Putino korumpuotas oligarchas pelnosi, kol jo kariai badauja

Autorius: Jonas Šaltinis: https://nationalvanguard.org/2... 2023-04-16 23:27:00, skaitė 936, komentavo 26

Putino korumpuotas oligarchas pelnosi, kol jo kariai badauja

Vladimir_Putin_tours_Yevgeny_Prigozhins_Concord_food_catering_factory_01-750x524.jpg

VLADIMIRO PUTINO invazija į Ukrainą galėjo būti sėkmingesnė, jei jo oligarchinių bičiulių ratas būtų buvęs šiek tiek mažiau korumpuotas.

Šiąnakt pasirodę pranešimai, kad Rusija prašo Kinijos tiekti pagrindinius maisto davinius įsiveržusiai armijai, rodo, kad esamos maisto atsargos yra apgailėtinai nepakankamos. Dislokuoti kariai turi būti aprūpinti „maistais, paruoštais valgyti“, kariniu žargonu vadinamu MRE. Rusija jau prašo Kinijos juos tiekti, desperatiškai stengdamasi užpildyti savo karinio planavimo spragas.

Toliau tiriant atrodo, kad daugiau nei 90% sutarčių dėl maisto tiekimo Rusijos ginkluotosioms pajėgoms atiteko vienam iš pagrindinių Putino oligarchų Jevgenijui Prigožinui .

Jevgenijus Prigožinas

Kaip ir daugelis į jį panašių asmenų, pusiau žydas Prigožinas turi įdomų išsilavinimą, kuris gali atrodyti netinkamas pasitikėjimo pareigoms užimti.

Nusikaltimo karjerą jis pradėjo būdamas 18-metis sovietmečio Leningrade, kelis kartus teistas už plėšimus, sukčiavimą ir gangsterizmą, o galiausiai devynerius metus praleido kalėjime, kol atsidūrė posovietinėje Rusijoje, kuri buvo ir yra ideali teritorija profesionaliems nusikaltėliams.

Beveik dvidešimt metų Prigožinas buvo artimas Vladimiro Putino draugas ir sąjungininkas, todėl negali padaryti nieko blogo. Tačiau tai nepadeda kareiviams, atsidūrusiems staigiame Putino invazijos gale, kurie pasikliauja maistu, kurį tiekti Prigožinui buvo sudaryta sutartis ir sumokėta, bet kurio nėra.

Beviltiškai alkani kareiviai buvo priversti plėšikauti, nes jie lėtai silpsta. Pasirodė, kad kai kurie MRE, atvežti į fronto liniją, pasibaigė daugiau nei septynerius metus!

Prigožinas yra apsaugotas iš dalies dėl to, kad jam dabar priklauso „Wagner Group“ – privati ​​Rusijos sukarinta organizacija, kuri pelnėsi iš kai kurių Putino užsienio politikos nuotykių, įskaitant saugumo operacijas Afrikos diktatoriams.

Putinas atėjo į valdžią pažadėdamas išrauti korupciją, kuri kankino Rusiją valdant jo pirmtakui ir globėjui Borisui Jelcinui. Tačiau viskas, kas įvyko, yra korupcijos racionalizavimas ir sutelkimas vis mažiau organizuotų sukčių rankose. Šis nusikaltimas gali būti paskutinis lemiamas veiksnys, lemiantis galimą Putino žlugimą ir karinę nesėkmę.

* * *

Šaltinis: žurnalas Heritage and Destiny