Prof. S.Saveljevas apie durnių gamybą mokykloje

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-05-25 20:00:00, skaitė 486, komentavo 0

Prof. S.Saveljevas apie durnių gamybą mokykloje

Nuo 2024 metų visi neįgalūs vaikai, taip pat ir turintys intelekto negalią, galės lankyti bendrojo ugdymo mokyklas, o mokyklos privalės priimti vaikus, turinčius specialiųjų ugdymosi poreikių. Net jei mokyklos neturės reikiamų specialistų ir sąlygų – negalės šios prievolės išvengti.

Kokios bus tokio ugdymo pasekmės?

Apie jas kalba garsus smegenų struktūros ir funkcijos tyrinėtojas prof. S.Saveljevas video, pavadintame „Genialumo siaubas.“:


https://youtu.be/Y2wopNlbrgQ

Video 34:00 min.:

Žinoma istorija, kuri buvo primesta mūsų valstybei ne taip senai, kad vaikai su įvairiais psichikos nukrypimais turi mokytis bendrosiose klasėse. Kas vyksta? Bet kuris mokytojas jums pasakys, kad tuojau pat visų mokinių mokymosi cenzas krenta iki didžiausio mažaraščio lygio. O jis nelabai sveikas. Ką daryti?

Tai instrumentas atimti iš valstybės intelektualinį vaikų vystymasi. Tai padaryta prisidengiant humanizmu, pseudohumanizmu, nes tokiems vaikams reikalingas specialus ugdymas, specialūs mokytojai, specialios mokyklos.

Tai buvo TSRS, nes su jais reikia dirbti kitaip, negu su normaliais vaikais.

Jei atrinkti genialius vaikus, tai jiems reikia sukurti ypatingą aplinką. Reikia užsiimti ne kaip dabar su dvejetukininkais ir durniais, o su genijais ir talentais, tuomet tai duos rezultatą.

LDiena.lt Abi profesoriaus S. Saveljevo knygas išleistas lietuviškai galite įsigyti e-knygyne STALIN.LT

 Knygoje Smegenų skurdas" nagrinėjamos elgesio problemos, kurios gimė dėl neįprastos evoliucijos, dirbtinės atrankos ir žmogaus galvos smegenų konstrukcijos ypatumų. Aptarti paradoksalūs morfofunkciniai smegenų organizacijos principai, mąstymo kilmė, sąmonės dvilypumas, lyčių ir individualių struktūrinių skirtumų pagrindai. Specialiuosiuose skyriuose išanalizuoti socialinių instinktų formavimosi ir cerebrinio tolygaus vystymosi santykis augančiose bendruomenėse.

Knyga Smegenų skurdas" skirta plačiosios auditorijos skaitytojams - bent retkarčiais lankiusiems vidurinę mokyklą ir išsaugojusiems sąmoningumo pėdsakus.

https://stalin.lt/lt/knygos-lietuviu-kalba/47-smegenu-skurdas-sergejus-saveljevas.html

Knygoje „Smegenų rūšiavimas“ nagrinėjamas socialinių santykių vystymosi vaidmuo, turėjęs įtakos žmogaus smegenų formavimuisi. Aprašytos nervų sistemos evoliucijos ir reprodukcinių procesų autonomizavimosi priežastys. Parodomi etapai pagrindiniai socialinių ir ekonominių formacijų keitimosi, nulemto pasikeitusių dirbtinės smegenų atrankos tikslų. Aptariami užslėpti socialinės evoliucijos mechanizmai, žmogaus raidos ir degradacijos perspektyvos.

Knygos autorius prof. S. Saveljevas siūlo biologinę hominidų evoliuciją pakeisti sąmoninga instrumentine atranka, taikant kontroliuojamą smegenų rūšiavimą. Knyga „Smegenų rūšiavimas“ skirta plačiajai skaitytojų auditorijai, kuri atrado savo smegenis ir jaudinasi dėl jų likimo.

https://stalin.lt/lt/knygos-lietuviu-kalba/48-smegenu-rusiavimas-sergejus-saveljevas.html

Sergejus Viačeslavovičius Saveljevas gimė 1959 m. Maskvoje. 1985 m. baigė Maskvos pedagoginį institutą, 1987 m. apgynė kandidatinę, o 1992 m. - daktaro disertacijas apie embrionų morfogenezę ir žmonių bei gyvūnų smegenų patogenezę. Nuo 1993 m. vadovauja smegenų tyrimų laboratorijai, 2000 m. tapo profesoriumi. Pagrindinės mokslinių darbų kryptys: nervų sistemos vystymosi morfogenetinių modelių, atskirų smegenų kintamumo ir struktūrinių elgesio pagrindų tyrimai. Sukūrė pozicinę morfogenezės hipotezę ir pereinamųjų terpių teoriją, kuri yra gyvūnų (ir žmogaus) smegenų evoliucijos formavimosi neurobiologinis pagrindas.

Prof. Saveljevas yra daugiau kaip 300 mokslinių darbų autorius. Tarp jų - monografijos, atlasai, žinynai, knygos ir vadovėliai. 2001 m. buvo apdovanotas V. N. Ševkunenko topografinės anatomijos ir operacinės chirurgijos premija, o 2010 m. - B. I. Lavrenevo histologijos premija. Rusijos kūrybinės dailininkų sąjungos narys, penkių monografijų apie fotografijos istoriją ir kūrybą autorius. Už indėlį į Rusijos Federacijos kultūros plėtrą apdovanotas sąjungos bronzos, sidabro ir aukso medaliais.