KETVIRTIS MILIJONO EURŲ IŠ VIADOS - PREZIDENTO ZELENSKIO FONDUI IR UKRAINOS KONTRPUOLIMUI

Autorius: Andrius Tapinas Šaltinis: https://www.facebook.com/andri... 2023-05-07 18:28:00, skaitė 693, komentavo 21

KETVIRTIS MILIJONO EURŲ IŠ VIADOS - PREZIDENTO ZELENSKIO FONDUI IR UKRAINOS KONTRPUOLIMUI

250 000 Viados eurų iškeliavus į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, priėmėme sprendimą pašalinti iš Laisvės TV ir mano socialinių tinklų paskyrų reportažus, kuriuose Viada siejama su rusijos pramone.

Prieš metus kėlėme klausimą, kas yra VIADA Lietuva – lietuvių verslininkų valdomas verslas ar pavadinimą pakeitusi rusijos naftos milžino Lukoil ranka. Žinoma, tai nėra taip akivaizdu, kaip vis dar veikiantis Vičiūnų fabrikas rusijoje, tačiau būti siejamas su Lukoil šiomis dienomis nenori niekas.

Abi pusės pateikė savo argumentus, ginčas pasiekė teismą.

Tačiau teismas gali tik įpareigoti arba neįpareigoti paneigti kai kuriuos mūsų teiginius, į pagrindinį klausimą – ar Viada gali būti susijusi su rusijos pramone, jis neatsakys.

Todėl mes pasiūlėme Viadai pateikti nenuginčijamus įrodymus, kad rusijos ir Ukrainos karo fone jie kartu su Lietuva tvirtai stovi Ukrainos pusėje.

Yra toks populiarus memas „Change my mind“. Pasakyti, kad Krymas priklauso Ukrainai, nesudėtinga (nors ir tai kai kam neįveikiama), o Viada priėmė sprendimą žengti kelis svarbius žingsnius – jie pateikė man dokumentus, įrodančius, kad visi Viados akcininkai yra Lietuvos piliečiai ir verslas neturi jokių finansinių, valdymo ar bendradarbiavimo sąsajų su rusija, jie paskelbė viešą pranešimą, kuriuo kategoriškai smerkia rusijos invaziją į Ukrainą. Be visa to, Viada nuo karo pradžios įdarbino per 100 ukrainiečių, teikė paramą tiek degalais, tiek finansais.

Tai rezonuos rusijoje.

Dar yra populiarus memas – „Talk is cheap“. Kitas Viados žingsnis yra rentgenas, parodantis jų požiūrį ir planus.

Viada nusprendė skirti ketvirtį milijono eurų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms per prezidento Zelenskio fondą „United24“, kuris prisideda prie planuojamo Ukrainos kontrpuolimo.

Ir tai dar ne viskas – vasarą bus dar viena paramos rinkimo kampanija

Po tokio žingsnio jiems grįžti į dabartinę rusiją, turėti reikalų su dabartine rusija, net galvoti apie dabartinę rusiją būtų nebeįmanoma.

Gal bus skeptikų, kad taip Viada nusipirko mūsų ir visuomenės palankumą. Nesiruošiu plėšytis marškinių ir kažką jiems įrodinėti. Man rūpi vienintelis dalykas – kad Ukrainą pasiektų kuo daugiau pinigų iš Lietuvos ir būtų greičiau pasiekta pergalė. Viadai rūpi tas pats.

Daug verslų tikina, kad jie visa širdimi už Ukrainą. Bet ne tiek daug atidaro piniginę ir solidžia suma prisideda prie Ukrainos kariuomenės pergalės, puikiai suprasdami, kaip į tai sureaguos rusija.

Viada tai padarė ir man nekelia abejonių, kad jie su Ukraina ir Lietuva. Iki pergalės.