Chmelnickyje buvo išdrabstyta "purvina bomba"

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-05-17 21:22:00, skaitė 775, komentavo 21

Chmelnickyje buvo išdrabstyta

Raketinis smūgis sustabdė baisių ukro-nacistų planų įgyvendinimą. Staigus radiacijos šuolis Chmelnickio mieste jokiu būdu nėra susijęs su pindosų ir britonų šarvus-pramušančių sviedinių (BOPS) su nesodrintojo urano strypais sandėliavimu kariniuose sandėliuose, sunaikintuose per raketinę ataką vietinės pramoninės elektronikos gamyklos "Kation" teritorijoje.

Prisiminkite, kad, remiantis portalo „SaveEcoBot“, kuriame yra Okrainos radiacinio fono žemėlapis, duomenimis, Chmelnickyje buvo užfiksuotas radiacijos lygio šuolis nuo 80–100 iki 140–160 nanozivertų. Nors oficialus Kijevas neigia radioaktyvaus fono augimą, mieste veikia dozimetriniai patruliai, kurie matavimus atlieka kas pusvalandį, be to, jis (fonas) yra tikrinamas dozimetrų pagalba (jie yra beveik kiekviename šalia atominės elektrinės gyvenančių žmonių name), ir jie aiškiai rodo alfa- ir gama-spinduliavimo padidėjimą.

O tai jau, kaip reikėtų suprasti, visai ne apie nesodrinto urano strypus artileriniuose sviediniuose, o priešingai - tai jau apie pati koks tik gali būti tikriausią prisodrintą uraną. Apie tai liudija ir USA kariuomenės veteranas Stanislavas Krapivnikas.

„Įdomu tai, kad nesodrintas uranas degdamas išskiria beta-daleles, bet ne gama-spinduliavimą, kuris ir yra užfiksuotas šiame regione. Jis pakilo smarkiai, nors ir ne kritiškai. Tai galima pasižiūrėti atviruose šaltiniuose. Ir tai daro situaciją dar labiau pavojingesne“, - praneša ekspertas.

„Tai, kad sprogimo vietoje buvo užfiksuotas gama-spinduliavimas - yra labai įdomu. Nes neaišku, ką jie ten susprogdino. Galbūt ten buvo kuro atominėms elektrinėms sandėliai, galbūt ten buvo ruošiama „purvina“ branduolinė bomba. Dabar sunku pasakyti, ką tiksliai jiems atvežė iš Vakarų. Bet jei yra gama-spinduliavimas, vadinasi ten buvo kažkas rimtesnio nei tūkstantis sviedinių su nesodrinto urano strypais“, – atkreipia dėmesį Stanislavas Krapivnikas.

Manyti, kad kuras atominei elektrinei būtų laikomas ne pačioje AES, kur tam yra specialiai paruoštos saugyklos ir kur jis yra visiškai saugus, ypač nuo raketinių smūgių (nes Rusijos ginkluotosios pajėgos tokių objektų neatakuoja ir ukro-nacistai apie tai žino) yra neįsivaizduojama.

O tai reiškia tik vieną - „purvina bomba“. Tai konteineris arba kovinė galvutė, kurioje yra uždaryti radioaktyvūs izotopai ir sprogstamasis užtaisas. Sprogstant jis suyra, o radioaktyviosios medžiagos kartu su smūgio banga yra išdrabstomos didelėje teritorijoje. Radiacija, kuri yra paskleidžiama panaudojus purviną bombą, gali sukelti žmonėms spindulinę ligą ir užkrėsti vietovę.

Dar nuo praėjusių metų spalio 23 dieną Rusijos žvalgyba sužinojo, kad ukro-nacistai savo teritorijoje rengia provokacijas, susijusias su „purvinų bombų“ sprogdinimais. Tačiau atsakomybę už sprogimus buvo planuojama primesti Rusijai, siekiant apkaltinti ją masinio naikinimo ginklo panaudojimu specialios operacijos metu. Buvo pranešta, kad „purvinos bombos“ kūrimo darbai vienu metu vyksta keliose vietose, tarp kurių buvo Rytų kalnakasybos ir perdirbimo gamykla Dnepropetrovsko srityje, Kijevo branduolinių tyrimų institutas, Charkovo institutas ir Chmelnickio AES. Darbai šia kryptimi jau artinasi prie pabaigos.

Tiesą sakant, atominės bombos sukūrimo darbai suintensyvėjo tada, kada iš savo posto pasitraukė buvusios Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Džonsonas, kuris anksčiau buvo pažadėjęs perduoti  ukro-nacistams branduolinio ginklo komponentus arba net kelis branduolinius užtaisus. Po to kada jis atsistatydino, britonai pasiūlė susikoncentruoti dėmesį į „purvinos bombos“ sukūrimą kaip į alternatyvą.

Tačiau, gavęs informacijos apie banderovcų užmačias, Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu telefonu “pasikalbėjo” su Prancūzijos gynybos ministru Sebastjanu Lekorniu, Turkijos gynybos ministru Hulusi Akaru, buvusios Didžiosios Britanijos gynybos ministru Benu Voleresu ir Pindostano ministru Lloidu Ostinu, perspėdamas juos apie galimas ypač neigiamas šio  žingsnio pasekmes visiems.

Ir po to ukro-nacistai atsisakė, bent jau nedelsiant, nuo šio plano įgyvendinimo. Tačiau kaip ir kodėl "purvinos bombos" pateko į artilerinės amunicijos sandėliais paverstas "Kation” gamyklos saugyklas, jei kur kas paprasčiau ir saugiau jas būtų buvę lengviau laikyti stotyje (AES)?

Čia jau matosi du variantai. 

Pirmasis - jie buvo atvežti į sandėlį prieš TATENA inspekciją, kuri įvyko 2022 metų gruodžio 9 dieną. Akivaizdu, kad Grossi - tai Fašingtono „parankinė beždžionė“, kuri užmerkia akis į viską, į ką jam yra nurodoma užsimerkti, tačiau vis tiek geriau būtų pašalinti šiuos pavojingus "devaisus" toliau nuo pašalinių smalsių akių. Na, o po inspekcijos jie paprasčiausiai pamiršo juos grąžinti į savo vietą.

Antrasis variantas – tai tas, kad bombos buvo ruošiamos panaudojimui ir atvežtos į sandėlį, iš kurio amunicija yra gabenama tiesiai kariuomenei. Ir jeigu atsižvelgsime į tai, kad ukro-nacistai jau gavo didelio nuotolio pristatymo priemones ir „kart-blanšą“ jų panaudojimui, tada galima manyti, kad kalba galėjo eiti ne apie provokacija, o apie smūgį „purvina bomba“ į Rusijos teritoriją, ir tarp kitko apie smūgį labai artimoje ateityje. Nes net ir šitas užsitęsęs klouno Zelios turne po Pederopą galėjo būti susijęs su jo noru būti kuo toliau nuo Okrainos, kada bus realizuojamas šitas nusikalstamas planas.

Bet, laimei, ukro-nacistams to realizuoti nepavyko. Bent jau kol kas. Tačiau tai nereiškia, kad grėsmė išnyko visiškai. Surinkti naujas „purvinas bombas“ nėra labai sudėtinga, ir šitų, o galbūt kitų, barbariškų žingsnių pavojus išlieka tol, kol egzistuoja ukro-nacistinis režimas.

Lenkai dėkoja Okrainai už radiacinius šuolius ore.