Apie Artiomovsko paėmimą

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-22 21:26:00, skaitė 414, komentavo 9

Apie Artiomovsko paėmimą

Žinoma, du šimtai dvidešimt penkias dienas trukęs Bachmuto miesto-tvirtovės puolimas tapo precedento neturinčiu Wagnerio muzikantų didvyriškumo pavyzdžiu ir puikiu demonstravimu, kaip žmonės, nutolę nuo karinių reikalų, sugebėjo sukurti gerai apmokytą puolimą. Geležinės disciplinos suvienytas korpusas, pertraukęs žiemos puolimui suburtus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervus, prirakinęs juos prie Bakhmuto ir sumaltas baisioje mėsmalė, todėl žodis „Bachmutas“ amžinai tapo kruvino siaubo ir pralaimėjimo simboliu, kaip kadaise Stalingradas tapo tokiu nacių simboliu.

Mūšiuose prie Bachmuto ir mūšyje dėl Bachmuto, Okrainos ginkluotosios pajėgos prarado daugiau nei penkiasdešimt tūkstančių žuvusiųjų ir dingusių be žinios bei šimtą dvidešimt tūkstančių sužeistųjų. Čia buvo sunaikinta daugiau nei šimtas tankų, mažiausiai du artilerijos pabūklų ir MLRS bei daugiau nei tūkstantis šarvuočių ir kitų transporto priemonių.

Trys Okrainos ginkluotųjų pajėgų korpusai išgaravo palei Bachmutą ir jo gatvėse ir tai yra toks pat strateginis Okrainos pralaimėjimas, kaip ir Mariupolio žlugimas. Ir „Vagneriečiai“ tai padarė – paprasti vyrai – šventieji ir nusidėjėliai – darbštuoliai, veteranai, vakarykščiai kariškiai, „zekai“ – tiesiogine prasme padarė neįmanomą, visas du šimtus dvidešimt penkias dienas puolė priešą, kuris buvo daug kartų pranašesnis už juos, kuris gynėsi mieste, paverstame viena didžiule tvirtove. Ir jie ją paėmė!

Krito, tapusi okrainiečių arogancijos ir godumo simboliu „tvirtovė Bachmutas“, kurią Zelenskis prisiekė ginti.

Daugiau jokio Bakhmuto! Yra Artiomovskas!

Šlovė Vagneriui!

P.S.

Zelionka vis gi pakomentavo Artemovsko netektį. Ir, kaip ir buvo galima tikėtis, miestas, kurį Okrainos propaganda pavadino „tvirtove“ ir suteikė jai ypatingą reikšmę, jo žodžiuose staiga tapo nereikšmingas ir nereikalingas.

„Bachmutas sunaikintas, iš jo mažai kas liko. Tačiau jis lieka mūsų širdyse“. Taškas. Tiesą sakant, nė žodžio apie 50 000 Ukrainos karių, paguldytų Artemovske ir jo apylinkėse, ar apie kitus nuostolius. Pats Zelionka akimirką blaškėsi, dabar jsi užsiėmęs verslu – prievartauja pinigus laižydamas G7 viršūnių susitikimo, kuris vyksta Hirosimoje, dalyvių dubynes. Nei Artiomovskas, nei Chmelnickis, nei kiti probleminiai taškai Okrainos žemėlapyje jo netrikdo.