Jaunieji Švedijos liberalai reikalauja įteisinti nekrofiliją ir incestą

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/jaunieji-sv... 2016-03-07 09:58:08, skaitė 4748, komentavo 0

Jaunieji Švedijos liberalai reikalauja įteisinti nekrofiliją ir incestą

„Mes – jaunimo organizacija ir turime galvoti apie ateitį“ – cituoja švedų Aftonbladet Sesilijos Jonson, jaunųjų liberalų Stokholmo skyriaus pirmininkės žodžius, kai ji aiškino, dėl ko reikalauja legalizuoti tokias santykių formas, kaip incestas ir nekrofilija. – „Aš suprantu, kad tai gali atrodyti neįprastai ir pasibjaurėtinai, tačiau įstatymai negali remtis tokiu pagrindu kaip pasibjaurėjimas“. Užsiminė Sesilija ir apie skeptišką požiūrį į moralės normas apskritai.

Savo eiliniame susirinkime liberalai pasiūlė įteisinti artimus santykius tarp brolių/seserų, jeigu jie sulaukė 15 metų ir abu sutinka tai daryti. Be to, vardan asmens laisvių triumfo, jaunieji liberalai reikalauja suteikti žmonėms galimybę visiškai disponuoti savo kūnu ir po mirties. Tai reiškia, kad pilietis turi teisę palikti raštišką sutikimą, kad su jo kūnu po mirties galima bus užsiimti seksu. Tokius pačius leidimus žmonės pasirašo, sutikdami, kad jų kūnai gali būti panaudoti organų persodinimui. Dabar tokią laisvę riboja įstatymai prieš nekrofiliją.

Jeigu toks pareiškimas būtų paskelbtas siekiant didesnio liberalų populiarumo, tai iniciatoriai truputį neapskaičiavo. Kol kas Švedijos visuomenė akivaizdžiai nepribrendo tokiems ekstremaliems įstatymams ir patyrė tikrą šoką. Netgi suaugusieji liberalai tučtuojau atsižiegnojo nuo savo „jaunimo“ pasiūlymų, pareiškę, kad visiškai nuo jo atsiriboja. „Incestas turi likti neteisėtas. – pareiškė atstovas spaudai Adamas Alfredsonas. – Ir mes manome, kad negyvų kūnų naudojimą irgi reikia uždrausti“.

Atsakė Sesilijai ir jos draugeliams ir jaunųjų krikščionių demokratų atstovas Linusas Renas. „Jie galvoja, kad išsilaisvinę nuo tradicijų, normų ir moralės bus laimingesni. Realiai gi viskas atvirkščiai. Atsisveikindami su morale, jie tuo pat metu atsisveikina su mūsų laisvių apsauga. Juk būtent moralė mums draudžia žudyti, vogti, prievartauti ar žeminti žmones. Būtent dėka moralės normų mes Švedijoje nekeliame vienas kitam grėsmės, nevaikštome nuogi gatvėmis ir laikome visus žmones vienodai vertingais“.

Jaunieji liberalai kol kas nesudėjo ginklų, tačiau, panašu, diskusija dabar įgauna naują kryptį – o kuo gi, atvirai kalbant, turi remtis įstatymai, jeigu ne tradicijomis ir morale?

www