Metropolitas Tichonas apie tragiškus įvykius Okrainoje

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-27 22:41:00, skaitė 323, komentavo 4

Metropolitas Tichonas apie tragiškus įvykius Okrainoje

Per pastaruosius trisdešimt metų matėme, kaip Rusija stengiasi susidraugauti su Vakarais. Dažnai tai žemindavosi. Dažnai mūsų pačių nenaudai. Bet jei pasitikėtume savo istorijos patirtimi, pamatytume, kad lygiaverčiai politiniai santykiai tarp „kolektyvinių Vakarų“ ir Rusijos tiesiog neįmanomi. Geriausiu atveju trumpalaikis „draugiškas“ Rusijos panaudojimas Vakarams savo interesams.

 

Ačiū Dievui, šiandien mes dar kartą tuo įsitikinome. Ir, tikiuosi, bent jau kurį laiką nepasiduosime dar vienai saviapgaulei.

 

Pagrindinė konfrontacija pasaulyje šiandien yra globalistinių Vakarų ir Kinijos konfrontacija. Praeis nedaug laiko, o Kinija užtikrintai pakeis šiandieninę šalį Nr. 1 daugumoje ekonominių ir politinių reitingų. Visi Vakarų bandymai pajungti Kiniją savo interesams („oranžinės revoliucijos“, vidiniai sąmokslai, sankcijos ir kt.) žlugo.

 

Kad išlaikytų savo dominavimą, beliko viena išeitis – susilpninti Kiniją per karą ir dėl to pakeisti režimą šioje šalyje į tokį, kuris tinka pasaulio globalistų elitui. Bet kas gali kovoti su Kinija? Patys amerikiečiai to nedarys. Europa, žinoma, taip pat. Vienintelis hipotetinis priešininkas, galintis kariškai paveikti Kiniją, yra tik Rusija. Tačiau mūsų šalis nenori apie tai net galvoti! Taigi, būtina priversti ją veikti taip, kaip reikia globalistiniams Vakarams. O jei Kremlius nesutinka? Tada reikia keisti Kremliaus vadovybę.

 

Čia buvo naudojamos „spalvotos revoliucijos“, sankcijos ir kitos patikrintos priemonės. Bet kas, jei tai neveikia? Tada vėlgi karas yra geriausias revoliucijos katalizatorius – tikintis, kad Rusija nusilps, šalį užvaldys vidiniai protesto procesai, kaip ir 1917 metų vasarį, ir tik tada įvyks Vakarų trokštami politiniai pokyčiai.

 

Atleiskite, bet kas nors teoriškai gali kovoti su Rusija? Mintyse išvardinkime visus kaimynus, ir liks tik viena šalis su kadaise penkiasdešimt milijonų broliškų žmonių. Tačiau priversti Rusiją ir Okrainą kovoti tarpusavyje – neįsivaizduojama! Tačiau „neįsivaizduojamo“ įgyvendinimo mechaniką matome savo akimis. Žinomas Okrainos politikas Aleksejus Arestovičius dar 2019 metais sakė: „Mūsų kaina už stojimą į NATO – didelis karas su Rusija... Pagrindinis istorinis uždavinys – įstoti į NATO, o jokie socialiniai ir ekonominiai pasiaukojimai dėl šios užduoties nėra tokie svarbūs“.

 

Čia rasite atsakymus į daugelį klausimų. Pavyzdžiui: kodėl reikėjo surengti kruviną Maidaną iš karto po to, kai Janukovyčius paskelbė, kad nekandidatuos į prezidentus ir paskelbė pirmalaikius prezidento rinkimus? Juk visiems buvo aišku, kad kitas šalies vadovas bus Porošenka arba bet kas, kurį paskirs Vakarai. Ir tiesiog tikslas buvo vienas – ne taika Okrainoje, o karas su Rusija dėl jos performatavimo.

 

Kas kaltas dėl to, kas vyksta? JAV? NATO? Globalistai? Masonai? Sąžiningas atsakymas gali būti tik vienas: pirmiausia mes patys esame kalti. Rusija ir Okraina. Kartu mes visa tai padarėme. Leidžiame priešams mus sumušti. Mus viliojo pačios įvairiausios materialinės pagundos, svetimos mūsų tikėjimo dvasiai, iškreipėme dvasinį regėjimą ir, žiūrėdami į tai, kas vyksta, buvome akli. Mes nepadarėme visko, ko reikia, kad užkirstume kelią bendrai ir baisiai tragedijai, kurią pradėjo galingi priešai.

 

Mes turime išgydyti ir nuslopinti bendras žaizdas. Tikiu, kad šiandienos tragiškuose įvykiuose vyksta ypatingas Dievo Apvaizdos veiksmas. Vykdomi nesuvokiami Dievo sprendimai.

 

P.S.

 

Visiškai sutinku su šiuo dabartinių įvykių vertinimu!