Vilniaus tarybos rusofobijos priepuolis - tarp absurdo ir parodomojo "patriotyzmo"

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2016-02-27 14:32:50, skaitė 3700, komentavo 0

Vilniaus tarybos rusofobijos priepuolis - tarp absurdo ir parodomojo

B. Nemcovo nuopelnų Lietuvai - nerasta. Gal vietoje vaikiško trolinimo Vilniaus taryba geriau laikytųsi savo pačios tvarkos - 10 metų pauzės po veikėjo mirties?

Yra dalykų, kurių mano galva nėra pajėgi išnešti.

Skaitau apie tai, kad Vilniaus taryba lyg ir svarsto ar ruošiasi svarstyti gerbiamo Vido Urbonavičiaus pasiūlymą pavadinti vieną sostinės gatvių, esančių Žvėryno rajone, greta Rusijos ambasados, tragiškai nužudyto rusų ekspolitiko Boriso Nemcovo vardu.

Gal kas galėtų paaiškinti, ko tokiu pasiūlymu yra siekiama?

Kodėl manoma, kad minėtas politikas, nebuvęs bent kiek reikšmingas savo šalyje ir didesnį svorį įgijęs tik pomirtiniame vaidmenyje, turėtų būti įamžintas Lietuvos sostinės topografijoje?

A+A B. Nemcovas tikrai nebuvo ir netapo pasaulinio masto figūra. Jis nebuvo net visuotinai pripažintu Rusijos opozicijos lyderiu. Pleibojaus gyvenimą vedantis, krūvas jaunų mergužėlių išlaikantis pasiturintis vidutinio amžiaus eksgubernatorius-eksministras-ekspremjeras be jokios politinės ateities tik tapęs su Kremliumi siejamos gaujos žiauraus nužudymo auka pritraukė pasaulio dėmesį.

Jeigu jo, kaip V.V.Putino režimo nusikaltimo aukos atminimas bus įamžintas - tai būtent Rusijoje, kai ateis to režimo paskutinioji valanda.

Bet kuo čia dėtas Vilnius?

Juolab, kad pagal šiuo metu galiojančią tvarką Vilniaus mieste, gatvę kokio nors iškilaus asmens garbei galima pavadinti tik praėjus dešimtmečiui po jo mirties.

Labai logiška. Po dešimties metų tikrai galima įvertinti - ar to žmogaus nuopelnai išliko tautiečių atmintyje. Pamenate, kiek buvo plaukų rovimosi dėl žuvusio Lenkijos Prezidento Kačynskio gatvės pavadinimo Vilniuje ir ginčių - kur įrašyti raidę W tame pavadinime?

Ir štai - praėjo keli metai ir nelabai jau kas ir pamena - kas tas Kačynskis, kuo jis nusipelnė Lietuvai, kodėl Vilniuje buvo reikalinga jo vardo gatvė?

Nes laikas viską sustato į savo vietas - ir Brazauskus, ir Kačynskius, ir Borisus Nemcovus.

Ir dar kai kuriuos itin ambicingus garbėtroškas, kurių pavardžių kol kas neminėsime - nes dešimties metų terminas jiems dar nestartavo.

Negi su tuo B.Nemcovu viskas susiveda tik į vaikišką norą patrolinti Rusiją ir jos ambasadą? Dovanokite, bet kažkaip jau visai naivu ir kvaila - kito žodžio tam veiksmui net nerandu.

O gal kas nors gali trumpai ir aiškiai atsakyti:

a) kodėl ketinama nesilaikyti nustatyto 10 metų pomirtinio termino, norint pavadinti sostinės gatvę mirusio ir nusipelniusio veikėjo vardu?

b) kuo ir kaip su Lietuva ir Vilniumi yra susijęs B.Nemcovas ir kame yra jo nuopelnai mūsų šaliai ir tautai?

c) Kokių teigiamų rezultatų Lietuvos saugumo užtikrinimo ir geros kaimynystės santykių plėtojimo procesuose tikimasi iš to patrolinimo?

Tai padidės mūsų šalies saugumas to smagaus Rusijos patampymo už kiaušiąplaukių pasėkoje ar visgi ne?

Kokiu tikslu tai yra daroma?

Kas galėtų atsakyti?

---
LDiena.lt: nepaisant gerbiamo autoriaus naudojamų vakaroidinės propagandos štampų ir klišių, Vilniuje valdžią paėmusiam  VALDŽIAGYVIŲ ir VERSLO MAFIJOS klano pedoliberastiniam flangui parodomojoje programoje "Apšik Rusiją taip, kad savi bijotų" - lygių nėra.