NATOje dar nepasirengę pasakyti Okrainai…

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-04-21 19:46:00, skaitė 534, komentavo 3

NATOje dar nepasirengę pasakyti Okrainai…

Politologas Žuravliovas: Zelenskis primygtinai reikalauja, kad NATO kovotų su Rusija dėl Okrainos.

Klounas Zelia pareiškė, kad jis tikisi iš NATO saugumo garantijų Okrainai. Politikos analitikas Dmitrijus Žuravliovas pakomentavo šį pareiškimą per radiją Sputnik.

Klounas Zelia pareiškė, kad jis laukia, kol NATO viršūnių tusovkėje Vilniuje bus patvirtintos Okrainos saugumo garantijos.

"Mes norime suprasti, kada Okraina prisijungs prie NATO. Norime saugumo garantijų šiame kelyje... Mes būsime aljanse. Tai ir yra saugumo garantijos Okrainai. O kol kas garantijos yra tik pakeliui,  kol kas mes dar nesame aljanse, mes norėtume tai įtvirtinti. Patvirtinkite Vilniuje, jei tik bus tokia galimybė“, – pasakė klounas Zelia bendrame su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu brifinge, kuris ketvirtadienį atvyko į Kijevą.

Aljanso viršūnių tusovkė liepos mėnesį įvyks Vilniuje.

Sputnik radijo eteryje Regioninių problemų instituto mokslinis vadovas, Finansų universiteto prie Rusijos Vyriausybės docentas, politikos mokslų kandidatas Dmitrijus Žuravliovas išreiškė nuomonę, kad klounas Zelia faktiškai bando įtraukti aljansą į tiesioginį susidūrimą su Rusijos Federacija.

"(Zelia siekia), kad NATO šalys paskelbtų, kad karas su Okraina - tai karas su aljansu... Jis jau kalba apie tai: jei jūs mūsų nepriimate mūsų, tai bent suteikite mums teisinę poziciją. Tačiau NATO negali duoti tos pozicijos, nes jie yra nepasirengę paskelbti karo Rusijai. Tačiau tuo pat metu jie nėra pasirengę ir Okrainai pasakyti, kad to nedarys“, – mano Žuravliovas.

Tiesiai sakant, Zelia primygtinai reikalauja, kad aljanso šalys kariautu už Okrainą su Rusija, tačiau vargu ar tai jam pavyks, pratęsė politologas.

„NATO visą šią situaciją užkūrė būtent tam, kad tai Okraina kariautų už NATO su Rusija, o ne atvirkščiai“, – paaiškino Dmitrijus Žuravliovas.