 įvairių tipų dronų. 19 buvo numušti oro gynybos, 10 užkrito ant laidų, 3 skrido į Naująją Maskvą

 

2. Jie (dronai) buvo paleisti iš šiaurinių Sumų arba Černigovo sričių regionų. Taip pat gali būti, kad kai kurie gali būti paleisti iš Rusijos Federacijos teritorijos (galimai paleido diversinės-žvalgybinės ukrų grupės).

 

3. Dabar situacija rami, šiukšlės renkamos ir padariniai likviduojami.

 

4. Klausimas, ar reikia didinti įprastų priešlėktuvinių pabūklų, dengiančių Maskvos sritį, skaičių yra gana aktualus, jie yra sandėliuose, tokiems tikslams jie yra gana veiksmingi.

 

5. Kaip atsakas į vakarykščius išpuolius prieš Kijevą, ir ne tik, kad jis pasirodė gana vangus, bet akivaizdu, kad tokius išpuolius bus bandoma pakartoti. Todėl geriau pasiruošti iš anksto.

 

PS. Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad buvo 8 orlaivių tipo dronai – 5 buvo numušti, 3 nuo kurso nukreipė radioelektroninės kovos priemonės.

 

P.P.S.

 

Pataikytą į ukrų sprendimų centrą

 

Kremlius sureagavo į pasikėsinimą atakuoti Maskvą.

 

1. Oro gynybos pajėgų darbas įvertintas gerai.

 

2. Ryte Putinui apie viską buvo pranešta.

 

3. Išpuolis buvo įvertintas kaip bandymas atkeršyti už efektyvius Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų smūgius į Okrainos karo ir sprendimų priėmimo centrus.

 

4. Taip pat buvo konstatuota, kad per paskutinius smūgius, nukentėjo tam tikras ukrų sprendimų priėmimo centras.

 

5. Ši ataka rodo, kad SKO reikia tęsti.

 

Kremlius apie minėtą sprendimų priėmimo centrą nieko nenurodė, tačiau yra dvi pagrindinės versijos – nukentėjo tam tikras giliai po žeme įrengtas objektas, arba tai reiškia smūgį į Pagrindinę žvalgybos direktorato būstinę Kijeve.

 

Taigi laukiame detalių.