Serbijos prezidentas: Serbija nėra Amerikos ar Europos kolonija ir niekada ja nebus

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/serb... 2023-05-29 17:18:00, skaitė 361, komentavo 1

Serbijos prezidentas: Serbija nėra Amerikos ar Europos kolonija ir niekada ja nebus

Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius sakė besididžiuojantis, kad jo respublika vykdo nepriklausomą politiką ir yra vienintelė Europoje, kuri neįvedė sankcijų Rusijai.

“Serbija yra laisva šalis, o ne Rusijos provincija, ja niekada nebuvo ir nebus. Tačiau Serbija nėra ir Amerikos ar Europos kolonija ir niekada ja nebus. Serbija yra nepriklausoma šalis. Didžiuojuosi savo nepriklausoma politika, bet taip pat didžiuojuosi tuo, <…> kad jau metus ir beveik keturis mėnesius, nepaisydami didžiausio spaudimo, laikomės savo politikos, mūsų Saugumo Tarybos sprendimų. Esame vienintelė šalis Europoje [kuri neįvedė sankcijų prieš Rusiją]“, – sekmadienį interviu televizijai Pink TV sakė V. Vučičius.

Serbijos vadovas pabrėžė, kad didžiuojasi, jog Serbijos „nevaldo kitų šalių ambasadoriai ir vyriausybės“, o šalis pati spręs, „kada skirti ar netaikyti jokių sankcijų”.

Prasidėjus konfliktui Ukrainoje, Serbijos prezidentas, kreipdamasis į tautą po Saugumo Tarybos posėdžio, pareiškė, kad jo šalis palaiko Ukrainos teritorinį vientisumą, tačiau sankcijų Rusijai netaikys. Jis pareiškė, kad respublika laikinai stabdo kariuomenės ir policijos pratybas su visais užsienio partneriais. Vučičius pažymėjo, kad Serbija Rusiją ir Ukrainą laiko broliškomis valstybėmis ir apgailestauja dėl to, kas vyksta Europos rytuose. Jis taip pat sakė, kad Belgradas yra pasirengęs teikti humanitarinę pagalbą Kijevui.

SN inf.