Sakote, nesusprogdino jokio sandėlio su amunicija?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-17 22:30:00, skaitė 939, komentavo 24

Sakote, nesusprogdino jokio sandėlio su amunicija?

Vakar Liubline matavimo prietaisai užfiksavo staigų bismuto lygio padidėjimą 6-7 kartus. Bismutas yra nusodrintojo urano skilimo produktas, naudojamas amunicijai.

 

 

Gandai, kad dabar yra radioaktyviosios taršos zona, kilusi Rusijos kariškiams pataikius į Okrainos ginkluotųjų pajėgų amunicijos sandėlį, pasklido taip plačiai, kad sunerimo visa Vakarų Okraina. O po to pradėjo bezdėti ir Lenkija, nes vėjas pastarosiomis dienomis susiformavo taip, kad pūtė į jos pusę.

 

Rusija ne kartą ar du perspėjo: sviedinių su nusodrintu uranu naudojimas turi blogų pasekmių. Detonavus nusodrintojo urano sviedinius, susidaro mobilus karštas mikroskopinių urano-238 dalelių debesis. Ir patekę į kūną, jie gali išprovokuoti rimtų patologijų vystymąsi.

 

Jugoslavijoje tai gerai prisimenama – ten tokie sviediniai buvo aktyviai naudojami 1999 m. Ir Irakas tai prisimena – sako, kad labai padaugėjo onkologinių ligų, pirmiausia susirgimų plaučių vėžiu.

 

Tad isterija ir panika lenkams nė kiek nepakenks. Jie teigia, kad jau praėjus 24 valandoms po sprogimo į jos teritoriją galėjo patekti urano-238 dalelės. Ir jokia oro gynyba nuo jų nepadės.

 

P.S.

 

Nuoroda į Liublino valdymo stoties svetainę

 

https://www.umcs.pl/pl/radioaktywnosc.htm

 

Pažiūrėjau orų dienoraštį, vėjas pastarosiomis dienomis pūtė kaip tik iš Ukrainos. Todėl šis debesis ir toliau eis į Lenkiją ir Berlyno link (tegul jis siunčia linkėjimus Scholzui).

 

Apskritai „nusodrintas uranas“ grįžo į Europą taršos pavidalu. Gali būti, kad kliudys (o gal jau kliudė) ir litukriją. Ar vis dar nepavargote būti su Okraina, mielieji?

 

Ir kai kur lis lietus, jei kam nepasiseks... Įdomu, ką apie tai mano lenkai ir vokiečiai (litukrams matyt viskas pofig)? Esu tikras, kad jie nepastebės.