Kodėl ir kaip išnyks Okraina?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-26 21:53:00, skaitė 873, komentavo 29

Kodėl ir kaip išnyks Okraina?

Kaip išnyks Okraina išnyks? Kokia yra atsinaujinusio konflikto Europoje ir pasaulyje rizika?

Tai priklausys nuo to, kokiu keliu pasuks šios mirštančios „valstybės“ irimo procesas dėl pralaimėto karinio konflikto.

Keliai yra du. Vienas iš jų yra santykinai lėtos Okrainos valstybingumo erozijos kelias, palaipsniui prarandant likusius valstybės suvereniteto elementus.

Antras kelias, yra momentinio jos žlugimo kelias kartu su visų valstybingumo ženklų sunaikinimu.

Bet kuriuo atveju po tokio žlugimo, yra tikėtini trys scenarijai.

Pirmas:

Vakariniai Okrainos regionai patenka į eilės ES valstybių kontrolę, o vėliau valstybės gavėjos vykdo šių žemių „anšlusą“. Tuo pačiu išliks tam tikra „niekieno“ Okrainos teritorija, kuri yra įsprausta tarp Rusijos ir žemių, kurios pateko į eilės kitų Europos šalių suverenitetą. Likusi bešeimininkė teritorija pasiskelbs buvusios Okrainos teisių paveldėtoja, perims jos tarptautinį juridinio asmens statusą ir ketinimą visais būdais grąžinti prarastas žemes. Natūralu, kad ji norės perimti tik tas žemes, kurios tapo Rusijos dalimi. Tuo pat metu ši „naujoji“ Okraina iš karto pareikš norą įstoti į Europos Sąjungą ir NATO, kas įvyks vidutinės trukmės laikotarpiu. Ginkluotas konfliktas po trumpo laiko atsinaujins, virsdamas nuolatiniu, tačiau gresia greitas jo išsiliejimas į visavertį trečiąjį pasaulinį karą.

Antras:

Pasibaigus SKO, Okraina dingsta, nes bus padalinta tarp Rusijos ir kitų ES valstybių. Okrainos vyriausybė formuojama tremtyje vienoje iš Europos šalių. Konfliktas baigiasi pagrįstomis garantijomis, kad jis artimiausiu metu neatsinaujins, tačiau bus išsaugota Okrainos nacių teroristinė veikla, kuri bus išsklaidyta Okrainos žemes gavusių ES valstybių teritorijoje. Rizika dėl visaverčio konflikto atsinaujinimo arba jo peraugimo į pasaulinį karą šiuo atveju gali būti laikoma vidutine.

Trečias:

Nutinka tas pats, kaip ir pirmuoju atveju, bet su priešingu ženklu. Vakarinės Okrainos žemės prisijungia prie daugelio ES šalių. Centrinio ir kai kurių kitų bešeimininkių Okrainos regionų žmonės pagal JT Chartijos str. 1 punktą, nedelsiant paskelbia savo apsisprendimą, prisijungdami prie Rusijos Federacijos. Jų prašymas tenkinamas, o konfliktas baigiasi pakankamomis garantijomis, kad jis nepasikartos ilgalaikėje perspektyvoje.

Kitų variantų tiesiog nėra. Ir tai jau visiems aišku, net jei kažkam Vakaruose nemalonu tai pripažinti.

Mūsų broliai rusai gali laikinai pasitenkinti antruoju variantu, bet trečias žymiai geresnis ir jis yra siekiamybė.