Pasikėsinimas į Zacharą Prilepiną. Mano mintys

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-08 21:43:00, skaitė 574, komentavo 10

Pasikėsinimas į Zacharą Prilepiną. Mano mintys

Z. Prilepino automobilį susprogdino ant kelio padėta prieštankinė mina. Tyrėjai nustatė, kad teroristai padėjo dvi prieštankines minas. Viena iš jų suveikė po pro šalį važiuojančiu „Audi“.

Kraterio skersmuo nuo sprogimo yra ne mažesnis kaip 1,5 m, o gylis - 0,7 m.

Z.Prilepinas patyrė sunkią traumą, abiejų plaučių sumušimą, plėštinė-skeveldrinę žaizdą ir daugybę lūžių bei mėlynių.

Teroristinis išpuolis nepavyko.

Rusijos žiniasklaida praneša, kad gydytojai sėkmingai išvedė Zacharą Prilepiną iš vaistų sukelto miego, į kurį jis buvo įvestas siekiant „greičiau pasveikti“.

Rašytojas yra sąmoningas, jaučiasi gerai. Per išpuolį žuvo Prilepino vairuotojas.

Po kelių valandų, automobilio sprogdinimu įtariamasis, buvo sulaikytas. Paaiškėjo, kad tai okrainietis, 29 metų Aleksandras Permiakovas. Jis paaiškino, kad Okrainos specialiųjų tarnybų nurodymu jis padėjo ir nuotoliniu būdu susprogdino sprogstamąjį užtaisą.

Svarbu suprasti, kad buvo įvykdytas politinis teroro aktas, teroristinis išpuolis prieš politiką.

Rusijos žiniasklaida rašė, kad teroristinis išpuolis buvo įvykdytas prieš rašytoją, publicistą, karininką, kovojusį Donbase ir kuris dabar yra aktyvus Nacionalinės gvardijos pareigūnas. Visa tai tiesa, tačiau nepasakyta svarbiausia – Zacharas yra vienos iš penkių parlamentinių partijų pirmininkas, jis yra partijos „Teisingoji Rusija – Už tiesą“ pirmininkas. Tai yra, jis nėra tik rašytojas, kareivis, jis yra politikas, be to, federalinio masto politikas. O tai reiškia, kad mūsų laukia tipiškas politinis teroras.

Pagrindinis terorizmo tikslas – kova su politinėmis idėjomis, jų nešėjais, politikais, valstybės vadovais. Teroras visų pirma yra politinės kovos priemonė.

Antra, jis naudojamas tarptautiniuose reikaluose, šiuo atveju jis naudojamas kaip tarptautinės įtakos nepriimtinoms politinėms idėjoms priemonė. Kas slypi už teroro aktų Rusijoje? Dabar turiu omenyje ne tik Zacharo Prilepino automobilio sprogimą ir Aleksandro Šubino žūtį, ne tik Darios Duginos ar Vladleno Tatarskio nužudymą, ne tik Kremliaus dronų ataką. Apskritai matome rimtą teroristinę veiklą.

Suprantame, kad karinėje sferoje Kijevo režimo veiksmus tiesiogiai kontroliuoja NATO, apie tai jau atvirai kalba Rusijos pareigūnai. Jūs ir aš suprantame, kad ekonomine prasme dabartinė Kijevo valdžia jau seniai žlugusi. Ji priklausoma nuo Vakarų. Tas pats ir su teroristiniais išpuoliais. Kijevo režimas niekur nėra nepriklausomas. Neturime pagrindo manyti, kad terorizmo srityje šis režimas pats priima sprendimus ir juos įgyvendina.

Vakarai Rusijos istorijoje labai dažnai kariavo teroristinį karą prieš Rusiją, tik kiekvieną kartą ši „Vakarų ranka“ buvo apsirengusi kokia nors pirštine, Kaukazo terorizmu, eserų terorizmu ar baltųjų emigracijos terorizmu, banderos terorizmu, miškiniais. Kiekvieną kartą už to stovėdavo išorinės jėgos, išoriniai geopolitiniai Rusijos priešininkai. Ir dabar niekas nesikeičia. Jie užsiima politiniu teroru. Nes idėjos, kurias įkūnija ir išsako Zacharas, kurios yra partijoje „Teisingoji Rusija – už tiesą“, jiems yra nepriimtinos.

„Teisinga Rusija – už tiesą“ buvo vienintelė partija, kuri 2021 m. dalyvavo Dūmos rinkimuose su programa, kurioje buvo rašoma apie DLR ir LLR nepriklausomybės pripažinimą. Tai buvo esminis momentas, nes Zacharas Prilepinas ir daugybė jo kovos draugų kovojo Donbase, palaikė Donbasą, liejo ten kraują, teikė humanitarinę pagalbą, todėl šis klausimas visada buvo aktualus.

Mano mintys šiuo klausimu

Tai tipiškas banditizmas, kaip buvo pokario metais. Skirtumas tik tas, kad tada jis telkėsi daugiausia vakarų Ukrainoje, o dabar jau išaugo ir jo metastazės pasiekė net Rusijos teritoriją. Daria Dugina, Maksimas Fominas, Aleksandras Šubinas yra tos pačios saloreicho nacizmo aukos, kaip ir tarybiniai gydytojai, medicinos seserys ir mokytojai, kurie šeštajame dešimtmetyje kėlė iš griuvėsių karo nuniokotą Vakarų Ukrainą. Jie yra tokios Okrainos nacizmo aukos, kaip generolas Vatutinas, kaip daugybė tarybinių karininkų ir kareivių, kurie kovojo su šia infekcija, kai Didysis Tėvynės karas jau buvo pasibaigęs. Ir kaip anuomet, taip ir dabar visą šitą bjaurastį remia Vakarai.

Naujosios teroro aukos yra tos, kurių ginklas yra tiesos žodis. Kinžalai. Bet niekas jūsų, išgamų, nebijo. Savo išpuoliais jūs nieko neįbauginsite. Ir jūsų pabaiga bus tokia pati, kaip ir pokario banditų pabaiga. Galų gale būsite išvilkti iš bunkeriukų, apgailėtini ir dvokiantys nuo savo šlapimo ir išmatų. Tik šį kartą nebebus klaidų, tokių kaip Chruščiovo amnestija. Atsiimsite už viską.

Va, dar vienas Zelenskio gaujos teroristinis išpuolis.

Negana to, beveik vienas po kito sekė paskutiniai trys pasikėsinimai ir nužudymai (Vladleno Tatarskio nužudymas, Dugino dukters nužudymas, pasikėsinimas į Konstantiną Malofejevą ir šis įvykis), byloja apie teroristinės valstybės „Ukraina“ aiškiai pasirinktą bauginimo strategiją, pasitelkiant teroristinius išpuolius.

Ir, kaip ir ankstesniais laikais, ataka tapo įmanoma dėl to, kad nuo teroristų niekas nesislapstė, o savo operacijas jie galėjo nesunkiai planuoti pagal lengvai surinktus duomenis. Ir tai turėtų suprasti visi, kurie gali patekti į teroristų taikiklį. Ir šiandien džiugina tik vienas dalykas – visi šių aktų atlikėjai, išskyrus patį pirmąjį atvejį, su Darijos Duginos žudike, buvo sučiupti.

Ir anksčiau ar vėliau tai turėtų paveikti žmonių, norinčių sėdėti iki gyvos galvos viename iš Rusijos kalėjimų, skaičių.

Linkiu Zacharui Prilepinui kuo greičiau pasveikti, kad jis ir toliau savo žodžiu ir darbais padėtų išlaisvinti pasaulį nuo fašistinių išgamų.

P.P.S.

Už terorizmą turėtų būti baudžiama mirtimi.

Jeigu žmogus sąmoningai užsiima teroristine veikla, tai tik mirtis gali būti adekvati bausmė jo aukų mirties atveju. Tačiau čia mes susiduriame su podpindosninkų įvestu moratoiumu mirties bausmei kuris egzistuoja Rusijoje.

Dabar vyksta karinė operacija, tai yra, vyksta karas. Kareiviai ir karininkai miršta, aukoja sveikatą ir gyvybę už Tėvynę. Šioje situacijoje keista sakyti, kad jų saugoma valstybė neturi teisės atimti gyvybės teroristui, atėmusiam Darios Duginos gyvybę, Vladleno Tatarskio gyvybę, sveikatos tų, kurie buvo sunkiai sužeisti per šį teroro aktą. Mano nuomone, mirties bausmę reikėtų grąžinti, o moratoriumo atsisakyti.

O Okrainos teroristinės veiklos intensyvumas Rusijoje ne tik auga, bet ir plečiasi geografiškai. Jau dabar yra pranešimų apie sabotažą Čeliabinske ir Novosibirske, gali būti, kad rytoj ką nors panašaus išgirsime iš Tolimųjų Rytų. Ši realybė nevalingai verčia susimąstyti, kiek pinigų, pastangų ir laiko Vakarų žvalgybos skyrė organizuoti savo teroristų tinklą Rusijos gilumoje. Kalbu apie Vakarų žvalgybos tarnybas, nes Okrainos – tiesiog jų atšaka. O kas prisiima atsakomybę už išpuolius, tuo giriasi?

Dabartinės teroristinės veiklos kojos auga iš Vakarų, visų pirma jau vien dėl to, kad visa teroristinės Ukrainos valstybės veikla finansuojama iš Vakarų. Nėra pinigų, nėra Okrainos, nėra karo – tokia paprasta formulė.

Kuo toliau, tuo labiau akivaizdu, kad mirtinai pavojinga palikti šį Okrainos valstybingumą bet kokia, net ir labiausiai apribota, forma.

Nuotraukoje po automobilio susprogdinimo vietos gyventojas padeda Z. Prilepinui.